TOP 10 skladeb, na kterých dokonale otestujete nová sluchátka nebo repráky: Jsou od Björk i Rage Against The Machine

Vydáno 28.06.2019 | autor: admin

Chcete zjistit, jak kvalitní máte sluchátka nebo repropedny? Nebo si chcete nějaká nová "poslouchátka" vybrat a netušíte, na čem je otestovat? Profesionální audiofilové dali hlavy dohromady a přišli s deseti skladbami, na kterých naprosto dokonale otestujete jakékoli audio zařízení. Tady jsou.

TOP 10 skladeb, na kterých dokonale otestujete nová sluchátka nebo repráky: Jsou od Björk i Rage Against The Machine TOP 10 skladeb, na kterých dokonale otestujete nová sluchátka nebo repráky: Jsou od Björk i Rage Against The Machine


Björk - Hunter

Pokud nemáte moc času a chcete co nejrychleji nějaké audio zařízení otestovat, nejlepší je obrátit se na pomoc k Björk. První track na albu Homogenic z roku 1997 je k tomu nejlepší. Začíná beaty, které mají kolovat kolem vaší hlavy a to, jakou při poslechu budete pociťovat jejich vzdálenost, určí, zda máte kvalitní nebo nekvalitní sluchátka či repráky. Song postupně graduje, a pokud těsně před druhou minutou, v době, kdy islandská umělkyně zpívá "how", nemáte husí kůži, pak nemáte kvalitní audio zařízení. Vážně. Nic? Zkuste kvalitnější a uvidíte ten rozdíl.

LIVE: Björk na Colours Of Ostrava přitáhla davy. Její koncert pro ně ale nebyl


Lorn - Acid Rain

Proč tenhle song? Počkejte si do jednadvacáté sekundy. Slyšíte ty basy? Pokud máte dobrá sluchátka, měli byste mít pocit, jako když se zabořuje lopata do tvrdé zeminy. Mělo by to ve vás vyvolávat skutečně fyzické pocity.


Spaces - Undone

Další song, který otestuje, jak si vaše přehrávací zařízení poradí s basy. Začíná to ve čtyřicáté sekundě. Měli byste slyšet tři basové hity: jeden lehce zleva, jeden lehce zprava a třetí, který zní úplně jinak než předchozí dva. Pokud nepoznáte rozdíl, zjistíte, že máte docela průměrná sluchátka.


Renaud Garcia-Fons - Aljamiado

Pokud máte rádi strunné nástroje, doporučujeme celé album Méditerranées z roku 2011, ale na testování sluchátek je nejlepší skladba Aljamiado. Používají se v ní různé instrumenty, všechny byste měli hravě rozeznat i v momentě, kdy přicházejí hlubší basové noty.


Aphex Twin - Windowlicker

Aphex Twin by měl být poslouchán při každém testování sluchátek. Windowlicker je asi jeho nejgeniálnější testovací track. Všechny ty nuance různých zvuků se mohou smísit v jednolitou směsici na horším audiozařízení.


Rage Against the Machine - Killing In The Name

Testování na rockové muzice? Agresivní bubny, kvílející kytara a kravský zvon. Co chtít víc? Pokud vám Killing in the Name zní ploše, nejspíš vaše sluchátka nebo repráky neumí pořádně pracovat s basami. Tady je naprosto patrné, že basy nejsou důležité jen u hip hopu nebo elektronické muziky.

Tom Morello z Rage Against The Machine vydá komiks o prostitutce


Booka Shade - Paper Moon

Německé house duo Booka Shade má příjemně oddechovou muziku. Skladba Paper Moon z alba Movements z roku 2006 je dobrá na testování polohy různých zvuků. Hudba by měla tančit kolem vás.


Jeremy Soule - Dragonborn

Soundtrack k videohře Skyrim může být tak trošku klišé pro testování audiozařízení, ale prostě funguje. Na celém albu není lepší track na ozkoušení kvality než Dragonborn. Hned úvod by vás měl trochu mlátit do hlavy, a pokud na konci nebudete mít pocit, že můžete ovládnout svět, asi byste měli to zařízení hodit do koše a pořídit si něco lepšího.


Marian Hill - Breathe Into Me

Co byste měli slyšet v dobrých sluchátkách a reprobednách? Výrazné basy pod tím andělským zpěvem, ale neměly by nijak rušit samotný zpěv.


Osamu Kitajima - Wild Monk

Další méně známá věc, ale jde o hodně strunnou skladbu, která odhalí všechna nekvalitní sluchátka - nezní vám ten strunný nástroj opravdově? Zní podivně digitálně? Pak nemáte dobré zařízení.

Už šetříte na nové?

Text: Aleš Harazim, Foto: Malte Winger/Unsplash

Zdroj: Arecenze.cz

Témata: sluchátka, repráky, reprobedny, testování, Rage Against the Machine, Björk, Aphex Twin

zavřít