Tom Morello na podzim nepřijede, vydá ale knihu archivních fotografií

Vydáno 10.08.2020 | autor: Andrea Štipčáková

Tom Morello patří mezi nejosobitější a nejinovativnější kytaristy v historii populární hudby. Fanoušci jej znají především jako člena skupin Rage Against the Machine nebo Audioslave, americký muzikant je ale také občanskoprávním aktivistou, osvědčil se i jako spisovatel. Na podzimní koncert s Rage Against the Machine nepřijede, vydá ale knihu fotografií Whatever It Takes.

Tom Morello na podzim nepřijede, vydá ale knihu archivních fotografií foto: Whatever It Takes

Ve fotografické autobiografii Whatever It Takes představí Tom Morello svůj životní příběh, čtenářům nabídne dosud nezveřejněné snínky s ručně psanými poznámkami, v nichž vzpomíná například na svou první kytaru, koncert nebo turné. To vše ve stylové grafické úpravě a tisku.

„Být kytaristou je požehnáním i prokletím zároveň. Nevybral jsem si to, muzika si vybrala mě. Bylo pro mě obrovskou výzvou tvořit hudbu tak, abych do ní vložil své přesvědčení,“ vypráví Tom Morello v knize.

Morello provede čtenáře celou svou hudební a aktivistickou kariérou, dojde tak na působení v kapelách Rage Against The Machine, Audioslave a Prophets of Rage, projekt Night Watchman, či sólovou tvorbu, spolupráci s Brucem Springsteenem a dalšími.

Kniha Whatever It Takes vyjde 20. září 2020. Jeho příznivci si zároveň na stránkách tommorellobook.com mohou publikaci předobjednat, a to spolu s kytaristovým podpisem.

Text: Andrea Štipčáková, foto: kniha Whatever It Takes
Témata: Tom Morello, Rage Against The Machine, Audioslave, Prophets of Rage, Whatever It Takes

zavřít