Co poslouchá Iggy Pop a Tom Morello? V Praze zahrají Nova Twins

Vydáno 03.03.2020 | autor: redakce

V pražském Café v lese vystoupí londýnské progresivní duo Nova Twins. Jejich tvorba je důkazem toho, že žijeme v době post žánrové. Mezi jejich fanoušky se počítá Iggy Pop i Tom Morello z Rage Against the Machine.  

Co poslouchá Iggy Pop a Tom Morello? V Praze zahrají Nova Twins Co poslouchá Iggy Pop a Tom Morello? V Praze zahrají Nova Twins

„Neřadíme se do rocku ani grimeu. Je 21. století, vše se proměňuje a mísí. Holky, co poslouchají pop, chodí v roztrhaných džínách. A my jsme kapelou této éry,” prohlásily Nova Twins v reakci na slova deníku Guardian, který je popsal jako „těžkotonážní basové duo, fúzující grime a punk.“

Zpěvačka a kytaristka Amy Love a hráčka na basu Georgia South založily kapelu v roce 2014 v Londýně, na konci letošního února jim vyšlo debutové album Who Are the Girls?

Už předtím se ale za fanoušky této londýnské dvojice označili například Iggy Pop nebo Tom Morello z Rage Against the Machine. Českému publiku se Nova Twins představily na festivalu Rock for People v letech 2018 a 2019, nyní rozduní Café v lese. 

Jejich tvorba je důkazem toho, že žijeme v době post žánrové. Na svých koncertech do sebe organicky prolétají inspirace z grimu, punku a rocku, v jejich hudbě lze vystopovat ozvěny kapel, jako jsou N.E.R.D., The Prodigy, Missy Elliott, Princess Nokia nebo Rage Against The Machine. 

The Atavists interview: Z naší zkušebny se neplánovaně stalo muzeum starých východoněmeckých kláves

Kromě hudby se Georgia a Amy se věnují také módnímu návrhářství, focení a tvorbě videoklipů, to vše se pak promítá do jejich pódiové show. Jako předkapela vystoupí hradečtí The Atavists.

TZ

Témata:  Nova Twins, The AtavistsIggy Pop, Tom Morello, Rock for People

zavřít