Žena mnoha tváří Maya Jane Coles přijede dobýt Prahu

Vydáno 18.11.2017 | autor: Lucie Šimůnková

Velkou a dlouho očekávanou premiéru před českým publikem si odbude 2. února britsko-japonská producentka, DJka, kurátorka a umělkyně Maya Jane Coles. Tajemná královna dupu přijede do pražského klubu Roxy. 

Žena mnoha tváří Maya Jane Coles přijede dobýt Prahu Žena mnoha tváří Maya Jane Coles přijede dobýt Prahu

Britsko-japonská producentka, žena mnoha tváří a talentu Maya Jane Coles tam mimo skvělý vibe a dupstep sound zanechá i kus své uměleké duše. V únoru zažije Praha poprvé její spektakulární hudební představení, elektroniku umně protkanou vlivy jazzu, punku i klasické hudby. Záhadná a hudebně nepředvídatelná, i taková bude Maya Jane Coles první únorový víkend v ROXY.

High Contrast přiveze do Roxy nové album Night Gallery

Maya Jane Coles

ALTER-EGA, PSEUDONYMY A KVALITA 

Vše musí být podle ní naprosto perfektní. Od prvního beatu, přes melodie, finální mix až po vizuální stránku, to všechno si londýnská rodačka řeší sama. Ať už pod svým jménem nebo jínými alter-egy jako Nocturnal Sunshine (bass/dubstep) nebo She Is Danger (společně s Lennou Cullen). Proslýchá se, že vydává hudbu pod mnoha dalšími alter-egy, aby posluchači nepodléhali trendům a hodnotili podle kvality.

V roce 2007 debutovala singlem Sick Panda, ale masivního světového průlomu dosáhla v roce 2013 prvním albem Danger na svém vlastním labelu I/AM/ME. Od tohoto roku patří její tracky do selekce nejuznávanějších djských osobností od Hawtina po Solomuna a Maya absolvuje velkolepou jízdu po hlavních stagích všech významných světových festivalů. Druhé a světově už velmi sledované dvojalbum Take Flight vyšlo v tomto roce a bez debat dostalo Mayu na úplný vrchol zájmu.

tz, lš

Témata: Maya Jane Coles, Roxy

zavřít