Zemřela funková ikona Pee Wee Ellis. Saxofonista hrál několikrát v Česku

Vydáno 02.10.2021 | autor: redakce

Alfred „Pee Wee“ Ellis, známý saxofonista a hudební skladatel, ve svých 80 letech zemřel. Funková ikona se proslavila spolupracemi s Van Morrisonem a Jamesem Brownem, pro kterého napsal celkem šestadvacet songů včetně Cold Sweat a Say It Loud - I’m Black and I’m Proud.

Zemřela funková ikona Pee Wee Ellis. Saxofonista hrál několikrát v Česku Zemřela funková ikona Pee Wee Ellis. Saxofonista hrál několikrát v Česku

Zpráva o úmrtí Alfreda „Pee Wee“ Ellise byla zveřejněna na jeho sociálních sítích. „S velkým smutkem oznamujeme, že po komplikacích se svým srdcem zemřel. Prosíme vás, abyste v této těžké chvíli respektovali soukromí rodiny. Plánujeme, že jeho život nějak hezky oslavíme. Zároveň doufáme, že budete stále poslouchat jeho muziku,“ stojí v prohlášení.

SMRT SI ŘÍKÁ ROCK'N'ROLL: James Brown (14.)

Ellis byl americký saxofonista. Hudbu studoval v New Yorku na Manhattan School of Music, v letech 1965 až 1969 byl členem kapely Jamese Browna, pro kterého napsal celkem šestadvacet písní včetně Cold Sweat a Say It Loud - I’m Black and I’m Proud. Spolupracoval také s Van Morrisonem, Shirley Scott, Tomem Fogertym nebo Jackem McDuffem a několikrát si zahrál také v České republice.

Muzikant zemřel 23. září 2021. V posledních letech svého života se snažil co nejvíce podporoval bluesovou a jazzovou muziku, byl patronem bristolské hudební školy a od Bath Spa University obdržel čestný doktorát.

red, foto: FB Pee Wee Ellis
Témata: Alfred Pee Wee Ellis, James Brown, smrt, funk, jazz, blues

zavřít