Na co se těšit v květnu: Dvojitá dávka Rammstein, legendární Bruce Springsteen i punková show Tří sester

Vydáno 25.04.2024 | autor: Andrea Štipčáková

V květnu dorazí do Letňan hned dvě velká jména. Nejprve tam svou show rozjedou Rammstein, následně se na letišti představí i Bruce Springsteen, který se do Česká vrátí po dlouhých dvanácti letech. Těšit se ale můžeme také na 30 Seconds To Mars, Tate McRae, Akona, King Gizzard & The Lizard Wizard nebo open air Tří sester, 90s Explosion a MetalFest v Plzni.

Na co se těšit v květnu: Dvojitá dávka Rammstein, legendární Bruce Springsteen i punková show Tří sester Na co se těšit v květnu: Dvojitá dávka Rammstein, legendární Bruce Springsteen i punková show Tří sester

Landmvrks
Praha, Lucerna Music Bar
1. 5. 2024

Na Landmrks se můžeme těšit už na prvního máje. Hardcore/metalcorová parta se poslední roky mílovými kroky posouvá na špičku svého žánru. A podobně jako v roce 2022 ve Futuru nás i v Lucerna Music Baru, kam bylo vystoupení pro velký zájem přesunuto, čeká obrovská show. Přičteme-li vydatnou podporu amerických Devil Wears Prada, Like Moths to Flames a Guilt Trip z Velké Británie, rýsuje se nám večírek, který rozhodně nechce prošvihnout žádný fanoušek ostrých riffů a breakdownů.

Tate McRae
Praha, Forum Karlín
8. 5. 2024

Tate McRae se vrací do České republiky. Hvězda zpěvačky stoupá neustále výše a je jen otázkou, kdy ji uvidíme i v pražské O2 areně. Tentokrát si ale vyzkouší prostory Fora Karlín, kam dorazí už 8. května. Představí tam album Think Later, jehož součástí je i hit greedy. Do setlistu však muzikantka zařadila i další známé songy, mezi nimi she's all i wanna be či exes.

LIVE: Tate McRae v Praze tančila a svěřovala se, jak byla zamilovaná do kámoše svého bráchy

Monster Meeting
Turné

Ani letos se to neobejde bez tradičního Monster Meeting. Jeho headlinery jsou tento rok Dymytry a Traktor, doplní je pak speciální hosté Arakain a Alkehol. Turné zavítá na jaře a v létě do celkem patnácti open air míst a amfiteátrů, velké finále pak proběhne v listopadu v pražské O2 areně. A kde že budeme moci na Monster Meeting zavítat? Už 10. května odstartuje šňůra v Plzni, následně zavítá do Zlína, Ostravy, Olomouce, Jihlavy či Liberce.

Rammstein
Praha, Letiště Letňany
11. a 12. 5. 2024

Rammstein se znovu řítí na Prahu. I tentokrát slibují jedinečnou show plnou efektů, a hlavně skvělé hudby. Do Česka se kapela vrátí poprvé od chvíle, kdy Tilla Lindemanna zprostila policie obvinění z údajného sexuálního obtěžování. Jak organizátor Live Nation v minulých týdnech oznámil, ačkoliv jsou zakoupené vstupenky personalizované, do 30. dubna je za poplatek stávajícím zákazníkům umožněna změna jména na nich.

LIVE: Skandálům navzdory. Rammstein v Polsku dostáli své ohnivé pověsti

Sandra
Praha, Kongresové centrum
15. 5. 2024

Koncert Sandry se přesouval z loňského května, kdy se měl uskutečnit na Štvanici. Vstupenky na původní termín jsou v platnosti, publikum však zavítá místo na tenisové kurty do Kongresového centra. Svými hity Maria Magdalena, In the heat of the night, Everlasting Love a Hiroshima trhala Sandra rekordy a my se těšíme, až je z jejích úst uslyšíme i naživo.

30 Seconds To Mars
Praha, Sportovní hala Fortuna
15. 5. 2024

Další návrat do Prahy. Znovu se shledáme i s 30 Seconds To Mars, kteří vyrazili na šňůru Seasons World Tour. Zpěvák Jared Leto zazpívá skladby nejen z aktuálního alba It's The End Of The World But It's A Beautiful Day, ale i hity z minulých desek. Rozhodně tedy je na co se těšit.

30 Seconds To Mars hráli v Praze jen ve dvou

Akon
Praha, Forum Karlín
16. 5. 2024

Na turné vyráží i hvězdný Akon, jehož hudba má jedinečný zvuk a přesahuje žánry R&B/Hip-Hop, EDM Dance a Pop. Během dvou desetiletí prodal po celém světě více než 35 milionů alb, získal pět nominací na Grammy, vydal 45 skladeb v žebříčku Billboard Hot 100 a hostoval na více než 300 koncertech u generačních ikon, jako jsou Michael Jackson, David Guetta, Gwen Stefani, Lil' Wayne a Eminem. V České republice jistě zazní i hity Lonely a Smack That.

Tři sestry Open Air
Praha, Ledárny Braník
17. 5. 2024

Ani letos nebudou fanoušci ochuzeni o tradiční open air Tří sester. Na Braníku opět proběhne pořádná dvoudenní párty, které se zúčastní ti největší punkeři u nás. V pátek zahrají Pirates of the Pubs, Apple Juice, SPS či host z Velké Británie UK Subs, v sobotu pak již tradičně ukončí program Tři sestry. Ještě před nimi ale vystoupí E!E, Doctor P.P. nebo Synové výčepu.

90s Explosion
Praha, Výstaviště Holešovice
18. 5. 2024

Milovníci devadesátek si přijdou na své už 18. května. To v pražských Holešovicích odstartuje pátý ročník největšího 90s festival ve střední Evropě. Na pódiu se vystřídají Safri Duo, 2 Unlimited, Vengaboys, Culture Beat nebo třeba Lunetic.

King Gizzard & The Lizard Wizard
Praha, Forum Karlín
18. 5. 2024

Nejprve roky čekání, pak vyprodané Divadlo Archa a nedlouho poté po strop plný Velký sál Lucerny. Kdo by si myslel, že se zde King Gizzard  & The Lizard Wizard zastaví, očividně tenhle australský fenomén dost dobře nezná. S novým – nečekaně synťákovým – albem v zádech se kapela vrací 18. května 2024 do pražského Fora Karlín. „Když zavládne peklo, najdu vnitřní klid,“ řekl Stu Mackenzie časopisu DIY. A kdo zažil tuhle kapelu naživo, přesně ví, o čem frontman King Gizzard mluví.

Mike Stern
Nové Mesto nad Váhom, Blue Note
22. 5. 2024

Mike Stern je americký jazzový kytarista, který svoji hudební dráhu odstartoval začátkem 80. let 20. století v ansámblech, které vedl trumpetista Miles Davis. Hrál společně s takovými jazzovými ikonami jako například saxofonisté Stan Getz či Joe Henderson, baskytarista Jaco Pastorius, kytaristé Jim Hall nebo Pat Martino, saxofonisté Michael Brecker či David Samborn. Do Blue Note v Novém Meste nad Váhom se podívá už 22. května.

Bruce Springsteen
Praha, Letiště Letňany
28. 5. 2024

Bruce Springsteen se po dvanácti letech vrací do Prahy. Půjde o jeho jediný koncert ve střední Evropě, a zároveň dosud největší v České republice. Jeho aktuální koncert s The E Street Bandem označil deník The Daily Telegraph za „jednu z nejlepších show vůbec“, jistě je tak na co se těšit. Zazní na ní největší Springsteenovy hity včetně Dancing In the Dark, Streets of Philadelphia, I´m On Fire nebo Tougher Than the Rest.

RETRO 2000 | Bruce Springsteen: Skládání ve studiu je ztráta času

MetalFest
Plzeň
31. 5. – 2. 6. 2024

MetalFest v Plzni jde do šťastné třináctky. Uskuteční se tradičně od pátku do neděle ve dnech 31. května až 2. června v amfiteátru Lochotín v Plzni. Svoji účast potvrdili Five Finger Death Punch, Tarja + Marko Hietala, Ice Nine Kills, Orden Ogan, Septicflesh, Dimmu Borgir nebo třeba Sonata Arctica.

Text: Andrea Štipčáková, TZ, foto: Rusty Shepherd, Jiří Linhart, Jess Koch, Karel Šanda
Témata: Landmvrk, Tate McRae, Monster Meeting, Rammstein, Sandra, 30 Seconds To Mars, Akon, Tři sestry, 90s Explosion, King Gizzard & The Lizard Wizard, Mike Stern, Bruce Springsteen, Metal Fest

zavřít