LIVE: Křest Timudej v Roxy ozvláštnili akrobaté Cirk La Putyka

Vydáno 03.11.2016 | autor: Hana Bukáčková

Půl roku po vydání alba Ještěně se fanoušci konečně dočkali křtu. Timudej slibovali, že bude ve velkém stylu - a očekávání se vyplnila, pražský klub Roxy praskal ve švech. Hostovali akrobaté z Cirk La Putyka a vokalistky Sugarcutes. 

LIVE: Křest Timudej v Roxy ozvláštnili akrobaté Cirk La Putyka LIVE: Křest Timudej v Roxy ozvláštnili akrobaté Cirk La Putyka

TIMUDEJ
ROXY, PRAHA
2. 11. 2016

Opožděný křest si Timudej zvolili proto, aby fanoušci už měli jejich nové písničky naposlouchané a dokázali se na ně více "vyblbnout".  Tento záměr se povedl - jelikož kapela moc často nekoncertuje, fanoušků se sjelo požehnaně z celého okolí. A bavili se výborně.

VIDEOPREMIÉRA: S Timudej ožívá první republika, vyčaruje ji kouzelnice Surikata

Skupina měla pro ně krom křtu nachystané vychytávky. Jednou z nich bylo vystoupení souboru Cirk La Putyka. Škoda že akrobaté, kteří dělali super kousky, nebyli v prostoru pořádně vidět, víceméně svůj um ukázali jenom nejbližším fanouškům v okolí. Jeden bilancoval na kbelíku a poté kbelík vmísil i do žonglovacího čísla. Druhá předváděla naopak artistické číslo s pověšenými lany přímo v rozestoupeném kruhu mezi diváky.

FOTOREPORT: Timudej křtili Ještěně, v Roxy byla k vidění i akrobacie nebo vokální skupina

Samotný křest proběhl v komorním duchu. Zhostili se ho "mluvčí" cirkusu, který při hraní kapely roznášel panáky prvním řadám, a Adéla Svobodová á la Surikata. Ta si zahrála postavu tohoto jména právě v klipu k nové desce. Nechyběl ani hojně využívaný fotokoutek se stylovými doplňky, které ladily s obalem desky, jenž připomíná komiks z 30. let minulého století.

vložte odkaz, text nemažte

Na vystoupení přišlo tolik lidí, že musel zpěvák Pavel použít dalekohled, aby viděl do tváří jednotlivých návštěvníků, kteří se hojně vyskytovali na balkóně. Kapela výborně komunikovala s publikem, řádila na pódiu, především taneční prvky saxofonisty byly velmi atraktivní. Vynikala svojí žánrovou pestrostí, takže jsme mohli chvíli slyšet mix balkánu, ska, tanečních melodií, electro swingu a místy to dokonce připomínalo skupinu Wohnout... zkrátka melodie, které rozvlnily téměř všechny přítomné. Představili především písně z nové desky. Jako první přišla na řadu Niké, která se nese v pozvolném tempu, ostatní byly dynamičtější, třeba Rita Mitsouko. Písničky opepřila vokální skupina Sugarcutes.

Timudej interview: Nástroje jsme si rozdělili podle ksichtu Timudej interview: Nástroje jsme si rozdělili podle ksichtu

Akce se vyvedla, jen ten zvuk mohl být lepší, ozvučení trochu pokulhávalo a zpěváka místy nebylo moc slyšet. Nicméně na celkový dojem ze show to nemělo až tak velký vliv. Ani fanouškům to očividně nevadilo, po koncertě nespěchali domů - poté ještě pokračovala párty v režii legendárního DJ Gadjo.cz.

text: Hana Bukáčková, foto: Veronika Matějková

Témata: Timudej, Ještěně, Surikata, Cir La Putyka, Roxy, koncerty

4,00

čtenáři

hlasuj
zavřít