Na co se těšit v květnu: Světové legendy i mladé naděje. Dorazí One Republic, Rammstein, Scorpions, Tool i Conan Gray

Vydáno 26.04.2022 | autor: Barbora Kubalová

Květnová koncertní nabídka je opravdu nabitá. Připravili jsme si pro vás hned několik tipů, kam vyrazit. V porovnání s množstvím koncertů jde však pouze o zlomek toho, co se bude v následujícím měsíci odehrávat. Vyrazit můžete třeba na islandské elektromágy GusGus, speciální show Tata Bojs nebo na nový projekt Thoma Yorka a Jonnyho Greenwooda z Radiohead. Dorazí také Rammstein, One Republic, Scorpions, A-ha, The Smile, Denzel Curry nebo girl in red.

Na co se těšit v květnu: Světové legendy i mladé naděje. Dorazí One Republic, Rammstein, Scorpions, Tool i Conan Gray Na co se těšit v květnu: Světové legendy i mladé naděje. Dorazí One Republic, Rammstein, Scorpions, Tool i Conan Gray

A-ha
1. 5. 2022, Praha, O2 arena

Květnový koncertní program zahájí na 1. máje norská legenda a-ha, která konečně přijede oslavit pětatřicáté vydání svého debutového (a zároveň nejslavnějšího) alba Hunting High and Low. V České republice se představí vůbec poprvé a rovnou odehraje celé zmíněné legendární album. Ale protože jejich kariéra zdaleka není jen o Take On Me, ve druhé části večera pak představí průřez ostatními devíti deskami, z nichž poslední Cast in Steel vyšla v roce 2015. Poslední vstupenky jsou ještě stále k mání v sítích Ticketportal a Ticketmaster.

Prago Union
6. 5. 2022, Praha, Rock Café

Po dvouleté koronavirové pauze mají Prago Union plný kalendář. Už 6. května se na ně mohou těšit i pražští fanoušci, kapela totiž zavítá do oblíbeného Rock Café. Těšit se bezesporu můžete na největší hity i novinky z alba Made in Strašnice, kterou sestava vydala loni v červnu.

GusGus
6. 5. 2022, Brno, Fléda a 7. 5.,  Praha, Divadlo Archa

Islandská elektronická legenda GusGus působí na scéně už šestadvacet let, její záběr ale dalece přesahuje “pouhou” hudební tvorbu. Složení se kolem zakládajících členů Daníela ÁgústaHaraldssona a Birgira Þórarinssona postupně měnilo a povážlivě zmenšovalo, až v roce 2020 zůstali v kapele sami. Loni ale přibrali do party vokalistku Margrét Rán Magnúsdóttir, která se představila na aktuálním albu Mobile Home. Jak jim to spolu šlape, se můžete přesvědčit už 6. května v brněnské Flédě, nebo o dva dny dříve v Bratislavě. Vstupenky seženete v síti GoOut.

One Republic
7. 5., Bratislava, Zimný štadión O. Nepelu; 10. 5. 2022, Praha, O2 arena

Parta kolem Ryana Teddera se v České republice ukázala naposledy v roce 2014. Tehdy uchvátila publikum tak, že se ještě téhož roku vrátili do Prahy znovu. Od té doby stihli vydat další dvě desky, letos se tedy po nekonečných odkladech můžeme těšit na hity z aktuálního alba Human. Pokud si to nechcete nechat ujít, kupujte vstupenky v síti Ticketportal. A pokud to máte blíže ke slovenským hranicím, můžete vyrazit na koncert One Republic do Bratislavy. Tam se kapela představí už 7. května na Zimním stadionu Ondřeje Nepely. Lístky zakoupíte zde.

LIVE: One Republic lapali po dechu před projekcí Hradčan

Anifilm
10. až 15. května, Liberec

Mezinárodní festival animovaných filmů se uskuteční od 10. do 15. května v Liberci. Těšit se můžete nejen na desítky snímků, ale také hudební program. V rámci něj se v úterý 10. května představí Amelie Siba, o den později Obligatne a Never Sol, těšit se můžete i na Kalleho, Méta Monde, Něco něco, Arletu a Dva.

Tata Bojs
11. 5. 2022, Praha, O2 universum

Přestože Tata Bojs se během covidu činili a neustále zkoušeli, jak co nejlépe přenést zážitek z živých vystoupení do našich obývacích pokojů, koncertování před lidmi to nahradit ani v nejmenším nemohlo. Proto se obzvlášť těšili na velký koncertní křest alba Jedna nula, který ale musel být hned třikrát přesunut. 11. května se tedy konečně představí v plné parádě, s revolučním zvukovým systémem a speciálním hostem z Ukrajiny - projektem Tonka. Vstupenky jsou k mání v síti Ticketmaster.

Tate McRae
12. 5. 2022, Praha, Roxy

Kanadská senzace nejprve od dětství sbírala úspěchy na tanečním parketu, načež se přesunula do oblasti hudby, kde není úspěšná o nic méně. Její singl You Broke Me First se stal celosvětovým hitem a ona zase nejmladší hudebnicí v prestižním žebříčku časopisu Forbes “30 pod 30”. Na kontě má už dvě EP a debutové album I Used to Think I Could Fly vyjde už 27. května. To všechno stihla do svých 18 let. Lístky kupujte zde.

Conan Gray
14. 5. 2022, Praha, Forum Karlín

Další mladá hvězda, Conan Gray, někdy také nazývaný popový král generace Z, dorazí do Fora Karlín 14. května. Ve svých začátcích coveroval slavnější zpěváky na Youtube, teď ho ty největší hvězdy vychvalují do nebes. Na červen připravuje vydání své druhé desky Superache, některé songy nám ale určitě představí už na květnovém koncertu. S sebou přiveze australskou rapperku Mallrat. Vstupenky jsou k dostání zde.

Rammstein
15. a 16. 5. 2022, Praha, Letiště Letňany

Jak už je jejich dobrým zvykem, Rammstein se u nás opět zdrží rovnou na dva večery. Přivezou s sebou kromě ohnivé show také čerstvou osmou řadovku Zeit, kterou už stihli uvést dvěma singly - kromě stejnojmenného Zeit i nejnovější “plastický” Zick Zack. Doufejme, že při natáčení klipu nepodlehli lákání botoxu a jiných procedur a v Praze se představí ve své nejlepší formě a původní podobě. První večer je již vyprodán, na pondělí ale ještě lístky seženete u Ticketportal i Ticketmaster.

Rammstein v novém videoklipu Zick Zack vyrazili na beauty kliniku a změnili se k nepoznání

Denzel Curry
16. 5. 2022, Praha, Žluté lázně

Americký rapper Denzel Curry spojuje jako jeden z mála flow staré rapové školy s aktuálními trapovými beaty. Svou elektrizující živou show předvede ve své nejlepší formě v Praze na turné k novému albu Melt My Eyez See Your Future, na které teď láká prvním singlem Walkin s futuristicko-westernovou stylizací. Denzel Curry v Praze vystoupí 16. května ve Žlutých lázních v Praze, spolu s ním se představí i vycházející hvězdy PlayThatBoiZay.

Sevdaliza
16. 5. 2022, Praha, Lucerna Music Bar

Íránská umělkyně Sevdaliza zůstává jednou z nejvíce oceňovaných zpěvaček, které se objevily v minulém desetiletí a dosáhly nesmírné popularity a milionů přehrání, vyprodaných koncertů po celém světě a pochvalných recenzí. Už 16. května dorazí do pražského Lucerna Music Baru, kde představí své aktuální album Shabrang. Vstupenky zakoupíte zde

girl in red
17. 5. 2022, Praha, MeetFactory

Červená kapuce a zlomená srdce generace Z. Norská indiepopová zpěvačka Marie Ulven aka girl in red přijede do Prahy představit své netrpělivě očekávané debutové album If I Could Make It Go Quiet. To vznikalo během pandemie a Ulven využila veškerý čas k tomu, aby se ponořila hlouběji sama do sebe a odvážila se otevírat témata, kterých se dříve obávala. Girl in red dorazí do České republiky 17. května, v Praze se představí v MeetFactory.

Mitski
18. 5. 2022, Praha, Divadlo Archa

Skladatelka, hudebnice a neuvěřitelná performerka Mitski má za sebou pět dlouhohrajících alb. To poslední Be the Cowboy (2018) bylo jmenováno albem roku médii jako Pitchfork, Vulture, Consequence, Esquire a Flood. I další vlivná média jako NPR nebo The New York Times nahrávku zařadila mezi to nejlepší, co tehdy vyšlo. Už 18. května se Mitski představí svým českým fanouškům. Jako support si přiveze Sasami.

The Smile
19. 5. 2022, Praha, Forum Karlín

Jestli vám název The Smile nic neříká, možná vám budou povědomější jména členů kapely: Thom Yorke, Jonny Greenwood, neboli dvě pětiny Radiohead, to totiž dali dohromady s bubeníkem ze Sons of Kemet, Tomem Skinnerem. Během pár měsíců tato trojice stihla vypustit už pět singlů, které fanoušky dostatečně navnadily na očekávaný debut A Light for Attracting Attention, který vyjde jen pár dní před pražským koncertem. Jako předskokan se představí britský multiinstrumentalista Robert Stillman. Vstupenky kupujte u Ticketmaster.

Bennee 
22. 5. 2022, Praha, Roxy

Zasněný hlas nespokojené generace Z, to je novozélandská hvězda Benee. 21letá hudebnice se proslavila minulý rok během pandemie, když se její altpopový hit Supalonely (ft. Gus Dapperton) stal hudebním symbolem první karantény. Skladba se stala jednou z nejúspěšnějších virálních písní roku a jenom na Spotify má přes půl miliardy přehrání. Vlastním jménem Stella Bennett ve své tvorbě mixuje srdceryvné zážitky ze života na předměstí Aucklandu s chytlavými melodiemi, technicolorovou produkcí a texty plných zombie a šneků. Českým fanouškům se představí už 22. května.

Tool
23. 5. 2022, Praha, O2 arena

Legenda progresivního rocku se vrací do Prahy po třech letech. Tehdy přivezli představit své dlouho očekávané album Fear Inoculum. Od té doby sice nový materiál nemají, málokoho z fanoušků to ale překvapí. Vždyť na toto album se čekalo celých třináct let. Pokud se na koncert budete vypravíte, mobily a fotoaparáty raději nechte v kapse, nebo rovnou doma. Na minulém koncertě totiž platil přísný zákaz focení a natáčení. Poslední zbytky vstupenek seženete u Ticketportalu nebo Ticketmaster.

VIDEO: Legendární Tool vydávají první videoklip po 15 letech

Scorpions
26. 5. 2022, Praha, O2 arena

Scorpions do Prahy dorazí v rámci svého turné Rock Believer, které zahájili v Las Vegas. Česká republika je jednou z devíti zemí, kde se tahle rocková legenda představí. Rok 2022 je pro ni milníkem, přesně před padesáti lety totiž vydala svůj debut a odstartovala tak mezinárodní kariéru.

Scorpions dorazí do Prahy, představí své nové album

Dream Theater
26. 5. 2022, Praha, Tipsport arena

Dream Theater se v rámci své Top Of The World Tour vrací do České republiky, opět do pražské Tipsport Areny, ve které v roce 2020 předvedli skvělou show oceněnou potleskem diváků vestoje. Skupina se divákům představí 26. 5. 2022 ve složení James LaBrie (zpěv), John Petrucci (kytara), Jordan Rudess (klávesy), John Myung (basová kytara), and Mike Mangini (bicí) a zahraje nejenom repertoár z jejich již patnáctého studiového alba A View From The Top Of The World, ale i výběr toho nejlepšího z jejich vice než třicetileté kariéry, kterou tito pionýři progresivního metalu mají za sebou.

JC Stewart
27. 5. 2022, Praha, Futurum Music Bar

Autor megahitu I Need You To Hate Me konečně dorazí do Prahy! Už 27. května se na něj jeho příznivci mohou těšit ve Fururum Music Baru, které se stane jednou ze zastávek jeho debutového headline turné. "Nemyslel jsem si, že to bude trvat tak dlouho, ale konečně je načase dorazit do vašeho města a udělat pořádnou párty. Jsem tak neuvěřitelně nadšený a slibuji, že vám každou noc dám všechno, co mám. The tour after the tour that didn't tour tour. HEWIGO." Vstupenky jsou k dispozici zde.

Vzhůru na palubu
31. 5. 2022, Praha, Lodě Odra a Praha na Vltavě

V úplném závěru května opět zahájí svůj provoz dva “hudební parníky”. Jedinečný koncept, který kromě toho nejlepšího z tuzemské hudební scény nabízí i výlet po Vltavě, loni slavil velké úspěchy, proto se letos vrací hned na dvou palubách. Poslední květnový den se tak představí Kateřina Marie Tichá (Loď Odra) a ATMO Music (Loď Praha). Palubní lístky kupujte v síti Xticket.

Metalfest Open Air
2. - 5. 6. 2022, Lochotínský amfiteátr

Metalfest Open Air se sice koná až v červnu, vzhledem k velikosti akce a jejímu startu na začátku měsíce jsme se o ní ale rozhodli informovat již nyní. Lochotínský amfiteátr přivítá několik desítek metalových kapel, těšit se můžete například na Running Wild, Within Temptation, Kreator, Eluveitie, Doro, Hypocrisy nebo Freedom Call. A to je jen hrstka toho, co vám akce nabídne! Tak nezapomeňte vyrazit. Vstupenky koupíte zde.

Text: Barbora Kubalová, Andrea Štipčáková, foto: promo foto
Témata: A-ha, Scorpions, Rammstein, One Republic, Denzel Curry, Prago Union, GusGus, girl in red, Dream Theater, Benee, Tool, The Smile, Mitski, Conan Gray, Tate McRae

zavřít