Říjnové koncerty: Do Prahy míří Nick Cave, Ennio Morricone, Machine Gun Kelly i Guano Apes

Vydáno 28.09.2017 | autor: Hana Bukáčková

Podzim je v plném proudu, je tedy jasné, že ani v následujícím měsíci nebude nouze o koncertní turné předních českých kapel i návštěvy zahraničních hvězd. Speciální koncerty chystají Michal Hrůza, Zrní nebo Thom Artway, slavit se bude v Roxy či Chapeau Rouge. A ze zahraniční smetánky nás svou přítomností poctí Nick Cave, Ennio Morricone a další. 

Říjnové koncerty: Do Prahy míří Nick Cave, Ennio Morricone, Machine Gun Kelly i Guano Apes Říjnové koncerty: Do Prahy míří Nick Cave, Ennio Morricone, Machine Gun Kelly i Guano Apes


THOM ARTWAY

Co: koncert Zpěváka roku 
Kdy: 5. 10. Palác Akropolis, Praha, 25. 10. Sono, Brno

V Paláci Akropolis zazní písničky z Thomova prvního EP Still Standing in The Unknown a z jeho prvního alba Hedgehog, nebude chybět ani hit I Have No Inspiration, singl z letošního léta In Your Mind a nová píseň Sleeping Next To You. K Thomovi Artwayovi se na pražském koncertě připojí zajímaví hosté. Večer zahájí PIANO, projekt člena kapely Republic of Two Mikoláše Růžičky, který je také držitelem Ceny Anděl. Dále se po boku Thoma představí Janek Kovářík z kapely Jelen hrající na akordeon. V sále Paláce Akropolis budou také kamery České televize, která Thomův koncert následně odvysílá ze záznamu, takže návštěvníci se dost možná zahlédnou na obrazovce.

VIDEOROZHOVOR: Thom Artway - Optimismus potřebujeme k životu

MICHAL HRŮZA 

Co: hitmaker slaví 20 let na scéně se symfonickým orchestrem 
Kdy: 5. 10. Rudolfinum, Praha

Po vystoupení s Karlovarskou filharmonií a dětským sborem Coro Piccolo na MFF Karlovy Vary a koncertu s Janáčkovou Filharmonií a Olgou Königovou na Colours of Ostrava vystoupí Michal Hrůza také v Praze. Zahraje 5. října v Rudolfinu s Kapelou Hrůzy, s ženským symfonickým orchestrem Bon Art Pops Orchestra a dětským sborem Coro Piccolo pod vedením dirigenta Martina Hyblera. Následně vyrazí na turné k novému albu Sám se sebou. 

Michal Hrůza interview: Slyšet své jednoduché písničky v doprovodu velkého orchestru je úžasná věc

ZRNÍ

Co: největší koncert kladenské alternativy
Kdy: 11. 10. Forum Karlín, Praha

Zrní mají před sebou velkolepý křest nového alba Jiskřící, který je čeká 11. října ve Foru Karlín. Koncert bude rozdělen do dvou částí, kdy v první polovině kapelu doprovodí Filharmonie Hradec Králové a druhá část bude více věnovaná aktuální desce. Zazní i nejoblíbenější skladby ze starších alb. Zrní ještě nikdy nehráli v Praze v doprovodu symfonického orchestru. Jedná se tedy o jedinečnou šanci pro pražské fanoušky vychutnat si výjimečný hudební zážitek. O návrh scény se postará hudebník a vizuální umělec Milan Cais.

Honza Unger (Zrní) interview: Nacházíme se teď nahoře, nese nás vlna

IMODIUM - ELEMENT TOUR

Co: rockový nářez
Kdy: 5. 10. Brno, 13. 10. Chrudim, 14. 10. Lanškroun, 20. 10. Jindřichův Hradec, 21. 10. Tábor, 26. 10. Praha, 28. 10. Broumov

Pátá deska Element vychází Imodium 29. září a kapela s ní vyjede na turné, které absolvuje společně se Stroy. Frontman této formace Michal Skořepa je autorem vizuálu alba a zároveň si zahostoval v prvním singlu Proud. Turné odstartuje 5. října na brněnské Melodce a čítá celkem čtrnáct koncertů. Na každé zastávce dojde k symbolickému křtu, ale ten největší proběhne 26. října v pražském Rock Café, kde se objeví všichni hostující na desce, včetně částečného zastoupení Kolíňanky, s níž si v létě zahráli na Rock For People. Imodium dává šanci začínajícím lokálním skupinám, které každý večer zahájí.

AUDIO: Imodium představují Divokou řeku, nový singl z desky plné živlů

ANDHIM

Co: BE25 Warm Up 
Kdy: 13. 10. Roxy, Praha

Zahřívačka k 25. narozeninám klubu Roxy proběhne ve velkém stylu v podání "super house music" neodolatelné německé dvojice Andhim. Simon and Tobias jsou českému publiku dobře známí. Autoři houseových hitovek jako Boy Boy Boy nebo Hausch mají za sebou již jedno beznadějně vyprodané pražské vystoupení z minulého března. Berlínsko-kolínská producentská dvojice je známá nejen svými historkami o seznámení na soutěži pojídání párku, neurčitou sexuální i módní orientací, ale i zábavnými sety. Andhim doplní, dle vlastního přání, jejich parťák a talentovaný drážďanský deep housový producent David Jach, který se umně pohybuje mezi groovy a deephouseovou produkcí. 

MACHINE GUN KELLY

Co: americký floutek letos podruhé v Praze
Kdy: 16. 10. Forum Karlín, Praha

Americký rapper Machine Gun Kelly se po čtvrt roce vrací do Prahy, tentokrát na samostatný koncert. Ve Foru Karlín představí 16. října novou desku. Machine Gun Kelly na sebe upozornil ještě před vydáním debutu, kdy jako historicky první běloch vyhrál soutěž talentů v newyorském Apollo Theater a zakrátko na to podepsal smlouvu s labelem Bad Boy. Na dosavadní úspěch navázal letos, odjel turné s Linkin Park (včetně červnové účasti na pražském Aerodrome festivalu). Na jeho posledním albu bloom se podíleli James Arthur, Ty Dolla Sign nebo Hailee Steinfeld.

Aerodrome festival druhým objektivem: Linkin Park, Simple Plan, Royal Republic a další hvězdy v Letňanech

ENNIO MORRICONE

Co: návrat fenomenálního italského skladatele filmové hudby
Kdy: 16. 10. O2 arena, Praha

Čtyřikrát přijel, čtyřikrát slavil úspěch. Se stejným záměrem přijede i popáté. Osmaosmdesátiletý italský filmový skladatel Ennio Morricone byl u nás naposled letos v únoru. Nový koncertní program představí tentokrát v rámci posledního koncertu v české metropoli. Již tradičně povede Český národní symfonický orchestr, se kterým má mnoho zkušeností. V rámci koncertu zazní nejznámější skladby velikána světové filmové hudby

LIVE: Ennio Morricone si v Praze i napočtvrté vysloužil aplaus vestoje

JAROMÍR NOHAVICA

Co: ostravský písničkář naplní po čtyřech letech největší českou halu
Kdy: 19. 10. O2 arena, Praha

Fenomenálního zpěváka, hudebníka, skladatele a textaře s osobitým charakterem čeká po čtyřech letech výzva, zda dokáže opět nadchnout pražskou O2 arenu. Nohavicu čeká předtím perný týden, kdy mimo jiné bude mít klubový hodinový koncert pro děti s rodiči Tři čuníci a dvě vystoupení v La Fabrice. V O2 kromě tradičního hosta - polského akordeonisty Roberta Kuśmierského - bude písničkáře doprovázet ještě český bubeník a perkusista Pavel Planka.

RECENZE: Jarek Nohavica se rozkročil mezi minulostí a přítomností

PAROV STELAR

Co:  světová jednička v electroswingu v novém hávu moravské metropole
Kdy: 20. 10. G1, Brno

V současné době jedna z nejslavnějších rakouských kapel Parov Stelar vydala nedávno nové album The Burning Spider. Podle svého zakladatele Marcuse Füredera na něm odhalují nečekané stránky své tvorby a otevírají novou kapitolu svého výzkumu zvuku založeného na samplech historické, většinou swingové hudby. Mnoho z unikátního soundu, který fanoušci milují, zůstává, ovšem vlivy a odkazy se rozšiřují více k blues a jazzu. V rámci nového alba vyjíždějí na turné, do Čech se vrací po roce. V pátek 20. října vystoupí v pavilonu G1 v Brně, který před dvěma lety vyprodali.

LIVE: Parov Stelar - electroswingová tančírna, nebo diskotéka?

NAROZENINY ROXY

Co: čtvrtstoletí pražského klubu
Kdy: 20. - 28. 10. Roxy a NoD, Praha

Letošní půlkulaté narozeninové oslavy Roxy a Experimentálního prostoru NoD s názvem BE25 proběhnou ve velkém stylu. Oba prostory se tradičně představí jako jeden celek, připomenou bohatou minulost, ale zároveň představí svou novou tvář. Oslavy letos proběhnou od 20. do 28. října v ROXY/NoD. Čeká vás pestrý program plný parties, koncertů, divadelních představení, performancí a výstav. Mezi hlavní taháky programu patří britská kapela Goldfrapp, nejvytíženější producent současnosti Stephan Bodzin live, uznávaný britský DJ James Zabiela, německý experimentátor Stimming live, francouzský multižánrový a energii nabitý projekt Dirtyphonics nebo hardrockoroví  Eskimo Callboy

Narozeniny Roxy a NoD BE25 znají svůj program. Návštěvníky čekají koncerty, divadlo i výstavy

NICK CAVE

Co: koncert charismatického zpěváka
Kdy: 26. 10. O2 arena, Praha

Jen málo umělců je tak důležitých pro české publikum jako právě Nick Cave. Je to především proto, že sem od počátku devadesátých let pravidelně jezdí koncertovat. Po čtyřleté odmlce se vrací do Česka, aby nám představil album Skeleton Tree, které vydal vloni. Vyšlo tehd jen den po premiéře snímku One More Time With Feeling - celovečerním filmu o vzniku alba, který režíroval Andrew Dominik. V říjnu tak budeme mít možnost poprvé zažít koncertní podobu nových písní společně s mnoha dalšími klasickými skladbami Nicka Cavea & The Bad Seeds.

TOP 15 Nejočekávanějších koncertů podzimu (I.): Queen a Adam Lambert, Gorillaz, Nick Cave a další lákadla

98. NAROZENINY CHAPEAU ROUGE

Co: velkolepá narozeninová párty 
Kdy: 26. 10. Chapeau Rouge, Praha

Už 98. narozeniny Chapeau Rouge se budou jako vždy slavit ve velkém stylu. Na všech čtyřech barech, ve všech třech patrech i na čtyřech scénách se těšte na speciální dekorace, performance, živé i mrtvé umělce a osoby. Vystoupí Kapitán Demo, Vložte kočku, Ghost Of You, DJ Dead Sailor, Abab a mnoho dalších.

Narozeniny Chapeau Rouge zahájil pochod na Staromák, pak hrál Vladimir 518 i Jiří Schmitzer

GUANO APES

Co: jedna z nejúspěšnějších německých kapel slaví dvacetiny
Kdy: 27. 10. Meet Factory, Praha

Svůj specifický alternativní rock hrají Guano Apes již 20 let a právě při této příležitosti se kapela míchající grunge, rock a heavy metal vydává na turné s názvem Proud Like A God Tour 2017. Svůj první veleúspěšný singl Open Your Eyes, díky kterému prorazili, vydali již v roce 1996. Další chytlavé songy na sebe nenechaly dlouho čekat. Krátce nato kapela vydala své debutové album Proud Like A God, které mělo ohromný úspěch. Své dvacetiny s vámi oslaví 27. října v klubu MeetFactory v Praze.

Brněnský Čarodějáles: Pohodovou atmosféru rozčeřili hvězdní Guano Apes

LUCKY HAZZARD HALOWEEN

Co: tradiční halloweenský dýchánek
Kdy: 27.10. Rock Café, Praha

Děsivě chladná vůně zatuchliny se ponese Prahou na sto honů, nemrtví se na jednu noc stanou živými, panenka Chucky zase udeří a vymítači ďáblů nebudou vědět, kam dřív skočit. Dekadentní party plná řízného rock'n'rollu, zombíků a všudypřítomného děsu v temných zákoutích pražského Rock Café se blíží! 27. října se připravte na ten nejlepší 
halloweenský mejdan ve městě. Milujete horory, kérky a dobrou muziku? Pak se těšte na halloweenskou 
jízdu na úrovni. Zahrají Carlos & His Coyotes, Gold'n'Drunkards a Vagyny Dy Praga.

Halloween v Rock Café: Párty plná zombíku, rock'n'rollu a strachu

Text: Hana Bukáčková

Témata: Thom Artway, Michal Hrůza, Zrní, Imodium, Andhim, Machine Gun Kelly, Ennio Morricone, Jaromír Nohavica, Parov Stelar, Roxy, Nick Cave, Chapeau Rouge, Guano Apes, Lucky Hazzard Halloween

zavřít