Rage Against the Machine se znovu rozpadli

Vydáno 08.01.2024 | autor: iREPORT

Rage Against the Machine už nikdy neuvidíme živě vystupovat. Alespoň to stojí v prohlášení bubeníka Brada Wilka. „RATM už koncertovat nebudou,“ uvedl na sociálních sítích. „Omlouvám se všem, kteří čekali na to, až oznámíme nová data turné. Vážně bych si to přál,“ dodal.

Rage Against the Machine se znovu rozpadli Rage Against the Machine se znovu rozpadli

Rage Against the Machine v minulosti několikrát přestali koncertovat. Nejprve v roce 2000, kdy se rozhodli ukončit svou činnost kvůli neslučitelným rozdílům v pohledu na další fungování sestavy. Následně se dala kapela v roce 2007 znovu dohromady, aby se o čtyři léta později zase rozpadla. 1. listopadu 2019 bylo oznámeno, že Rage Against the Machine připravují návrat na pódia. A to se také stalo. Na jaře 2020 odehrála skupina první show poté, co se dala znovu dohromady. Vystoupila na slavném festivalu Coachella.

Baskytarista Rage Against the Machine bojuje s rakovinou prostaty

V červenci 2022 vyrazili Rage Against the Machine po dlouhých jedenácti letech opět na turné. Uskutečnit se mělo již dříve, kvůli koronaviru bylo ale odloženo. Hned během druhého koncertu si zpěvák Zack de la Rocha přetrhl Achillovu šlachu a na podzim kapela šňůru přerušila. Později vyšlo najevo, že zdravotní problémy sužovaly také baskytaristu Tima Commerforda. Lékaři mu oznámili rakovinu prostaty. Operaci podstoupil jen dva měsíce před startem turné.

Fanoušci očekávali, že by v brzké době mohl band oznámit nová data koncertů. Jednu ze show měl odehrát také v České republice, a to konkrétně v O2 areně. Místo toho se ale dočkal zprávy, že se na pódia už nevrátí. 

Alespoň to uvedl bubeník Brad Wilk v příspěvku na Instagramu. „Vím, že spousta lidí čeká na to, až oznámíme nová data turné. Už vás ale nechci dále natahovat. Byly tady nějaké náznaky, že by se tohle mohlo v budoucnu stát… Chtěl bych vám oznámit, že RATM (Tim, Zack, Tom a já) už nikdy nevyrazí na turné a nebudou nikde vystupovat. Omlouvám se všem, kteří čekali, až oznámíme nová data turné. Přál bych si, aby se tak stalo,“ uvedl Wilk. Dle jeho slov se zdá, že rozhodnutí členů nebylo jednotné.

„Z hloubi svého srdce… Děkuji každé jedné osobě, která nás kdy podpořila,“ dodal bubeník. Zbylí členové Rage Against the Machine se zatím k rozpadu nevyjádřili, stejně tak ani nic nestojí na oficiálních stránkách kapely. Ta se proslavila hity Killing In Your Name, People of the Sun nebo Bulls On Parade.

red, foto: archiv iREPORTu
Témata: Rage Against The Machine, Brad Wilk, Zack de la Rocha, Tom Morella, Tim Commerford, rock, rap

zavřít