Good bye, Praho. Ennio Morricone se chystá na prý už definitivně poslední koncert v české metropoli

Vydáno 03.10.2017 | autor: admin

Čtyřikrát přijel, čtyřikrát slavil úspěch. Se stejným záměrem míří do Prahy i popáté. Italský skladatel Ennio Morricone, který brzy oslaví už 89. narozeniny, zavítá 16. října do pražské O2 Areny. Již tradičně povede Český národní symfonický orchestr, se kterým má mnoho zkušeností.

Good bye, Praho. Ennio Morricone se chystá na prý už definitivně poslední koncert v české metropoli Good bye, Praho. Ennio Morricone se chystá na prý už definitivně poslední koncert v české metropoli

To, co se povedlo tomuto římskému rodákovi, se nepodařilo žádné z hvězd světové pop music, která kdy do Prahy zavítala. V rámci čtyř předchozích koncertů, které se uskutečnily v pravidelné periodě během čtyř let, vždy beznadějně zaplnil největší halu, která se v České republice nachází. "Ennio Morricone v Praze odehrál čtyři koncerty, ale každý byl programově odlišný. Maestro má skutečně z čeho vybírat. Nikdy však nechyběly nejzásadnější skladby jeho kariéry, které obecenstvo vždy očekává. V říjnu se tedy mají fanoušci opět na co těšit," sdělila ke koncertu Lucie Nouzová z pořádající agentury JVS Group.

LIVE: Ennio Morricone si v Praze i napočtvrté vysloužil aplaus vestoje

Mnohokrát oceňovaný Morricone je autorem melodií k filmům jako Tenkrát na západě, Misie, Osm hrozných, Hodný zlý a ošklivý, Nejvyšší nabídka, Profesionál, Pro pár dolarů navíc, Bio Ráj a mnoho dalších. Celkově stihl během své kariéry složit hudbu k více než 500 filmům. Během 60 let působení na scéně si jeho služby vyžádali režiséři Sergio Leone, Giuseppe Tornatore nebo Quentin Tarantino. Ten vybral jeho skladby do ságy Kill Bill 1 a 2. Originální hudbu pro jeho poslední celovečerní titul Osm hrozných složil Morricone v roce 2016 a získal za ni Oskara. Toto nejprestižnější ocenění získal jako jediný hudební skladatel historie za celoživotní přínos filmové hudbě již v minulosti.

Ennio Morricone přijede do Prahy do pětice všeho dobrého. Bude se jednat o poslední tuzemské vystoupení italského velmistra melodie, emoce i melancholie. "Ennio Morricone v Praze vystoupí naposledy. Tentokrát jde o jeho poslední koncert v Praze. Jeho současné turné je zcela poslední a tak mají fanoušci poslední možnost k tomu vidět mistra v akci," sdělila za pořadatele Lucie Nouzová.

Ennio Morricone v Praze: Ovace vyprodané O2 areny sklidil hned od počátku

Morricone v Praze vystoupil naposledy v únoru tohoto roku, kdy koncert sledovala do posledního místa zaplněná O2 arena. A stejně jako při předchozích příležitostech ho doprovázel několikánásobný standing ovation.

Vstupenky na poslední představení Ennia Morriconeho v Praze jsou k dispozici prostřednictvým sítě Ticketportal.

TZ, red, foto JV Group

Témata: Ennio Morricone, Český národní symfonický orchestr, O2 arena, filmová hudba

zavřít