Nejočekávanější koncerty roku 2017 (I.): Green Day, Korn, Lindsey Stirling, Rae Sremmurd, Macy Gray, Apocalyptica a další

Vydáno 30.12.2016 | autor: redakce

Rok 2016 byl v Česku na velké koncertní hity bohatý. Výčet hvězd na rok 2017 je ale už nyní podobně nabitý. Přijedou k nám stálice jako Korn, Green Day, Apocalyptica, ale i hvězdy nové hudební generace v čele s Lindsey Stirling nebo Rae Sremmurd. První část našeho velkého přehledu najdete níže. 

Nejočekávanější koncerty roku 2017 (I.): Green Day, Korn, Lindsey Stirling, Rae Sremmurd, Macy Gray, Apocalyptica a další Green Day zahrají v Praze hned v lednu

GREEN DAY
22. 1., PRAHA, TIPSPORT ARÉNA

Americká kapela Green Day ovládne 22. ledna pražskou Tipsport Arénu! Jako předkapela během evropské části světového turné vystoupí The Interrupters; Green Day samotní se do České republiky vrátí po sedmi letech. Billie Joe Armstrong a spol. představí Pražanům své nové album Revolution Radio, které vydali na podzim 2016. Tím dokázali, že stále ještě nepatří do starého železa. Jistě o tom přesvědčí i v našem hlavním městě.

RECENZE: Green Day hrají v revolučním rádiu předvídatelnou hudbu

JOSÉ GONZÁLEZ
27. 1., PRAHA, FORUM KARLÍN

V lednu 2017 se José González a orchestr talentovaných hudebníků The String Theory vydají na druhé společné evropské turné od svého úspěšného koncertování v roce 2011. Tehdy vyprodali sály po celém kontinentě a kritici v The Independent, El País, Dagens Nyheter a Hamburger Abendblatt pěli na jejich vystoupení ódy. Praha se dočká jejich společného vystoupení 27.ledna, kdy zahrají na podiu Fora Karlín.

Nejočekávanější koncerty roku 2017 (II.): Rammstein, Linkin Park, Guns N' Roses, Depeche Mode, System Of A Down a další

HARRY POTTER A KÁMEN MUDRCŮ
28. 1,, PRAHA, O2 ARENA

Český národní symfonický orchestr zahraje hudbu z filmu Harry Potter a kámen mudrců dne 28. ledna 2017 jako součást série koncertů hudby z filmů o Harry Potterovi. Symfonický orchestr zahraje živě, jako doprovod k filmu, promítaném na velkém plátně, každý tón z filmu Harry Potter a kámen mudrců. Diváci budou moci prožít kouzlo filmu ve vysokém rozlišení na 12timetrovém plátně, za zvuků orchestru hrajícího nezapomenutelnou hudbu Johna Williamse. Film bude uváděn s českými titulky.



RAE SREMMURD
2. 2,, PRAHA, VELKÝ SÁL LUCERNY

Rae Sremmurd jsou na současné americké hip hopové scéně jedním z nejskloňovanějších jmen. Letos vydali svou druhou desku SremmLife 2, kterou podpoří evropským turné se zastávkou v Praze. V posledních týdnech se jim navíc podařilo zabodovat hitem Black Beatles, který podpořila virální Mannequin Chalange. Rae Sremmurd proto do Prahy přijedou v době svého největšího rozpuku.

vložte odkaz, text nemažte

3. 2. HAMMERFALL
ZLÍN, HALA EURONICS

Novinkovou desku, vydanou 4. listopadu, přijedou heavy metalisté Hammerfall představit v rámci turné také do zlínské haly Euronics. Předchozí deska (r)Evolution zaznamenala nevídaný úspěch také v zámoří a Hammerfall tak s novou nahrávací společností navazují na svou dlouhodobou metalovou kariéru a svým věrným fanoušků opět dokazují, že v nich metalový oheň stále ještě nevyhasnul. Velkolepý koncert se uskuteční 3. února ve zlínské hale Euronics.




ENNIO MORRICONE
4. 2., PRAHA, O2 ARENA

Italská ikona filmové hudby Ennio Morricone se po roce opět vrací do Prahy. Koncert se uskuteční v rámci turné 60 Years of Music World Tour a doprovázet ho bude Český národní symfonický orchestr. Mnohokrát oceňovaný Ennio Morricone tak po zisku ceny Oskar za práci na filmu Quentina Tarantina Osm Hrozných naplánoval další turné. Přitom se původně zdálo, že jeho minulý pražský koncert, který odehrál v lednu 2016, byl poslední pražskou zastávkou, italská legenda je ale neúnavná.

LIVE: Ennio Morricone v Praze: 60 let hudby, 8 hrozných, 1 maestro

SUM 41
6. 2. PRAHA, ROXY

Hráli u nás teprve v srpnu na Prague Sounds Good Festivalu, přesto už k nám mají Sum 41 namířeno zase. Kapela vydala v roce 2016 po pěti letech své nové album 13 Voices, načež následuje rozsáhlé evropské turné. Proběhne od ledna do března a Praha v seznamu zastávek figuruhe 6. února. Koncert v klubu Roxy je už ale beznadějně vyprodaný, zájemci tak mohou jedině zkusit zapátrat na překupnickém trhu.

APOCALYPTICA
11. A 12. 2., PRAHA, FORUM KARLÍN - 19. 2., ZLÍN, KONGRESOVÉ CENTRUM

Apocalyptica již vyprodala oba pražské koncery, které se uskuteční 11. a 12. února. Vyprodán je již i koncert plánovaný 19. února ve Zlíně. Přesto fanoušci nemusejí smutnit, kapela totiž v Praze přidala i třetí koncert. Ten proběhne nezvykle už v odpoledních hodinách. Apocalyptica chce vyjít vstříc fanouškům, na které vstupenky na žádný z koncertů nezbyly. Rozhodla se tedy přidat ještě jeden trochu netradiční koncert. Nedělní rockové matiné v neděli 12. února od 14 hodin.

ALVARO SOLER
18. 2., PRAHA, FORUM KARLÍN

Španělský zpěvák Alvaro Soler vyprodal během několika dní pražský klub Roxy. Jeho koncert se proto přesunul do větších prostor Fora Karlín. Soler je pětadvacetiletý zpěvák a skladatel původem z Barcelony. V Evropě prorazil se svým hitem El Mismo Sol, který mu vynesl několik zlatých i platinových ocenění. U nás je ještě známější singl Sofia. Letos v červnu vydal svou debutovou desku Eterno Agosto


THE 1975
21. 2., PRAHA, FORUM KARLÍN

The 1975 vyrážejí na evropské turné na podporu svého posledního alba I Like It When You Sleep, For You Are So Beautiful Yet So Unaware Of It, v jehož rámci se 21. února 2017 zastaví i v pražském Foru Karlín. V České republice ho už naživo představili na zatím posledním ročníku Rock For People v červenci 2016. Od britských kritiků dokonce za album získali nominaci na prestižní Mercury Prize.

EDIT: Koncert byl přeložen na 26. června. 

Rock for People přilákal desítky tisíc lidí. Finále obstarali Massive Attack, The 1975 či Enter Shikari

 

LINDSEY STIRLING
28. 2. + 1. 3., PRAHA, FORUM KARLÍN

Lindsey Stirling pro obrovský zájem přidala v Praze k již ohlášenému koncertu i druhé vystoupení. V současnosti patří mezi nejžádanější umělkyně. To dokazuje nejen řada vyprodaných koncertů, ale i videa, která na YouTube do dnešního dne viděla více než miliarda lidí. Její popularity si všimla i nehudební média - časopis Forbes ji vloni zařadil do žebříčku 30 pod 30. Do Prahy Lindsey přiveze své třetí studiové album Brave Enough.

SABATON
4. 3., PRAHA, TIPSPORT ARÉNA

Po beznadějně vyprodaném vystoupení v Brně se Sabaton opět po roce vrací zpět do České republiky. Heavymetaloví velikáni v čele s Joakimem Brodénem vydali své osmé studiové album The Last Stand, při kterém kterém se zastaví i pražské Tipsport aréně. Jako speciální host vystoupí německá heavymetalová legenda Accept. V červenci se do ČR Sabaton vrátí znovu, budou headlinery festivalu Masters Of Rock ve Vizovicích. Odehrají zde speciální koncert se zlínskou Filharmonií Bohuslava Martinů.

MACY GRAY
25. 3., BRNO, SONO CENTRUM

Macy Gray naváže na zatím poslední vystoupení v ČR které proběhlo v pražském SaSaZu, koncertem v Sono centru v Brně. Majitelka jednoho z nejvýraznějších hlasů současnosti představí i své nové album. Její už desátá studiovka Stripped obsahuje jazzové úpravy starších hitů jako I Try nebo Sweet Baby a vyšla v září. Gray se na scéně pohybuje od roku 2000, kdy celý hudební svět nadchla nahrávkou On How Life Is. Dočkala se značného uznání kritiky i vřelého uvítání posluchačů díky vydařené fúzi popu, rocku, hip hopu a soulu.

KORN
30. 3., PRAHA, FORUM KARLÍN

Dvanácté studiové album The Serenity Of Suffering je podle kytaristy Briana Welche nejtvrdší a nejintenzivnější deskou Korn v posledních letech. Produkoval ho Nick Raskulinecz (dříve například Foo Fighters, Deftones nebo Mastodon). Americká metalová kapela z Bakersfieldu v Kalifornii byla založená v roce 1993. Často jsou Korn označováni za průkopníky nu-metalu, tedy stylu, jenž kombinuje metal s prvky jiných hudebních stylů, např. hip hopem, elektronikou, grungem, ale i folkem.

DAVE MATTHEWS & TIM REYNOLDS
2. 4., PRAHA, FORUM KARLÍN

Dave Matthews a Tim Reynolds, oba z veleúspěšného Dave Matthews Bandu, vyrazí příští rok na evropské turné. To konečně zasáhne i Českou republiku. Ve Foru Karlín se představí 2. dubna. Během těchto akustických show představí Matthews a Reynolds podstatu a příběh každé skladby. Turné odstartuje v Londýně, navštíví Irsko, Nizozemsko, Dánsko, Německo, Rakousko, Českou republiku, Itálii a končí v Portugalsku.

Témata: Green Day, José González, Dave Matthews, Macy Gray, Sabaton, Rae Sremmurd, HammerFall, Ennio Morricone, Lindsey Stirling, The 1975, Alvaro Soler, Sum 41, Apocalyptica, Korn Harry Potter

zavřít