Vracející se Rage Against The Machine potvrdili další koncerty. Dočkáme se jich i v Evropě?

Vydáno 31.01.2020 | autor: Natálie Bartlová

V listopadu ohlášený comeback Rage Against The Machine nabírá na rozměrech. Americká kapela, která se dala znovu dohromady po osmi letech, napřed oznámila, že bude headlinerem dva víkendy trvajícího dubnového festivalu Coachella. Nyní potvrdila, že zahraje i na dalších dvou open airech v USA. Fanoušci teď mohou doufat, že se skupina vypraví i do Evropy. 

Vracející se Rage Against The Machine potvrdili další koncerty. Dočkáme se jich i v Evropě? Vracející se Rage Against The Machine potvrdili další koncerty. Dočkáme se jich i v Evropě?

Rage Against The Machine zahrají 23. května na Boston Calling v Massachusetts a dále se objeví na festivalu Firefly v Delware konaném ve druhé polovině června. Ačkoliv od roku 2011 společně nevystupovali, kytarista Tom Morello, basák Tim Commerford a bubeník Brad Wilk mezitím účinkovali v superskupině Prophets of Rage společně se členy Cypress Hill a rapperem Chuckem D.

Bizár týdne: Denzel Curry to rozbalil s předělávkou Bulls On Parade od Rage Against The Machine

Potvrzení comebacku bylo na sklonku minulého roku nečekané, vzhledem k Morellovým dřívějším prohlášením, v nichž fanoušky žádal, aby na jejich návrat nečekali.

"V Rage Against The Machine se neděje nic nového," řekl loni pro HardDrive online. "Současná doba od lidí vyžaduje, aby byli aktivní. To dělám já, dělají to Prophets Of Rage. Nečekejte na Rage Against The Machine. Dejte se do toho a utvořte vlastní kapelu."

Zatím posledním albem kapely je Renegades z roku 2000, na nějž mimo jiné nahráli covery písní od Boba Dylana, The Rolling Stones či Bruce Springsteena. Poté se skupina rozpadla a až do roku 2007 nebyla aktivní. Další pauza následovala od roku 2011 až do nedávného oznámení návratu. 

Témata: Rage Against The Machine, RATM, koncert, USA, comeback

zavřít