RECENZE: LP naplnila dlouho očekávané album Churches láskou

Vydáno 04.12.2021 | autor: Natálie Bartlová

Na nové album od americké zpěvačky LP jsme čekali dlouho. Churches přichází tři roky po posledním studiovém albu Heart to Mouth. Čekání se ale vyplatilo, album je ucelené a nenudí.

RECENZE: LP naplnila dlouho očekávané album Churches láskou RECENZE: LP naplnila dlouho očekávané album Churches láskou

LP

Churches

Skladby:
When We Touch, Goodbye, Everybody´s Falling in Love, The One That You Love, Rainbow, One Last Time, My Body, Angels, How Low Can You Go, Yes, Conversation, Safe Here, Can´t Let You Leave, Churches, Poem

15 skladeb / 52:54 min

Vydavatel: PIAS Recordings

Téma lásky k LP patří od samého tvůrčího začátku, v Churches se pak dívá na obě strany tohoto citu. Někdy lásku opěvuje nebeským chorálem (When We Touch, Conversation), jindy na ni pohlíží se smutkem a bolestí (Everybody’s Falling in Love, How Low Can You Go). Jak zpívá v eponymní skladbě Churches: „My church is you. My church is love.“ („Mým náboženstvím jsi ty. Mým náboženstvím je láska.“)

LIVE: LP v Praze zpívala o lásce, touze, strachu, lítosti i nevěře

LP začínala jako textařka, která psala pro Rihannu, Celine Dion či Cher. V průběhu posledních pěti let ale dokázala, že dokáže nejen psát dobré texty, ale také skvěle zpívat. A vlastně k tomu nikoho nepotřebuje. Skladby v albu nesplývají do jedné, což není u alb zase tak samozřejmé. Kromě klasických kytar nechybí ani ukulele, na které také umí hrát.

Na albu je opět slyšet její charakteristické energické a emotivní zpívání, které byste na první pohled od drobné zpěvačky nečekali. LP své emoce nezakrývá a v albu se od nich očišťuje. Song Churches je nakonec právě o očistě – sama autorka o něm mluví jako o jarním úklidu uvnitř sebe sama.

Na LP se můžeme těšit už v příštím roce na festivalu Colours Of Ostrava, případně na koncertě v Bratislavě 12. července 2022. Pro urychlení čekání si můžete pustit album k vánočnímu úklidu a vyčistit tak nejen domácnost, ale i mysl.

Text: Natálie Bartlová, foto: Arts Marketing
Témata: LP, Churches, album, recenze

5,00

čtenáři

hlasuj
zavřít