RECENZE: Mladíci Light And Love umí, ale na debutu to přehnali s cukrem

Vydáno 02.09.2016 | autor: Hana Bukáčková

Sourozenecké duo Honza a Lukáš Balcárkovi přichází po prvních úspěšných singlech Blueberry Sky, Country Boy a True s kompletním debutovým albem Surrender To The Stars. Nalezneme na něm 11 songů převážně popového rázu.

RECENZE: Mladíci Light And Love umí, ale na debutu to přehnali s cukrem Bratři Balcárkové se inspirují zahraniční popovou scénou


Light And Love

Surrender To The Stars

Skladby:
Under The Low Sun, Calling, Oh, Pretty Stars, True, Country Boy, Elevated, Blueberry Sky, Where Are You Now, Stars, Way Up, Surrende

11 trax /  36:04 min

vložte odkaz, text nemažte

Vydavatel: Warner Music

Bratři nejsou žádnými nováčky, předtím hráli již ve dvou formacích a nyní se realizují tímto projektem a jdou s kůží na trh. Z jejich tvorby je poznat, že vědí, co chtějí a jak toho dosáhnou, respektive čím zabodují ve "velkém" u fanoušků. Sledují trendy. Možná stojíme u zrodu budoucích hitmakerů, kteří budou mít na svědomí mnoho hitů jedné hudební generace. Již produkovali desku Voxelovi, remixovali hity Kryštofům a pracovali na dalších projektech.

Kluci oplývají dobrou angličtinou, je tedy vidět zřejmý potenciál prosadit se i v zahraničí. Ale bude to stačit na to, aby s tím ohromili posluchače? Na jejich debutový počin jsme se těšili, ale po první euforii z již známých singlů může nadšení po poslechu celé desky přece jen trochu opadnout.

CHYBÍ VĚTŠÍ ROZMANITOST

Nahrávka působí jako oddychovka s překypující letní atmosférou, ideální pro trávení prázdninového času na lodi nebo běháním po prosluněné pláži či kvetoucí loukou. Neurazí, ale bohužel ani nenadchne, nepřichází totiž s ničím novým a nese se na vlně současného tuctového mainstreamu. Mohla být rozhodně víc rozmanitější, žánrově a hudebně pestřejší. Takto v celku vyznívá celkem unyle, což je v případě jednotlivých songů zatraceně škoda, protože samostatněji se jeví silněji. Použitá aranžmá jsou možným odkazem na jejich útlý věk, případně důsledkem chtění zabodovat u fanynek a nebo touhou vyplnit jistou mezeru na našem hudebním trhu.

Light And Love interview: Nejlepší je nehledat dobrou náladu, buďte sami sebou a přijde sama

Ve finále zjistíte, že vám je líto, že letošní léto končí, a budete si muset počkat skoro celý rok na to další. Deska by si zasloužila lepší načasování, například kdyby vyšla už před prázdninami, možná by se z ní stal letní megahit, který nesmí chybět na žádné pohodové párty či jako zpříjemňující doprovod na cestách do práce či na výlet.



Album určitě navodí pohodovou náladu, ale je na něm přespříliš "oplodňováků", zní tak trochu přeslazeně a boybandovsky. Se svým muzikantským potenciálem mohli Light And Love určitě hospodařit i vkusněji a naservírovat nám ještě propracovanější dílo, ze kterého bychom si sedli na zadek. Takhle se budou rozplývat hlavně fanynky obdivovatelky.

NEJLEPŠÍ JSOU S PIÁNEM

Už samotná úvodní píseň Under The Low Sun začíná proslovem jak z nějakého amerického velkofilmu, postupně graduje do velmi silné melodie, připomínající soundtrack k nějakému filmařskému dílku. Oh, Pretty Stars zní jako vzpomínka na kapely beatlesovského typu. Po poslechu desky se vám s největší pravděpodobností vybaví již známé hity z rádií, ostatní tak trochu zanikají i přes značnou porci energie, kterou do toho dávají.

Závěrečná skladba Surrender je jiná, vyniká v ní piánko, působí nejvíc přirozeně a tedy i opravdově - kdyby takhle vypadala celá deska, bylo by vymalováno v lepších barvách. 

text: Hana Bukáčková, foto: Warner Music, Hana Poláchová

Témata: Light And Love, Honza Balcárek, Lukáš Balcárek

3,00

čtenáři

hlasuj
zavřít