LIVE: Nick Murphy s lehkostí a bez příkras dojal vyprodanou Lucernu

Vydáno 13.10.2019 | autor: Kateřina Nováková

Nick Murphy zavítal do Prahy poprvé. Jeden z nejcharismatičtějších hudebníků současnosti letos v březnu vydal nové album Run Fast Sleep Naked. Setlist koncertu v Lucerně byl proto logicky z velké části poskládaný právě z něj.

LIVE: Nick Murphy s lehkostí a bez příkras dojal vyprodanou Lucernu LIVE: Nick Murphy s lehkostí a bez příkras dojal vyprodanou Lucernu


NICK MURPHY FKA CHET FAKER
LUCERNA - VELKÝ SÁL, PRAHA
12. 10. 2019


Ve frontě před Velkým sálem Lucerny je z podstatné části slyšet angličtinu i slovenštinu. U našich východních sousedů se Nick Murphy představil loni v rámci festivalu Grape, kde byl jedním z headlinerů. Do Prahy poprvé zavítal až nyní.

Australan Nick Murphy fka Chet Faker ohromil Velký sál Lucerny. V Praze vystoupil poprvé

Lehce po deváté odstartoval svůj set s Hear It Now, skladbou která je i na novém albu Run Fast Sleep Naked jako první v pořadí. Jeden z jeho největších hitů 1998 (tehdy ještě používal nickname Chet Faker) přišel vzápětí, přímo během refrénu bohužel vypadl zvuk. Kapela sympaticky zaimprovizovala, Nick to přešel s úsměvem na tváři a diváci si alespoň mohli připravit telefony a tenhle song si natočit znovu pěkně od začátku.

Lucerna se tentokrát se zvukem popasovala nadstandardně dobře, i na horních balkonech bylo slyšet čistě. V setu zahrnul Murphy snad všechny zásadnější skladby, mezi nimi i Gold z předchozí desky Built on Glass. Její klip pokořil na YouTube hranici 200 milionů views.

Svoje místo měly v setlistu i klidnější songy jako I'm Into You, to zasedl Murphy za piano a veškerá pozornost směřovala jen k němu. Po celou dobu využíval možnost projekcí za sebou spíš k jednoduchým efektům a minimalistickým barevným přechodům. Moc toho během skladeb nenamluvil, ale o to chytlavější atmosféru se povedlo vytvořit.

Po zhruba hodinovém setu přišlo loučení a přídavek v podobě prvního singlu alba Run Fast Sleep Naked - Sanity. Nick Murphy předvedl Praze perfektně připravenou show bez zbytečných příkras a přehnaných gest.

 Text: Kateřina Nováková

Témata: Nick Murphy, Chet Faker, Lucerna

4,50

čtenáři

hlasuj
zavřít