PŘEHLED | Koncerty, na které se v roce 2024 těšit (II.): Zazáří Rammstein, Judas Priest, Bruce Springsteen, Nickelback i Jonas Brothers

Vydáno 15.01.2024 | autor: Andrea Štipčáková

Jaký by to byl rok bez alespoň jednoho koncertu Tilla Lindemanna? Ano, slyšíte správně! Němec se k nám chystá znovu. Na rozdíl od podzimního sólového vystoupení se ale fanoušci tentokrát mohou těšit na ohnivou show Rammstein. Se svými hity k nám dorazí také Judas Priest, Bruce Springsteen, Jonas Brothers, Nickelback, 30 Seconds to Mars, The Smile nebo třeba Sting, který zahraje v Pardubicích. Že je to pořádná nálož koncertů? A to jsme teprve v polovině seznamu! Jeho první část najdeš tady.

PŘEHLED | Koncerty, na které se v roce 2024 těšit (II.): Zazáří Rammstein, Judas Priest, Bruce Springsteen, Nickelback i Jonas Brothers PŘEHLED | Koncerty, na které se v roce 2024 těšit (II.): Zazáří Rammstein, Judas Priest, Bruce Springsteen, Nickelback i Jonas Brothers


Tom Odell
Praha, Forum Karlín
28. 3. 2024

Tom Odell vyráží na největší turné své kariéry. Představí na něm album Black Friday, které vyjde 26. ledna. Zatím z něj vypustil ukázky Somebody Else a titulní Black Friday, po níž je deska pojmenovaná, která vyšla na konci září a patřila mezi největší skokany UK chart poslední dobu. Na TikToku pak zaznamenala již přes 150 milionů přehrání. Největším hitem Odella je bezesporu song Another Love, který zpěvák vydal před jedenácti lety, a jehož videoklip má na kontě více než 866 milionů přehrání.

Judas Priest
Praha, O2 arena
29. 3. 2024

Judas Priest se vrací do České republiky se svým Metal Masters Tour a potěší tak jejich fanoušky po nedávno zrušeném koncertě Ozzyho Osbourna, na kterém měli vystupovat jako hosté. Na pražské zastávce 29. března v O2 areně je doplní Saxon a Uriah Heep. Zarytí příznivci Judas Priest se navíc s kapelou budou moci potkat v zákulisí, Stačí, když si pořídí speciální vstupenku za v přepočtu necelých šest tisíc korun.

TOP 5 zásadních desek Judas Priest z pěti různých dekád

Ennio Morricone
Praha, O2 arena
6. 4. 2024

The Official Concert Celebration bude unikátní hudební událost s velkolepou produkcí, jejímž kurátorem je samotný Ennio Morricone. Pražský koncert se bude konat 6. dubna 2024 v O2 areně a dirigentské taktovky se ujme jeho syn Andrea Morricone. Program bude zahrnovat ikonické filmové melodie i dosud nepublikované záběry Maestra a jeho slavných spolupracovníků.

Rammstein
Praha, O2 arena
11. a 12. 5. 2024

Rammstein opět naloží svou působivou pódiovou scénu a ohromující pyrotechniku do kamionů a vyrazí na cesty.
Miliony lidí, kteří v posledních letech navštívili vyprodané koncerty kapely, mohou potvrdit, že jejich show jsou jedinečné svou povahou, rozsahem i kvalitou. A jsme si jisti, že si Rammstein přichystají něco speciálního. Slaví totiž třicet let od založení sestavy!

LIVE: Skandálům navzdory. Rammstein v Polsku dostáli své ohnivé pověsti

30 Seconds To Mars
Praha, Sportovní hala Fortuna
15. 5. 2024

Thirty Seconds to Mars vyrážejí na Seasons World Tour a Praha u toho nebude chybět! Zpěvák Jared Leto představí nejen nové album It's The End Of The World But It's A Beautiful Day, ale i hity z minulých desek! Kapela v Evropě odehraje 28 koncertů, kromě Česka také ve Velké Británii, Nizozemsku, Belgii, Německu, Švédsku, Norsku, Dánsku, Polsku, Slovensku, Maďarsku, Rakousku, Francii, Švýcarsku, Itálii, Španělsku a Portugalsku.

Bruce Springsteen
Praha, Letiště Letňany
28. 5. 2024

Bruce Springsteen, kterého časopis Rolling Stone označil za "ztělesnění rock'n'rollu", je s více než 140 miliony prodaných desek po celém světě a více než 70 miliony ve Spojených státech jedním z nejprodávanějších umělců na světě. S turné The E Street Band se umělec představí také v pražských Letňanech, které rozezní mimo jiné i jeho největší hity Dancing In the Dark, Streets of Philadelphia nebo Tougher Than the Rest.

Jonas Brothers
Praha, O2 arena
2. 6. 2024

Jonas Brothers asi netřeba představovat. Nick, Joe a Kevin Jonasovi se po více než patnácti letech od svého založení vůbec poprvé podívají do České republiky. A přivezou sem rovnou všechna svoje alba. Připomenou nám staré hity jako When You Look Me In The Eyes, Burnin Up, SOS či Fly With Me, i nové, které vznikly poté, co se sestava po šestileté pauze dala znovu dohromady. Zazní tak Sucker, What A Man Gotta Do nebo Waffle House z aktuálního The Album.

Sting
Plzeň, Amfiteátr Lochotín
4. 6. 2024

Sting navštěvuje Česko poměrně pravidelně. Příští rok se vypraví do Plzně, kde rozezní tamní amfiteátr Lochotín. Jeho koncert je vždy živelnou a dynamickou show, na které zaznívají největší muzikantovi hity včetně těch spojujících ho s The Police. Posluchači se tak mohou těšit na Fields of Gold, Roxanne nebo Every Breath You Take.

Nickelback
Praha, O2 arena
6. 6. 2024

Těšit se můžeme také na Nickelback, kteří Praze představí své nejnovější studiové album Get Rollin'. Kapela ale jistě neochudí fanoušky o své největší hity, díky kterým získali od časopisu Billboard status „nejúspěšnější rockové kapely desetiletí“. Na všech koncertech se k Nickelback připojí britská indie-rocková kapela Lottery Winners. Ke vstupence je připočítáván poplatek ve výši pětatřiceti korun, které putují charitativní organizaci All The Right Reasons Foundations.

RECENZE: Nickelback se s Get Rollin' k velkým experimentům nerozjeli

The Smile
Praha, Forum Karlín
12. 6. 2024

The Smile se po dvou letech vrací do Prahy. Hvězdný projekt, který tvoří členové legendárních Radiohead Thom Yorke a Jonny Greenwood společně s Tomem Skinnerem – bubeníkem jazzových Sons of Kemet, přijede 12. 6. 2024 do Fora Karlín. Do Prahy přivezou kromě předešlé nahrávky i očekávané druhé album Wall Of Eyes, které vyjde 26. ledna pod labelem XL Recordings. Vedle The Smile vystoupí také James Holden.

RECENZE: The Smile vydali svůj očekávaný debut. Jak zní “úsměv chlápka, který vám každý den lže”?

Text: Andrea Štipčáková, TZ, foto: Jes Koch, Monika Růžičková
Témata: Tom Odell, Judas Priest, Ennio Morricone, Rammstein, 30 Seconds To Mars, Bruce Springsteen, Jonas Brothers, Sting, Nickelback, The Smile

zavřít