LIVE: $uicideboy$ Praze ukázali, jak se dělá trapový večírek

Vydáno 19.03.2023 | autor: Dominik Pavliš

Praha zažila výjimečný trapový svátek v podobě koncertu $uicideboy$, kteří do Holešovic zavítali v rámci Grey Day Europe Tour. Na něj vyrazili k poslední desce Sing Me a Lullaby, My Sweet Temptation, ale i EP Shameless $uicide s rapperem Shakewellem a Dirtiestnastiest$uicide s Germem. Tito dva jmenovaní umělci měli na pražské zastávce svou vlastní show. Line-up dále doplnil DJ Scheme, Chetta a Ski Mask the Slump God.

LIVE: $uicideboy$ Praze ukázali, jak se dělá trapový večírek LIVE: $uicideboy$ Praze ukázali, jak se dělá trapový večírek

$uicideboy$
Praha, Sportovní hala Fortuna
18. 3. 2023

Shakewell si urval samostatnou show v necelých dvaceti minutách, kterou zakončil coverem písně Enter Sandman od Metalliky. Další dvacetiminutovka patřila Germovi – řezavé vokály, featuring se Shakewellem a moshpity. Ski Mask při svém setu zavzpomínal na XXXTENTACIONA a Juice WRLD.

$uicideboy$ nadchli Prahu našlapanou show

$uicideboy$ vykopli songem Matte Black z posledního alba za doprovodu povedené animace ve stylu starých filmů. „Long time no see, motherfuckers," prohlásili a dále následovala například skladba s ironickým názvem $uicideboy$ Were Better in 2015 či 1000 Blunts a Fucking Your Culture. Po třetině koncertu se k duu přidal i Shakewell na společnou skladbu My Swisher Sweet, But My Sig Sauer a poté i Germ, například na píseň Champagne Face.

Tvrdé beaty s nekompromisními basovými linkami rezonovaly celou Sportovní halo Fortuna, do které koncert skvěle, co se týče velikosti, zapadl. Decibely vyhnané dosti vysoko a stroboskopické osvětlení dodávalo agresivní show ten správný náboj a vše skvěle šlapalo. Bratranecké duo Ruby da Cherry a $crim se v textech věnuje i drogovým závislostem a dotýká se společensky tabuizovaných témat, které však se stoprocentním nasazením předává publiku při živých vystoupeních. Nejinak tomu bylo i při pražské show.

Dvojice, včetně svých hostů, ze sebe vyždímala během přibližně hodiny a půl totální maximum a nahromaděná energie cirkulovala v circlepitech pod pódiem. Proslov $crima o mentálním zdraví, které je ve společnosti aktuálním tématem, působil velmi povzbudivě. Poté následovala poslední skladba ...And to Those I Love, Thanks for Sticking Around a vstřebávaní intenzivního koncertního zážitku.

Text: Dominik Pavliš, foto: Michal Benák
Témata: $uicideboy$, Shakewell, Germ, Grey Day Europe Tour, Praha, Sportovní hala Fortuna

4,50

čtenáři

hlasuj
zavřít