RECENZE: Indie folková nádhera: Mladí, ale vybroušení Teepee aspirují na objev roku

Vydáno 24.08.2016 | autor: Hana Bukáčková

Na jaře vydala talentovaná dvojice Teera a Mason, říkající si Teepee, debutové album Albatross, na kterém se podílel i Mikoláš Růžička z Republic Of Two. Na desce najdeme 10 melancholických kousků, co chytnou za srdce. 

RECENZE: Indie folková nádhera: Mladí, ale vybroušení Teepee aspirují na objev roku Teepee na červencovém koncertě Republic Of Two. Foto: Lucie Levá


Teepee

Albatross

Skladby:
Raining, Paintings, Wall, Darkness, Snow, Forest, Cliffs, I Won´t Stay Long, All I Want, Albatross

10 trax / 34:00 min

Vydavatel: vlastní náklad

Dvojka spolu hraje necelé dva roky, ale když se do jejich tónů zaposloucháte, vůbec vám to tak nepřijde - zní "vyhraně a sehraně". Jejich hlasy se ideálně doplňují a zapadají do sebe jako tetris a tím tak tvoří kompaktní celek. Z jejich hudby vyzařuje zvláštní energie. 

Nadějná indie dvojka Teepee: Lidé přestávají poslouchat jen to, co jim servírují rádia

V jejich pojetí zní indie folk velmi křehce, zasněně, intimně - tedy přesně tak, jak má. Chytne vás za srdce a exploduje ve vás směsici emocí, které byly doposud schované hluboko uvnitř vás. Sound desky je jako křehký a vybroušený diamant, který se vám zaryje pod kůži, což nám dokazují již od prvních tónů.

BAREVNÁ JAKO PODZIM

Jedná se o velmi propracovanou nahrávku, která zní přitom zcela jednoduše. V tom je její kouzlo. Na to, jak jsou mladí, dali dohromady zralé dílo. Určitě má ambice udělat díru do světa, a to i díky jejich skvělé angličtině. Deska je pestrá a barevná jako blížící se podzim. Je plná výrazných songů, na první poslech se vám vryjí výrazněji do paměti hlavně Darkness, Painting a All I Want. Raining vám trochu může připomínat již zaniklé Charlie Straight. Po poslechu budete toužit po přídavku, nakonec se ale bohatě spokojíte s opakovaným přehráním. 



Teepee určitě řadíme mezi největší objevy tohoto roku. Svoje kvality dokazuje dvojice i pokorným vystupováním naživo. Nechte se unášet na vlně harmonií a uvidíte, že na tuhle nahrávku jen tak nezapomenete.

Témata: Teepee, Albatross, indie folk, Republic Of Two

5,00

čtenáři

hlasuj
zavřít