LIVE: Denzel Curry si na komornějším pódiu skvěle vystačil i bez projekcí a pódiových serepetiček

Vydáno 17.05.2022 | autor: Dominik Pavliš

Americký rapper Denzel Curry zavítal do našich končin v rámci turné k nové desce Melt My Eyez See Your Future vydané koncem letošního března. Z Malé sportovní haly se koncert přesunul do Žlutých lázní pod záštitou koncertní série nazvané My Kind of Summer. Jako support vystoupil PlayThatBoiZay a domácí undergroundová trapová smetánka Opak Dissu.

LIVE: Denzel Curry si na komornějším pódiu skvěle vystačil i bez projekcí a pódiových serepetiček LIVE: Denzel Curry si na komornějším pódiu skvěle vystačil i bez projekcí a pódiových serepetiček

Denzel Curry
Praha, Žluté lázně
16. 5. 2022

Při vstupu do areálu překvapilo opravdu malé pódium. Respektive opravdu malé pódium pro umělce, který měsíčně sklízí na streamovacích platformách miliony přehrání a na Instagramu ho sledují dva miliony fanoušků. To však není výtka – ba naopak – komornější venkovní prostor poskytl lepší atmosféru než hala či obří open air.

Čistá syrovost a nával energie. Do Česka dorazil rapper Denzel Curry

Hodiny odbíjejí čtyřicátou pátou minutu po osmé hodině večerní a za mikrofonem na stojanu Curry v klidném tempu vykopává s „otvírákem“ své nové desky – skladbou Melt Session #1. Na stagi pouze rapper a jeho DJ. Bez projekce i bez pódiových serepetiček. Čistá syrovost a nával energie. Flow jako kulomet!

Denzel mísí oldschool rap s aktuálním trapem a jde mu to sakra dobře. Naživo pak dvakrát tolik, jak se fanoušci na pražském koncertu mohli sami přesvědčit. Propojení publika a umělce fungovalo na výbornou. Možná jen škoda přehnaného roztleskávání, rozmávávání, vynucení ke svícení telefony a podobných koncertních klišé. Toto je však čistě subjektivní pocit.

Bezmála pětadvaceti skladbový tracklist pokračoval songy Ain’t No Way, ve kterém hostuje například rapperka Rico Nasty, RICKY, nejúspěšnější skladbou z alba ZUU a samozřejmě nechyběly ani hity jako CLOUT COBAIN l CLOUT CO13A1N či Ultimate. Chvilková průtrž mračen v polovině show umocnila na atmosféře. Stejně tak kvalitní ozvučení. Suma sumárum výborný koncert, na který Žluté lázně budou ještě dlouho vzpomínat.

Text: Dominik Pavliš, foto: Ibe Van Bouchaute
Témata: Denzel Curry, Žluté lázně, Praha, Melt My Eyez See Your Future, My Kind of Summer

4,50

čtenáři

hlasuj
zavřít