Na co se těšit v březnu: V Praze zahrají Judas Priest, Jason Derulo, The 1975 nebo LP, do Plzně zavítají Nazareth

Vydáno 28.02.2024 | autor: Andrea Štipčáková

Březen bude koncerty pořádně našlapaný. Těšit se můžeme na Judas Priest, Jasona Derula, LP, Zaru Larsson, Jamese Blunta, The 1975 nebo Nialla Horana, který minulý rok učaroval publiku na Colours of Ostrava. Po necelém roce se do tuzemska vrací Call Me Karizma, jenž bavil publikum na Rock for People. Dorazí také Giant Rooks, Eric Nam, Idles, Avatar, Polaris nebo třeba Mother Mother.

Na co se těšit v březnu: V Praze zahrají Judas Priest, Jason Derulo, The 1975 nebo LP, do Plzně zavítají Nazareth Na co se těšit v březnu: V Praze zahrají Judas Priest, Jason Derulo, The 1975 nebo LP, do Plzně zavítají Nazareth


LP

Praha, O2 universum
1. 3. 2024

LP má Českou republiku v lásce. Minulý rok do tuzemska dorazila hned dvakrát kvůli natáčení nového videoklipu, během prázdnin pak dokonce nečekaně vystoupila na Prague Pride. Nyní míří do tuzemska se svou vlastní show, kterou představí 1. března v pražském O2 universu. Vyráží na ni k šestému studiovému albu Love Lines, na koncertu ale bezesporu zazní i osvědčené hity jako například Lost On You.

Prague Pride vévodila LP, na Letnou si odskočila z natáčení videoklipu

Monkey Business – turné

Monkey Business momentálně brázdí republiku na turné Ale stejně je to nádhera. Za sebou mají již tři zastávky a dalších jedenáct je stále před nimi. Podívají se ještě například do Mariánských Lázních, Písku, Plzně, Olomouce nebo Klášterce nad Ohří. Kromě největších hitů na koncertech kapela pravděpodobně představí i ukázky z očekávaného alba, na němž Matěj Ruppert a Tereza Černochová poprvé v  historii Monkey Business zpívají v češtině!

James Blunt
Praha, Forum Karlín
4. 3. 2024

Autor hitů You're Beautiful, Goodbye My Lover nebo Wisemen se představí 4. března 2024 v pražském Foru Karlín. Koncert se uskuteční v rámci turné Jamese Blunta k nové desce Who We Used To Be. Britský písničkář debutoval po odchodu z armády s albem Back to Bedlam v roce 2004, které dodnes patří na ostrovech do dvacítky nejprodávanějších nahrávek všech dob. „Moc jsem si užil psaní a nahrávání nového alba. Některé skladby vás bezpochyby zvednou na nohy a neubráníte se tanci,“ láká Blunt na svou show.

Zara Larsson
Praha, Forum Karlín
6. 3. 2024

Jamese Blunta vystřídá ve Foru Karlín Zara Larsson. Čeští fanoušci ji už z předchozích festivalových vystoupení dobře znají, vůbec poprvé ale zpěvačka dorazí do Česka jako headliner. Na kontě má hity Ruin My Life, Wow a Talk About Love, které jistě během show zazní. Stejně jako On My Love, kterou nahrála ve spolupráci s Davidem Guettou, jenž se jen o pár měsíců později představí na Colours of Ostrava.

LIVE: Zara Larsson a Mumford & Sons berlínskou Lollapaloozu omámili fantastickou show, David Guetta se neopakoval a Ava Max byla propadákem

Call Me Karizma
Praha, Futurum Music Bar
7. 3. 2024

Call Me Karizma tuzemské publikum minulý rok naprosto dostal na festivalu Rock for People. Proto není divu, že se ho pořadatelé rozhodli do Česka přivézt znovu. Tentokrát se charismatický zpěvák představí v pražském Futurum Music Baru. „Jeho texty mají stejný švih, s jakým Eminem bořil zdi, ale stejně dobře se cítí i s kytarou v ruce, když vytváří romantický alt rock,“ lákají na jeho show organizátoři. A my nemůžeme jinak než souhlasit. Na „Rockáči“ to totiž pořádně rozjel!

The World Of Hans Zimmer
Praha, O2 arena
8. 3. 2024

Úspěšná show Hanse Zimmera The World of Hans Zimmer získává v roce nový podtitul A New Dimension, který již sám napovídá, že skladatel připravuje zbrusu nový výběr z rozmanité sbírky svých skladeb. Fanoušci se tak mohou těšit na jedinečnou hudební cestu, která je zavede do úplně nových dimenzí. Turné obsáhne více než třicet zastávek ve třinácti evropských zemích.

Eric Nam
Praha, SaSaZu
9. 3. 2024

Všestranný hudebník, herec a televizní osobnost Eric Nam, který byl vyhlášen Mužem roku časopisu GQ Korea a časopisem Forbes 30 pod 30 v Asii, je jednou z nejúspěšnějších korejsko-amerických osobností poslední doby. Má více než 2,5 milionu posluchačů měsíčně a 4,4 sledujících na Instagramu, na Spotify nasbíral přes 1 000 streamů a nedávno byl headlinerem vyprodaného světového turné, během kterého odehrál 59 hlavních koncertů v 54 městech včetně Los Angeles, New Yorku, Paříže, Londýna a Melbourne. V Praze se představí 9. března v SaSaZu.

Český lev
Praha, Rudolfinum
9. 3. 2024 

Slavnostní předávání cen Český lev se uskuteční 9. března od 20:10 hodin v přímém přenosu České televize z pražského Rudolfina na ČT1. Moderátorem večera bude Marek Eben. Nejvyšším počtem nominací se mohou pyšnit filmy Bratři, Úsvit, Bod obnovy, Přišla v noci, Němá tajemství a Tancuj Matyldo a televizní seriál Volha. V kategorii Nejlepší hudba jsou nominovaní Jan Šléška (Bod obnovy), Karel Havlíček (Bratři), Jonatan Pjoni Pastirčák (Citlivý člověk), Michal Pavlíček (Tancuj Matyldo) a Simon Goff (Úsvit). 

Yonaka
Praha, Rock Café
10. 3. 2024

Britské trio Yonaka spojuje pop, punk a hip-hop do hypnotického hybridu alternativního rocku. Skupina se s jasným záměrem a expanzivní vizí noří hluboko do témat duševního zdraví, posilování a „tady a teď“. Poté, co nasbírala více než 150 milionů streamů a získala široké uznání, zahajuje další kapitolu vydáním EP Welcome To My House. S ním přijíždí i do České republiky. V Rock Café zahraje Yonaka 10. března.

Madison Beer
Praha, SaSaZu
10. 3. 2024

Jen málokterá současná hudebnice se dokáže tak silně emočně propojit se svým posluchačstvem jako americká zpěvačka, producentka a skladatelka Madison Beer. Aktuální deska Silence Between Songs představuje její dosud nejsugestivnější umělecký statement. V Praze ho představí v rámci The Spinnin Tour 10. března 2024 v klubu SaSaZu. Dorazí s polským objevem Jann.

Idles
Praha, SaSazu
11. 3. 2024

Idles se už 11. března vrátí se svými vzteklými songy vyzývajícími k bezbřehé lásce do Prahy. V přelomovém albu Joy as an Act of Resistance z roku 2018 zrcadlí bristolská pětice otázky brexitu, migrační krize nebo toxické maskulinity. Zpěvák Joe Talbot si v něm řeší svá traumata z drogových závislostí i ze smrti svého dítěte. Tentokrát v Česku představí album Tangk, které vydali 16. února.

Avatar
Praha, SaSaZu
13. 3. 2024

Avatar dorazí se svým The Great Metal Circus do Prahy zachránit heavy metal. Jejich aktuální novinka, album Dance Devil Dance, bylo nahráno ve švédské divočině, daleko od veškerého vnímaného glamouru velkoměsta a moderních studií. „Zní to těžce, protože hrajeme tvrdě. Je to hlasité, protože jsme hlasití. Každá kapela tu zná výzvu, jak zachytit vztek pódiového vystoupení na disk. Tentokrát se nám to povedlo. Toto album krvácí černou krví stříkající na tour,“ zve Avatar na pražskou zastávku.

The 1975
Praha, Sportovní hala Fortuna
14. 3. 2024

Britská kytarová senzace The 1975 se po loňské headline show na festivalu Rock for People těší zpět do Česka. Do Prahy zamíří v rámci svého celoevropského tour Still… At Their Very Best. S fanoušky si opět zazpívají písně s promyšlenými texty, ve kterých si The 1975 kladou existenciální otázky týkající se sebepoznání, nihilismu, sexu, klimatických změn, duševního zdraví, závislosti či postmoderny. Ve Sportovní hale Fortuna zahraje kapela 14. března.

RECENZE: The 1975 strhávají žánrové nálepky. Jejich rozmanitost vás bude bavit

Halflives
Praha, Café V lese
16. 3. 2024

Indie zpěvačka Linda Battilani říkající si Halflives přichází s novou deskou Inferno, o které mluví jako o „osobním sestupu do pekla a sbírce vlastních démonů“. Fanouškům v České republice ji naživo zahraje v Café V lese už 16. března. Podpoří ji Cadet Carter.

Róisín Murphy
Praha, Forum Karlín
17. 3. 2024

Irská zpěvačka, textařka a producentka Róisín Murphy je známou disco královnou. Minulý rok se fanouškům připomněla šestým studiovým albem Hit Parade, které produkoval DJ Koze. Na pódiu se prezentuje výstředním způsobem, často exhibuje s maskami a nápaditými kostýmy. Fanoušky v pražském Foru Karlín tak čeká 17. března jistě jedinečný zážitek.

Niall Horan
Praha, Sportovní hala Fortuna
17. 3. 2024

Jen o pár kilometrů dál vystoupí ve stejný den jako Róisín Murphy zpěvák Niall Horan. Ten minulý rok učaroval publiku na Colours of Ostrava, a tak není divu, že se zpět vrací už po tak krátké pauze. Tentokrát zavítá přímo do hlavního města, kde ve Sportovní hale Fortuna přehraje album The Show, o kterém mluví jako o nejosobnějším, které ve své kariéře napsal.

Polaris
Praha, MeetFactory
19. 3. 2024

Strach jako velký rozdělovač lidstva, ale také jeho nejsilnější sjednotitel. Právě tato myšlenka je jádrem nejnovějšího třetího alba Fatalism od skupiny Polaris; desky, kterou formoval pocit beznaděje a dystopie, jež v posledních letech pohltily svět, doprovázenou zdrcujícím dojmem, že nemáme moc hýbat osudem. Naživo zazní v pražské MeetFactory 19. března.

Zemřel kytarista Polaris, bylo mu pouhých 26 let

Normandie
Praha, MeetFactory
20. 3. 2024

O den později se do MeetFactory chystá také v Česku oblíbená švédská sestava Normandie. Ta nedávno vydala úspěšnou desku Dark & Beautiful Secrets. Pokud vás baví songy slavnějších Bring Me The Horizon, určitě si je nenechte ujít!

Nazareth
Plzeň, TJ Lokomotiva Plzeň
21. 3. 2024

Nazareth měli původně vystoupit v Plzni už v září minulého roku. Kvůli zdravotním problémům byli ale nuceni koncert odložit až na letošní březen. Do TJ Lokomotiva Plzeň dorazí spolu se Slade, fanoušci si tak budou moci užít výjimečné spojení dvou legend světového rocku a pořádnou dávku nestárnoucích hitů v čele s Love Hurts, Dream On nebo Where Are You Now.

Jason Derulo
Praha, O2 arena
24. 3. 2024

Jason Derulo měl v tuzemsku vystoupit již dvakrát, v obou případech ale z jeho koncertu sešlo. Věříme však, že 24. března už to konečně klapne a hitmaker nám konečně nabídne pořádnou taneční show. Mezi jeho nejznámější singly patří Wiggle, Talk Dirty, In My Head nebo Want You To Want Me a my věříme, že i ty zazní v pražské O2 areně, která koncertem Derula zároveň oslaví dvacáté narozeniny.

Mother Mother
Praha, Forum Karlín
24. 3. 2024

Mother Mother se v Praze zastaví na své zatím největší tour, která čítá třicet zastávek. Kromě největších hitů se jistě mohou příznivci téhle kanadské indie sestavy těšit na nejnovější skladbu Into My Heart, která je o putování vnitřní krajinou uložených tělesných traumat.

Giant Rooks
Praha, Roxy
24. 3. 2024

Giant Rooks mají napilno. Po hraní na těch největších festivalech jako Reading nebo Lollapalooza ohlásili evropské turné a druhé studiové album How Have You Been?, které vyšlo počátkem února. Indie rock v té nejchytlavější podobě rozezní prostory pražské Roxy 24. března.

Only The Poets
Praha, MeetFactory
25. 3. 2024

Britská indierocková čtveřice Only the Poets miluje Prahu a zdejší fans. Poté, co společně s Lewisem Capaldim vystoupila v O2 areně, se hned dva večery za sebou předvedla na sólových koncertech v klubu Roxy. Tentokrát zamíří do MeetFactory, lákají na nášup pozitivní energie i skladby z debutového alba.

Cloudy June
Praha, Palác Akropolis
26. 3. 2024

Cloudy June je čtyřiadvacetiletá německá textařka a zpěvačka s kubánskými kořeny. První píseň napsala v jedenácti letech, až song FU In My Head ji ale zapsal do širšího povědomí. Aktuálně má na Spotify přes osmadvacet milionů streamů. Českým fanouškům slibuje nevšední hudební zážitek s velkou porcí energie.

Judas Priest
Praha, O2 arena
29. 3. 2024

Judas Priest měli do tuzemska dorazit původně s Ozzym Osbournem. Ten však musel plánované turné kvůli zdravotním problémům zrušit. Volného času tak sestava využila k nahrání nového alba Invincible Shield a k naplánování vlastní světové šňůry, na kterou v březnu vyráží. Do pražské O2 areny s sebou přiveze Saxon a Uriah Heep.  

TOP 5 zásadních desek Judas Priest z pěti různých dekád

Text: Andrea Štipčáková, foto: Adam Karaffa, Iveta Valentová, Tereza Slowiková, FB Judas Priest
Témata: LP, Monkey Business, James Blunt, Zara Larsson, Call Me Karizma, Hans Zimmer, Eric Nam, Český lev, Yonaka, Madison Beer, Idles, Avatar, The 1975, Halflives, Róisín Murphy, Niall Horan, Polaris, Normandie, Nazareth, Jason Derulo, Mother Mother, Giant Rooks, Only The Poets, Cloudy June, Judas Priest

zavřít