LIVE: Kabaretoví Tiger Lillies vyměnili kravaťáky ve značkových oblecích za rozlité pivo

Vydáno 07.11.2019 | autor: redakce

Existují už 30 let a kde jinde to oslavit než v Praze, kde jeden z členů kapely pár let žil. Koncert se odehrál v jejich oblíbeném Divadle Archa a jako doma se tam necítili jen oni, ale také diváci. Bylo to mnohem lepší vystoupení než to poslední s orchestrem.

LIVE: Kabaretoví Tiger Lillies vyměnili kravaťáky ve značkových oblecích za rozlité pivo LIVE: Kabaretoví Tiger Lillies vyměnili kravaťáky ve značkových oblecích za rozlité pivo

The Tiger Lillies: Devil‘s Fairground
Divadlo Archa, Praha
6. 11. 2019

Návštěvník, který před koncertem narazil u šaten na některého z členů kabaretu, musel mít pocit, jako by jim lezl do obýváku, jak ležérně a přirozeně, avšak nikoli přezíravě, působili. Po předešlé srážce kapely s Orchestrem Berg, kdy v hledišti strnule seděly řady drahých značkových obleků a na jevišti se experimentovalo, se letos kapela vrátila k obvyklému kabaretnímu repertoáru.

Tiger Lillies se v Divadle Archa vrátili ke kabaretu. Podívali jsme se i do zákulisí

Ve zcela zaplněném hledišti se natěsno vlnily davy letitých fanoušků (některých už v doprovodu náctiletého potomstva) často oblečených tak, jak zrovna přišli z práce. Boty se dobře naladěným divákům-tanečníkům postupně lepily k podlaze polité pivem víc a víc, a celý večer plynul směrem k tomu správnému druhu společenské únavy, kvůli kterému se chodí na opravdu dobré mejdany. Celý koncert připomínal něco jako setkání starých přátel v jejich oblíbené hospodě. Kontakt mezi hudebníky a obecenstvem nebylo nutné navazovat žádnou zahřívací písničkou, ten už byl navázán během předešlých desetiletí.

Ačkoliv se bubeník Jonas Golland, který je členem tria teprve od roku 2015, držel před a po koncertě trošku stranou od Martyna Jaquese a Adriana Stouta (dokonce padla věta: „Já tak úplně do kapely vlastně nepatřím.“), při hraní to vypadalo, jako by byl jejich bubeníkem odjakživa. Můžeme vzpomínat, jaký byl rozložitý Adrian Huge rozpustilý showman, ale je jasné, že Jonas Golland ho plnohodnotně nahradil zcela po svém. Je zbytečné, aby cítil byť sebemenší odstup a ostych.

Po představení následovala obvyklá autogramiáda a pózovačka pro společné fotografie, opět v maximální vstřícnosti vůči fanouškům, při které si autor textu a fotografií mimoděk přivodil dnešní kocovinu. Koncert s tradičně výborným nazvučením i nasvícením, ale i dostatečným množstvím stánků s pivem každému hned při ruce, přerostl svůj hudební rámec a přešel v plnohodnotnou společenskou událost prodchnutou maximálně dobrou a uvolněnou náladou provázející setkání velmi dobrých přátel.

Text a foto: Michal Köpping

Témata: Tiger Lillies, Divadlo Archa, koncert, Praha, recenze

5,00

čtenáři

hlasuj
zavřít