Na co se těšit v listopadu: Startuje Prague Sounds, do Česka dorazí Till Lindemann či SKYND a Jana Kratochvílová oslaví další sedmnáctiny

Vydáno 30.10.2023 | autor: Tomáš Kocian

Listopad bude koncertě pořádně nabitý. Pouze dospělí budou moci vyrazit na show Tilla Lindemanna, který se do tuzemska pravidelně vrací ať už se svým sólovým projektem, tak s Rammstein. Těšit se fanoušci mohou na Melanie Martinez i na Enter Shikari, SKYND, Lorna Shore nebo Halestorm. Do Brna zavírají Stratovarius a Sonata Arctica, Jana Kratochvílová oslaví znovu sladkých sedmnáct a Michal Hrůza chystá tradiční koncert v Lucerna Music Baru. Opomenout nesmíme ani festival Prague Sounds, který přiveze do Česka spoustu renomovaných umělců.

Na co se těšit v listopadu: Startuje Prague Sounds, do Česka dorazí Till Lindemann či SKYND a Jana Kratochvílová oslaví další sedmnáctiny Na co se těšit v listopadu: Startuje Prague Sounds, do Česka dorazí Till Lindemann či SKYND a Jana Kratochvílová oslaví další sedmnáctiny


Prague Sounds
listopad

Africká zpěvačka Angélique Kidjo s osobitým pojetím kultovního alba Remain in Light kapely Talking Heads, legendární jazzový basista Ron Carter na svém vůbec posledním evropském turné, průkopník elektronické hudby a spoluautor soundtracku k filmu The Revenant Alva Noto a soubor Ensemble Modern se speciálním audiovizuálním projektem nebo přední americké smyčcové kvarteto JACK Quartet s poctou Johnu Zornovi. To je jen několik lákadel z programu festivalu Prague Sounds, který 1. listopadu začíná v pražském Rudolfinu koncertem uhrančivého britského zpěváka a klavíristy Benjamina Clementina. Z českých kapel se představí Bert & Friends, kteří na stejném místě zahrají 18. listopadu pod hlavičkou projektu Klasirdo.

Enter Shikari
Praha, SaSaZu
3. 11. 2023

Pekelná pódiová show, bezedný prýštící gejzír energie a vynikající hudba - to vše slibuje vystoupení Enter Shikari. Britská electro-hardcoreová parta patří ke stálicím klubové i festivalové scény a v České republice mají věrnou fanouškovskou základnu. Jako speciální host zahraje Lake Malice.

Melanie Martinez
Praha, Sportovní hala Fortuna
4. 11. 2023

Talentovaná americká zpěvačka a textařka Melanie Martinez vyráží na evropskou tour, která nemine ani Českou republiku. Interpretka, která se proslavila díky talentové soutěži The Voice, vydala letos své třetí studiové album s názvem Portals. Vystupovat bude výhradně jako nová nadpozemská bytost přerodu svého alter ega Cry Baby. Poslechnout si její hlas budete moci již 4. listopadu ve Sportovní hale Fortuna v Praze.

Melanie Martinez vystoupila v Praze nachlazená, fanoušci jí ale vydatně pomáhali

SKYND
Praha, SaSaZu
4. 11. 2023

Pro opravdu nevšední zážitek si všichni milovníci hudby mohou dojít v listopadu do klubu SaSaZu. Skynd je formace, ve které působí stejnojmenná zpěvačka a multiinstrumentalistka a producent Father. Nebojí se navštívit ta nejtemnější zákoutí lidské duše a své písně staví na základě skutečných kriminálních případů. Například v singlu Michelle Carter vypráví příběh teenagerky, která dohnala svého přítele k sebevraždě. Australská formace navštíví Prahu již 4. listopadu.

Mrazivá a emotivní atmosféra. Skynd v Praze dojali fanoušci, měli její masky i ikonické make-upy

Havasi Symphonic
Praha, O2 arena
6. 11. 2023

Koncertní show Havasi Symphonic se poprvé uskuteční v České republice. Program je 100% originálními díly jednoho z nejfascinujících a nejuniverzálnějších mladých skladatelů současnosti, Havsi. Jeho inovativní hudba není jako nic co jste slyšeli předtím; je svěží, vášnivá a zábavná zároveň. Jedinečná show se odehraje 6. listopadu v pražské O2 areně.

Stratovarius + Sonata Arctica
Brno, Sono Music Club
9. 11. 2023

Sonata Artica a Stratovarius vyrazili na společné podzimní turné, které nazvali příznačně Nordic Power Metal Titans. Na své cestě Evropou se zastaví také v Česku, konkrétně v brněnském Sono Music Clubu, a to 9. listopadu. Speciálním hostem turné je mezinárodní symphonic power metalová banda Induction, která představí novou desku Born From Fire. A nejen na největší hity se mohou těšit také příznivci Stratovarius. Kapela totiž v roce 2022 vydala nahrávku Survive, kterou bude chtít v Brně rovněž představit.

Ben Cristovao
Praha, O2 arena
10. 11. 2023

Ben Cristovao už si vystupování v O2 areně vyzkoušel dvakrát. Poprvé to bylo v roce 2019 a naposledy vloni. Po úspěšných pokusech se rozhodl tenhle zážitek zopakovat. Posledně předvedl krom pěveckého umu, také slušné akrobatické kousky a plejádu hvězdných hostů. Celá show trvala dvě a půl hodiny, takže i tentokrát se určitě bude na co těšit. Fanoušci Bena tedy značí do kalendáře 10. listopad.

Jana Kratochvílová
Praha, Velký sál Lucerny
10. 11. 2023

Další 17. narozeniny Jany Kratochvílové vyvrcholí 10. listopadu 2023 velkolepým koncertem ve Velkém sále pražské Lucerny. A už předem je jasné, že oslava to bude živelná a svěží, stejně jako sama oslavenkyně. „1 a 7 rovná se 8 a to značí, jak žijeme – do nekonečna! A na to jsou všechna lineární měřidla krátká,“ vysvětluje zpěvačka základní číslovku, okolo které se vše točí.

Jana Kratochvílová vydává dvojalbum Now & Then, pokřtí ho na oslavě svých věčných sedmnáctin v Lucerně

Carpenter Brut, Perturbator, HO99O9
Praha, Forum Karlín
12. 11. 2023

Perturbator, možná nejznámější a nejosvědčenější synthwave jméno, které temný retro-futuristický zvuk inspirovaný sci-fi/horor filmy 80. let zpopularizovalo, se na turné Leather Sacraments spojuje s Carpenter Brut, jež je v současnosti  asi nejžhavějším synthwave, darksynthovým projektem. Na šňůře se zastaví také v Praze, a to 12. listopadu ve Foru Karlín.

Glen Hansard
Praha, Velký sál Lucerny
14. 11. 2023

Zpěvák Glen Hansard, kterého české publikum zná hlavně díky působení v oscarovém muzikálovém filmu Once s Markétou Irglovou, si právě díky tomuto spojení naši zemi oblíbil. Písničkář, který často vystupuje s kapelou The Frames, potěší své fanoušky pořádnou dávkou melancholie 14. listopadu ve Velkém sále Lucerny. Jestli zazní Falling Slowly není jisté, určitě však představí svou před pár dny vydanou desku s názvem All That Was East Is West Of Me Now.

Michal Hrůza
Praha, Lucerna Music Bar
15. 11. 2023

Michal Hrůza chystá 15. listopadu svůj tradiční koncert v pražském Lucerna Baru. Fanoušci se jistě mohou těšit na notoricky známé hity jako Zejtra mám nebo Zakázané uvolnění, místo v repertoáru si ale najdou i novější skladby. Na svém kontě má zpěvák už dvanáct alb, muzice se věnuje přes třicet let a jak sám říká, "stále ho to baví". Poslední letošní koncerty Kapely Hrůzy doprovodí originální vizuální ztvárnění.

Příběh českého hitu: Michal Hrůza - Nad světem (Nezapomínej)

Lorna Shore
Praha, Roxy
19. 11. 2023

Propásli jste koncert Lorna Shore na letošním ročníku festivalu Rock For People? Nevadí! Americká deathmetalová kapela se po pár měsících vrací zpět do Česka. Určitě zazní věci z loňského alba Pain Remains, ale i starší tvorba. Formace je na hudební scéně zhruba čtrnáct let, ale za tu dobu si v Česku vybudovala poměrně početnou fanouškovskou základnu. Pokud mezi fanoušky této party patříte i vy, udělejte si 19. listopadu výlet do klubu Roxy.

Halestorm
Praha, SaSaZu
19. 11. 2023

Ani zástupci z řad hard rocku v našem měsíčním výčtu nemohou chybět. Kapela Halestorm tvořena sourozenci Lzzy a Arejay s sebou na turné bere i hvězdné hosty v podobě formace Black Veil Brides. Halestorm jsou známí tím, že za rok odehrají neuvěřitelné množství koncertů, proto není divu, že dorazí i k nám. Tahle dvojitá porce tvrdé rockové muziky bude k vidění a hlavně slyšení 19. listopadu v klubu SaSaZu.

Till Lindemann
Praha, Sportovní hala Fortuna
22. 11. 2023

O Rammstein a hlavně o jejich frontmanovi se letos mluvilo víc než kdy jindy. Bohužel v ne příliš lichotivém světle. Zpěvák Till Lindemann tentokrát přijede se svým sólovým projektem. V něm zatím stihl vydat dvě studiová alba. Ve svých textech nešetří kontroverzí a hudebně osciluje někde mezi rockem a metalem. Středa 22. listopadu bude ve Sportovní hale Fortuna patřit jenom jemu.

Dymytry
Praha, O2 arena
24. 11. 2023

Před pár dny Dymytry oznámili, že právě koncert v pražské O2 areně bude posledním, na kterém v jejich čele stane zpěvák Protheus. Maskovaní metlisté ale neberou koncert v největší české hale jen jako rozlučku, ale také dosavadní vrchol jejich dvacetileté kariéry. Jejich velkým dnem bude 24. listopad a jeden důvod k radosti rozhodně mají již teď, koncert je totiž vyprodán.

Dymytry jsou bez zpěváka, kvůli neshodám je opouští Protheus

Mirai
Praha, O2 arena
30. 11. 2023

Pro frýdecko-místeckou partu okolo zpěváka Miraie Navrátila to nebude žádná velká premiéra. Koncertování v O2 aréně už si kluci dvakrát vyzkoušeli a letošní koncert bude také zakončením jejich halové tour. Hity jako Vedle tebe usínám, Když nemůžeš, tak přidej, jsou stálicemi éteru tuzemských rádií a mezi posluchači už zlidověly. Stejně jako Dymytry se i Mirai mohou chlubit tím, že mají koncert vyprodán.

Text: Tomáš Kocian, Andrea Štipčáková, foto: Monika Jetelová, Martina Havlíčková, archiv NK Factory, archiv Dymytry
Témata: Prague Sounds, Enter Shikari, Melanie Martinez, SKYND, Havasi Symphonic, Stratovarius, Sonata Arctica, Ben Cristovao, Jana Kratochvílová, Glen Hansard, Michal Hrůza, Lorna Shore, Halestorm, Till Lindemann, Dymytry, Mirai

zavřít