LIVE: Duhoví, emo, energičtí. Praha si adoptovala Palaye Royale

Vydáno 13.08.2022 | autor: Natálie Bartlová

Blesk možná neudeří dvakrát na stejné místo, avšak kanadsko-americké trio Palaye Royale v tomto roce již podruhé vystupovalo v pražské Malé sportovní hale. A opět se ukázalo, že kapela české hlavní město miluje a je jím milována.

LIVE: Duhoví, emo, energičtí. Praha si adoptovala Palaye Royale LIVE: Duhoví, emo, energičtí. Praha si adoptovala Palaye Royale

Palaye Royale
Praha, Malá sportovní hala
12. 8. 2022

Očekávání bylo od počátku vysoké, večer zahájili královéhradečtí Glad for Today. Ti už mají za sebou vystoupení na mnoha českých festivalech, zkušenosti a drive jim tedy nechyběl. Na domácí navázal rapper bbno$ (čti jako baby no money) s četbou receptů z české kuchařky, remixy party písniček jako je Crazy Frog a pařbou se třemi fanoušky, které vytáhl z publika. Dobře, občas přidal také něco vlastního, jako třeba song mathematics nebo Whip a Tesla. Tak či onak to stálo za to, hodnotíme na 69 bodů (inside joke intended).

Palaye Royale vystoupili v Praze, fanouškům házeli růže a zahráli své nejdepresivnější písničky

Po velmi vřelém přijetí obou předskokanů s úderem deváté dorazili Palaye Royale a bez štráchů rovnou spustili. Setlist šikovně kombinoval různá alba kapely i covery populárních písní jako Seven Nation Army a People Are Strange, kterým zpěvák Remington dal rozervané zabarvení, typické pro jeho hlasový projev.

V Evropě je možná energetická krize, ale to, co ze sebe vypotili Palaye Royale a jejich fanoušci – i když spíše fanynky – by klidně rozsvítilo celou halu. Moc nekecat, hlavně to vzít od podlahy! Kytarista Sebastian a zpěvák Remington dokonce na několik okamžiků sešli z pódia a připojili se k příznivcům pod stageí. Palaye Royale Prahu a Česko milují. Nechyběla proto na pódiu česká vlajka. A vzhledem k Pride Weeku ani ta duhová.

Zatímco jiné kapely před přídavkem rozhazují paličky a trsátka, bubeník Emerson házel růže. Přídavek však změnil polaritu celého vystoupení, ty nejdepresivnější písničky si nechala kapela na konec – Broken i Lonely.

Emo kids ale ani po konci vystoupení neskončily broken a lonely. Kdo byl ochotný si počkat, dočkal se příchodu Sebastiana a Emersona mezi zbývající fanoušky. Kluci pak neúnavně podepisovali merch, těla i kalhoty a házeli úsměvy na všechny strany. Černá srdíčka všech přítomných krvácela dojetím.

Už brzy se na našem webu dočkáte rozhovoru, který jsme s Palaye Royale udělali krátce před koncertem.

Text: Natálie Bartlová, foto: Rusty Shepherd
Témata: Palaye Royale, Praha, Malá sportovní hala, koncert, emo

5,00

čtenáři

hlasuj
zavřít