LIVE: Kryštof zakončili Pražský Majáles velkolepou show a ohňostrojem

Vydáno 30.04.2016 | autor: redakce

Předposlední dubnový den se konal v pražských Letňanech Majáles, kam dorazily desítky tisíc lidí. Počasí se po pár dnech umoudřilo a vyšlo na jedničku. Byla modrá obloha, sluníčko svítilo, dobrá nálada se šířila mezi lidmi a k tomu skvělé hudební obsazení Majálesu - co víc si přát.

LIVE: Kryštof zakončili Pražský Majáles velkolepou show a ohňostrojem Fanoušci se na Majálesu skvěle bavili

PRAŽSKÝ MAJÁLES
LETŇANY, PRAHA
29. 4. 2016

Energickou show předvedli na Majálesu Skyline, Marka s Jacobem skákali po pódiu, jak je jejich zvykem, a roztančili lidi v rytmu drum'n'bassové džungle. Jacob dokonce vylezl na pódiovou konstrukci, na které visel a přitom zpíval. Zahráli jak nové věci z desky Jungle, která vyjde za pár dní, tak i songy z předchozích desek, včetně známých hitů jako například Pretty Princes, Escape, Stayling Alive, Smudge Your Make-Up.

FOTOREPORT: Davy v Letňanech: na Majálesu hráli Kryštof, Mandrage, Jelen a další hvězdy



Jelen na druhé stage ukázali, že po loňském vzestupu patří na velká pódia a zařadili se mezi oblíbené festivalové interprety. Sedmičlenná formace zahrála osvědčené hity Světlo ve tmě, Jelen, Magdalena nebo James Dean. Na pódiu je doprovodila Kateřina Marie Tichá, která je jejich pravidelným hostem. Zazpívala si s nimi Tančíme spolu a Co bylo dál? (píseň v originále zpívají s Janou Kirschner). Zahráli i cover Korunou si hodím a pozvali publikum na svůj samostatný koncert, který se koná 2.6. na Střeleckém ostrově.



Skupina ze Sant Piega Vypsaná fixa rozjela rock 'n' rollový nářez. Jako první písničku zařadila Šůrka mikrofon, dále zazněly ověřené Štěstí Jima Dixona, Dezolát, Detaily, Antidepresivní rybička, Nina, 1982, Darling a tak dále. Během koncertu se chopil řeči i basák ze Sto zvířat, který měl mírně upito a jemuž se zalíbilo vedle bubeníka Fixy. V předních řadách se pogovalo o sto šest.



Xindl X převedl fanouškům svůj ostrovtip. Zavzpomínal na Vánoce písní Štědrý večer nastal, při které ho doprovodil sob Ruda s bizarní santovskou čepkou na jistých dolních partiích. Na pódiu ho ve stylových oblečkách doplnily tanečnice při písni Anděl v sexy spodním prádlu s andělskými křídly a v hitu Láska v housce v orientálních kostýmech. Svůj set zakončil duetem Cudzinka v tvojej zemi s Mirkou Miškechovou.

vložte odkaz, text nemažte

Wohnout upozornili, že letos slaví 20 let od vzniku kapely a že zahrají průřez všemi deskami, které doposud nahráli. Na pódium si pozvali jako čestného hosta Evu Pilarovou, která si s nimi vystřihla písničky Ševelení a Oliwer Twist. Hraní zakončili svojí nejstarší peckou Banány.



Mandrage naběhli na pódium v jejich tradičních stříbrných oblečcích. Předvedli vizuální show v podobě létajících konfet, ohňostroje a barevné vizualizace na plátnu za nimi. Zahráli osvědčené písničky Mechanik, Brouci, Hledá se žena, Ona se smála, Tanči dokud můžeš, Františkovy Lázně, které lidé znají z rádií a kterými je roztančili. Vystoupení zakončili svojí asi nejznámější hitovkou Šrouby a matice.

LIVE: Hradecký Majáles: Dobrá nálada, vlídné počasí a velkolepý závěr v režii Kryštof

 
Svůj vtip předvedla i skupina Horkýže Slíže ze Slovenska. Ukázali všem, že patří mezi festivalové slovenské stálice. Jejich řízný rock a břitký humor pobavil všechny přítomné.

O hřeb večera se postarala ostravsko-havířská skupina Kryštof, na kterou přišlo nejvíce lidí. Kapela s frontmanem Richardem Krajčem navázala na vyprodané turné Srdcebeat, se kterým objela celou republiku. Koncert zahájila písní Cesta, kterou si s nimi zazpíval několikatisícihlavý dav. Při písni Zatančím je doprovodil slovenský rapper Majk Spirit. V duetu Přiznání zastoupil zpěvačku Lenny trumpetista skupiny Nikos Grigoriadis. Během koncertu se Richard nebál sednout do nafukovacího člunu a doplout na něm přes lidi k menšímu pódiovému balkónku, aby jim byl blíž.



K písni Křídla z mýdla zakomponoval vymyšlený příběh, do kterého zapojil písničky od jiných interpretů, a tím pobavil publikum. Nazpátek na pódium doplul v davu už bez člunu a poté zdůraznil, že někteří mají opravdu pořádný stisk. Při písni Tak nějak málo tančím vypustili do publika obrovské barevné balóny. Dále během svého vystoupení spustili konfety a salvy ohňostrojů. Svoje hraní zakončili písněmi Cosmoshop, Ženy v netradiční balkánské verzi. Na závěr nesměla chybět hitovka Ty a já.

Na vedlejší stage vystoupili mimojiné i Atmo Music, Paulie Garand, Marpo, Majk Spirit a Kontrafakt. Majáles se povedl, celá show se obešla bez problémů a velkých zdržení, fronty na pití, jídlo ani na WC nebyly tak velké, jak to známe z jiných hudebních festivalů. Rovněž doprava MHD fungovala bez problémů. Dopravní podnik konečně pochopil, že když se koná velká hudební akce, bylo by dobré posílit linky.

text: Hana Bukáčková, foto: Kamush Ostružinová, Nicola Bernard

5,00

čtenáři

hlasuj
zavřít