Finská metalová nálož v Plzni: 5 důvodů, proč na Metalfestu navštívit koncert Stratovarius

Vydáno 31.05.2016 | autor: Nicola Bernard

Plzeňský Metalfest je doslova a do písmene za dveřmi. Jednou z hvězd line-upu budou i Stratovarius. Metalový fanoušek by mohl mít pocit, že o nich ví snad vše. Například to, že název vznikl kombinací slov Stratocaster a Stradivarius, že se kapela oficiálně rozpadla, ale ve skutečnosti nikdy plně nepřestala fungovat, nebo že měli na čas i ženskou zpěvačku. Přesto je mnoho důvodů, proč si je nenechat letos v Plzni ujít.

Finská metalová nálož v Plzni: 5 důvodů, proč na Metalfestu navštívit koncert Stratovarius Stratovarius se chystají do Plzně

1. Finský metal je naprostá klasika
Nightwish, Sonata Arctica, Korpiklaani či zrovna Stratovarius - co jméno, to záruka kvality. Finsko je zemí, kde se metalu daří, zemí, kde se "líhnou" budoucí světové metalové hvězdy.

Ostrava v plamenech viděla Stratovarius, Freedom Call nebo Citron

2. Hrají už od roku 1984. A stále mají co říct!
32 let? Tolik ještě není ani mnohým z těch, co se na Metalfest chystají. Stratovarius ale hrají právě tak dlouho! A to svědčí o tom, že bude mít nejspíš něco do sebe, když na ni lidé i po tolika letech chodí v davech. 

3. Hráli na Wackenu
Wacken je nejspíš nejprestižnějším evropským metalovým festivalem, kam se nedostane jen tak někdo (z českých zástupců se to podařilo dosud jen stále populárnějším Dymytry). A Stratovarius na Wackenu hráli. Takže...

vložte odkaz, text nemažte

4. Jediný koncert u nás
Že máte Plzeň trochu z ruky? Blíž ale Stratovarius letos nejspíš nebudou... na jejich webových stránkách najdete na letošní léto naplánované koncerty především v rodném Finsku a v zemích jako Španělsko a Itálie.

5. Eternal
A to je nejspíš důvod nejpádnější. Stratovarius vydali v roce 2015 album Eternal, ze kterého jistě představí minimálně pár kousků i u nás. Byla by tedy chyba nechat si je ujít!

Vstupenky můžete objednat na webu pořadatele (Masters of Rock) v sekci vstupenky nebo zakoupit v pražském sídle agentury Pragokoncert či v Masters of Rock Cafe ve Zlíně na Čepkově. 

zavřít