LIVE: Wooden Shjips v Praze: Tak trochu jiná psychedelie

Vydáno 10.11.2016 | autor: redakce

Plavba do vesmíru a zase zpět, to byly další dva syrové koncerty, které se bezesporu zapsaly do klubové kultury Prahy. Již skoro obvyklým supportem na tomto typu akcí byli nadějní čeští umělci, The Madhouse Express. Hlavním bodem večera se stali kalifornští Wooden Shjips, kteří se připlavili z míst nedaleko Alcatrazu. Dalo by se mluvit o náporu na mozek i uši, ale také o pastvě pro zvídavé a nadšené oči.

LIVE: Wooden Shjips v Praze: Tak trochu jiná psychedelie Wooden Shjips v Praze: Tak trochu jiná psychedelie


WOODEN SHJIPS
+ THE MADHOUSE EXPRESS
FUTURUM MUSIC BAR, PRAHA
9. 11. 2016

The Madhouse Express nám předvedli set kratší, než jsme zvyklí. Pokud mě však uši a paměť nešálí, některé ze skladeb jsem slyšel poprvé. Jednou z nich byla rychlá kytarová bomba pod názvem Yesteday Is Going To Die , jež nezapře již zajetý zvuk kapely. Další novinkou se jmenovala Insomnia - skladba, kterou nám předkapela možná chtěla naznačit, že se po opuštění klubu můžeme potýkat se spánkovými problémy. "And then the drugs kicked in."

FOTOREPORT: Wooden Shjips space rockem rozvášnili pražské fanoušky

U amerických Wooden Shjips se člověk před koncertem nemohl zbavit dojmu, že je jejich hudba víceméně velmi podobná. Toto přesvědčení trvá, ale je nutné ho doplnit o sílu, kterou tato kapela šíří atmosférou svého živého projevu.

Neustávající vizuální efekty osvětlující celou scénu i záda fanoušků nás provázely po dobu celého setu a hladové oči fanoušků spacerockových rytmů snad dostaly ještě víc, než mohly chtít. Kapela oděná do bílého působila přes svůj agresivní zvuk naprosto klidně.

 

DUPÁNÍ JAK O ŽIVOT

Vokálním projevem pánové ve svém repertoáru moc nehýří, a proto byly opakující se riffy doplněné o sebejisté jamování a přidávání všelijakých minimalistických kytarových tónů, jejichž výsledkem bylo ozvláštnění dupajících rytmů. Mezi psychedelickými koncerty, které rád navštěvuji, byl tento až překvapivě jiný. Kapela hrála dlouho a ke konci se posluchač mohl cítit jak zadupaný do země nebo do své hlavy. 

Wooden Shjips do svých setů zařazují skladby z celé dosavadní tvorby, z nichž lze vypíchnout třeba právě swingující skladbu Ruins. Nadšení jistě vzbudila píseň Lazy Bones, která vlastně není vůbec "lazy". V přídavku nám zazněla nádherná These Shadows, na kterou čekal nejeden fanoušek.



Celkově vzato se jednalo o další povedený psychedelický dýchánek na Smíchově. Pořadatelé se touto kapelou jistě udělali radost a nám nezbývá než ji sdílet. Nechceme se opakovat, ale všem čtenářům doporučujeme navštívit podobnou událost pro její jedinečnou atmosféru a opravdové kytarové umění.

Témata: Wooden Shjips, The Madhouse Express, space rock, psychedelie, koncerty

4,00

čtenáři

hlasuj
zavřít