Na co se těšit v listopadu: Till Lindemann v Praze, Ewa Farna, Arakain i Vypsaná fiXa na turné a velký koncert na Václavském náměstí

Vydáno 23.10.2022 | autor: Barbora Kubalová

V listopadu vyrazíme za hudbou spíše do menších sálů a klubů. Čeká nás rave party s Little Big, punkové šílenství Franka Cartera and the Rattlesnakes a půjdeme omrknout dystopickou představu budoucnosti od Bastille. Vypsaná fiXa, Arakain i Ewa Farna, Škwor brázdí Česko na turné, Tomáš Klus vystoupí v Pardubicích se symfonickým orchestrem, J.A.R. oslaví v Lucerně 33 let a přijedou také zpěvák Rammstein Till Lindemann či Bonobo. Těšit se můžete rovněž na unikátní koncerty na v rámci festivalu Prague Sounds.

Na co se těšit v listopadu: Till Lindemann v Praze, Ewa Farna, Arakain i Vypsaná fiXa na turné a velký koncert na Václavském náměstí Na co se těšit v listopadu: Till Lindemann v Praze, Ewa Farna, Arakain i Vypsaná fiXa na turné a velký koncert na Václavském náměstí

Little Big
4. a 5. 11. 2022, Praha, SaSaZu

Bezprostředně po zahájení ruské invaze na Ukrajině se ústřední dvojice kapely Ilya Prusikin a Sonya Tayurskaya přestěhovala do Los Angeles. Asi nebude překvapením, že nejen vzhledem ke svým antiputinovským názorům je jejich hudba v Rusku na blacklistu a nesmí tam vystupovat. Jinde po světě je o ně zájem ale o to větší a nejinak tomu bylo u koncertu v Sasazu, kde museli pro velký zájem přidat další termín. Vstupenky na druhý termín ještě seženete zde.

Heilung
4. 11. 2022, Praha, Forum Karlín

Existovala hudba před pěti tisíciletími? Jak asi zněla? Odpověď vám dá šamanská družina HEILUNG, která k nám zavítá už na druhý samostatný koncert. Ten první byl beznadějně vyprodán několik měsíců před jeho konáním, takže tentokrát míří do Fóra Karlín. Heilung vás přenesou do středověku a svou zaříkávací hudbou dokáží zastavit i šíp v letu. S sebou si přivezou Lili Refrain. Vstupenky zakoupíte zde.

Toy Dolls
5. 11. 2022, Praha, Divadlo Archa

Třináct studiových alb, spousty best of a živých desek, ale hlavně čtyřicet let konstantního hraní po klubech a festivalech. Tak by se dala charakterizovat jedna z nejlepších britských punkových kapel The Toy Dolls, která vyprodává svá show od Buenos Aires po Budapešť. V Divadle Archa zahrají ve složení Michael „Olga“ Algar – zpěv, kytara, baskytara, Duncan „The Amazing Mr. Duncan“ Redmonds – bicí, zpěv a Tom „Tom Goober“ Blyth – baskytara, zpěv.

Hypocrisy, Septicflesh, The Agonist
5. 11. 2022, Praha, MeetFactory

Na novou desku Petera Tägtrena pro Hypocrisy se muselo čekat dlouhých osm let. Při otevření čtvrté dekády existence tak melodičtí deathmetalisté do své diskografie přidali parádní 13. kousek a chtějí ho svým fans samozřejmě představit i živě. A to za asistence skvělé sestavy, neb doprovod na nadcházejícím turné budou tvořit epičtí Septicflesh, kteří budou prezentovat žhavou novinku, moderní The Agonist a melodičtí Horizon Ignited. Vstupenky zakoupíte zde.

Freak Power
8. 11. 2022, Praha, Rock Café

Freak Power navštívili Českou republiku již několikrát. V roce 2008 oslnili svým setem na narozeninovém koncertu Monkey Business, o rok později vystoupili s Mobym na Sázavafestu a následně do tuzemska přijeli ještě několikrát. Do Prahy se nyní chystají opět. Už 8. listopadu odehrají Freak Power v čele s extravagantním frontmanem Ashley Slaterem koncert v Rock Café.

Ewa Farna
Umami Tour

Ewa Farna je právě na svém česko-polském turné k desce Umami, která je označována za nejlepší album její kariéry. Protože umami označuje tzv. “pátou chuť”, turné mělo jen pět zastávek v Česku a pět v Polsku. Po Jablonci, Plzni a Ostravě ho tak v listopadu zakončí koncerty v Pražském Foru Karlín (5. 11.) a Brněnském Sono Centru (15. 11.).  Vstupenky na vybraný termín kupujte na Ewině webu.

ROZHOVOR | Ewa Farna: Autenticita je u umělce nejdůležitější. Chci na scéně zastupovat poctivý český pop

Arakain 
40 let tour 

Metalová ikona Arakain letos slaví 40 let na scéně. Kapela nyní navazuje na úspěšnou jarní část tour "Best of 40" druhým koncertním průřezem své bohaté historie. Kromě česko-moravských štací potěší také slovenské fanoušky jedním koncertem v Bratislavě. Nabitou dvouhodinovou show umocňuje efektní scéna, na níž se prolínají aktuální videa s archívními záběry. Vstupenky na libovolný koncert podzimní šňůry můžete získat i v naší soutěži.

U.D.O.
10. - 12. 11. 2022, Plzeň, Zlín, Ostrava

Udo Dirkschneider představuje novou deskou Game Over Evropě. Na poli metalu se pohybuje už víc jak 40 let a svým silným, jedinečným, nezaměnitelným hlasem vdechuje svým písním charakter, který trvá navěky. Je nedostižným metalovým srdcařem a vždy dodává absolutně špičková živá show! Na slavnou bandu U.D.O., kterou spolu s ním tvoří i jeho syn a bubeník Sven Dirkschneider, basák Hudrap a kytaristé Andrey Smirnov a Dammers, se tedy těšte třikrát v ČR na začátku listopadu 2022. Lístky zakoupíte zde.

The Pretty Reckles + The HU
11. 11. 2022, Praha, Malá sportovní hala

The Pretty Reckless a The HU exkluzivně představí spojení rock’n’rollu a hunnu rocku v Praze. Série Rock for People Concerts nabídne 11. listopadu unikátní zážitek v podobě společného koncertu amerických rock’n’rollových velikánů The Pretty Reckless a mongolských rockerů The HU. Malá sportovní hala tak bude hostit jedinou evropskou zastávkou turné, kde tyto dvě kapely vystoupí na jednom pódiu. The Pretty Reckless Praze představí své čtvrté album Death By Rock And Roll. Fanoušci se mohou těšit také na skvěle šlapající směsici heavy metalu, hrdelního zpěvu šamanů a mongolských lidových nástrojů v podání The HU, kteří zůstali vryti do paměti po vystoupení na festivalu Rock for People v roce 2019 a o rok později na vyprodaném koncertě v Lucerna Music Baru. Vstupenky zakoupíte zde.

Alter Bridge & Halestorm
12. 11. 2022, Praha, O2 universum

Alter Bridge zanedlouho odstartují své turné Pawns & Kings, které čítá 25 zastávek v 18 zemích. Jednou z prvních bude i pražské O2 universum, kde se kapela představí 12. listopadu. S sebou si přiveze Halestormkteří jsou známí jako uhrančivá živá hudební síla. Lístky zakoupíte zde.

Powerwolf
13. 11. 2022, Praha, Sportovní hala Fortuna

Powerwolf vyráží na Wolfsnächte 2022 turné, které pojedou přes Německo, Českou republiku, Polsko, Maďarsko, Rakousko, Švýcarsko, Španělsko, Itálii, Velkou Británii, Nizozemsko a Belgii. Abyste se mohli ještě více těšit, Powerwolf si na turné přizvali opravdu skvělé hosty. Britské power metalisty Dragonforce a heavy metalové válečníky Warkings!

Vypsaná fiXa 
Kusy radosti tour

V říjnu vyrazila se svým letošním albem Kusy radosti na šňůru pardubicko-pražská stálice Vypsaná fiXa. Na deseti štací hrají Márdi a spol. prakticky celou novou desku, jde tedy o unikátní příležitost, jež se v koncertní budoucnosti Fixy už zřejmě nebude opakovat. Vrcholem letošních aktivit VF bude tradiční Vánoční koncert 22. prosince v pražské Lucerně. Vstupenky jsou stále k dispozici zde.

Márdi (Vypsaná fixa): Koncert je nejlepší svetr

Frank Carter & The Rattlesnakes
16. 11. 2022, Praha, MeetFactory

Přestože anglické punk rockové uskupení vzniklo teprve v roce 2015, na kontě mají už čtyři desky. Jedno z nejžhavějších mladých jmen v rámci žánru je známé svými hlučnými a dynamickými koncerty, při nichž ale zároveň dávají bedlivě pozor na rovnoprávnost a respekt k ženám, což si fanoušci dobře pamatují z jejich posledního koncertu v Lucerně. Čistě ženský stage diving a circle pit se opravdu na koncertech jen tak nevidí, obzvláště, když na dodržování pravidel dohlíží sám Frank Carter a nebojí se případné narušitele odtáhnout za límec. Lístky na koncert v Meetfactory kupujte u Ticketportal.

Škwor
Unplugged Tour

Koncem října Škwor zahájili své druhé Unplugged Tour. Poprvé takové turné jeli před třemi lety a jelikož bylo velmi úspěšné, střihnou si ho letos znovu. Bude situováno opět spíše do menších klubů a kulturáků a zájem je opět velký, některé z koncertů jsou už teď vyprodány. V listopadu můžete na Škwor vyrazit do Hodonína, Hradce Králové, Plzně, Prahy, Žďáru nad Sázavou, Krnova, Jindřichova Hradce nebo Liberce. Termíny a vstupenky najdete na webu kapely.

Klusymfonie
16. 11. 2022, Pardubice, Enteria arena

Pod názvem Klusymfonie se skrývá už několikaletá spolupráce Tomáše Kluse, jeho Cílové skupiny a Janáčkovy filharmonie Ostrava. Začala v roce 2018 koncertem v ostravské Dolní oblasti Vítkovice, na jehož úspěch navázali albem Klusymfonie s písněmi Tomáše Kluse v aranžích pro symfonický orchestr. Na další koncerty jsme si bohužel kvůli koronaviru museli počkat, nyní ale konečně můžete vyrazit do Pardubic. Vstupenky kupujte u Ticketmaster.

Laura Mvula (Prague Sounds)
16. 11. 2022, Praha, Roxy

Charismatická britská zpěvačka Laura Mvula se 16. listopadu v Roxy představí v neokoukané hudební podobě a se zbrusu novým repertoárem z ceněného alba Pink Noise. Na něm znovuobjevuje synth-pop 80. let, který posouvá do soudobého uměleckého žánru. 

In Flames, At The Gates, Imminence, Orbit Culture
16. 11. 2022, Praha, Malá sportovní hala

Do České republiky se vrací jedna z nejlepších metalových kapel současnosti – In Flames!  Rodáci ze švédského Göteborgu se během své třicetileté kariéry nikdy neutápěli ve vzpomínkách na minulost, hlavním cílem bylo vždy posouvat se vpřed. O tom svědčí také jejich hudební vývoj – od melodického death metalu s folkovými prvky k čistému death až trash metalu. Jejich unikátní přístup, zachycený dosud na třinácti albech, je fanoušky i recenzenty kvitován s nadšením. A aby toho nebylo málo, In Flames do Prahy nedorazí sami. Roli supportu přijali legendární At The Gates, naši (i vaši) velmi oblíbení Imminence a Orbit Culture. Tahle kompletně švédská čtveřice zaručuje metalový večírek se vším všudy! Vstupenky zakoupíte zde.

J.A.R.
17. 11. 2022, Praha, Velký sál Lucerna

Kapela J.A.R. slaví 33 let na scéně. V pražské Lucerně ve Velkém sále odehraje speciální koncert pod názvem Jesus Kristus Neexistus. Fanouškům nabídne průřez svými největšími hity.

Koncert pro budoucnost
17. 11. 2022, Praha, Václavské náměstí

Akce s podtitulem “společná oslava svobody a demokracie” loni přilákala přes 70 000 diváků. Letos si důležitost těchto věcí uvědomujeme ještě více než kdy dříve a 17. listopad je ideální příležitostí, kdy si tyto hodnoty opět připomenout. V rámci koncertu vystoupí Pussy Riot, Ben Cristovao s Davidem Kollerem, Lenka Dusilová, Hrubá hudba, Čhave Romane, P/ST, FVLCRVM s Annet X a další.

Jiří Stivín (Prague Sounds)
19. 11. 2022, Praha, Rudolfinum

Legenda (nejen jazzové scény Jiří Stivín oslaví svoje osmé kulatiny 19. listopadu v Rudolfinu jak jinak než improvizací. Přesto tento slavnostní večer dostává základní obrysy. „Mám velkou radost, že si s Jiřím Stivínem přijdou zahrát a zazpívat další osobnosti české hudby. Po mnoha letech se při této příležitosti setkají také členové původního Pražského výběru Michael Kocáb, Michal Pavlíček a Ondřej Soukup a popřát přijde i Jiří Suchý,“ těší se ředitel festivalu Prague Sounds Marek Vrabec.

Till Lindemann
22. 11. 2022, Praha, Sportovní hala Fortuna

Till Lindemann se do Česka už letos podíval na koncertech s Rammstein, nyní konečně dorazí v rámci svého odloženého sólového turné s typicky provokativním názvem “Ich Hasse Kinder” (v překladu “Nesnáším děti”), podle singlu, který vydal příhodně loni na den dětí. Z původních šesti zastávek turné nakonec zbyly jen čtyři, jelikož po ruské invazi na Ukrajinu byly oba ruské koncerty zrušeny. Vstupenky na pražský koncert jsou k dostání u Ticketportal.

VIDEO: Šikana, bomby a násilí. Till Lindemann nesnáší děti

Bastille
23. 11. 2022, Praha, Malá sportovní hala

Britští Bastille se do Česka vrací jen po dvou měsících od svého vystoupení v Havířově na místních Havířovských slavnostech. Tentokrát míří na samostatný koncert do Malé sportovní haly v Praze a přivezou s sebou svou aktuální koncepční desku Give Me The Future + Dreams of the Past, jejímž dystopickým příběhem se proplétá fiktivní, ale ne nepovědomý technologický gigant Future Inc. Jako předskokanka s nimi dorazí talentovaná britsko-kanadsko-německá zpěvačka Alice Merton, která se proslavila svým hitem No Roots. Vstupenky na tento koncert seženete u GoOut.

Nils Frahm (Prague Sounds)
24. 11. 2022, Praha, Forum Karlín

Exkluzivní hudební set nazvaný Music for Prague připravil na 24. listopadu do Fora Karlín německý skladatel a klávesista Nils Frahm. Živá vystoupení této hvězdy elektronické scény působí jako hudební alchymie, a to nejen díky smyčkování basových linek a beatů v reálném čase, ale především díky ladnému a suverénnímu pohybu uprostřed rozsáhlého arsenálu kláves – od harmonia přes toy piano, Rhodes, elektrické klávesy až po křídlo Steinway.

Bonobo
26. 11. 2022, Praha, Forum Karlín

Bonobo nás vezme do pestré divočiny alba Fragments. Britský hudebník patří dlouhodobě patří mezi nejúspěšnější producenty na elektronické scéně, vydal řadu desek pod renomovanou značkou Ninja Tune, válcoval s nimi první příčky hitparád a byl za ně oceněn třemi nominacemi na Grammy. Do Prahy se vrací po čtyřech letech a vyprodaném koncertě ve Foru Karlín. Tentokrát přiváží aktuální nahrávku Fragments, nejemociálnější album, které kdy Simon Green aka Bonobo složil. Mezi hosty se objevují jména jako Joji, Jamila Woods nebo Jordan Rakei. V Praze jej uslyšíte 26. listopadu. Vstupenky na koncert zakoupíte zde.

Coeur de Pirate
28. 11. 2022, Praha, Palác Akropolis

Cœur de Pirate je sólový projekt kanadské písničkářky, pianistky a aktivistky Béatrice Martin. Své debutové album vydala v roce 2008 v pouhých osmnácti letech a od té doby sbírá zástupy fanoušků nejen ve frankofonních zemích. Kromě široké veřejnosti se jí daří i u kritiky, za svá alba získala několika nominací na prestižní kanadské ceny Juno Awards nebo Polaris. To poslední vyšlo v roce 2018 a nese název En cas de tempête, ce jardin sera fermé. Jeho název odkazuje na zpěvaččin coming out, ke kterému se odhodlala po útocích na LGBTQ+ komunitu v Orlandu. Dle zpěvačky je vzkazem pro všechny, kteří se jako ona báli otevřeně mluvit o své sexualitě. V Praze svou show předvede 28. listopadu v Paláci Akropolis. Vstupenky jsou k dispozici zde.

Text: Barbora Kubalová, foto: Lucie Nohlová, Michaela Fousková, archiv iREPORT
Témata: Little Big, Toy Dolls, Hypocrisy, Freak Power, Ewa Farna, Arakain, The Pretty Reckless, Alter Bridge, Powerwolf, Vypsaná fiXa, Frank Carter, Škwor, Klusymfonie, Laura Mvula, In Flames, J.A.R., Jiří Stivín, Till Lindemann, Bastille, Nils Frahm, Bonobo, Coeur de Pirate

zavřít