ROCK BLOG | O5 a Radeček: Festondu vyhraje kapela, která se opije nejpozději

Vydáno 06.08.2021 | autor: redakce

Stejně jako každý rok se i letos uskutečnil na konci července v pražských Vršovicích Festonda Cup, nohejbalový turnaj klubových kapel. Zúčastnila se ho také formace O5 a Radeček, která nakonec celou soutěž vyhrála. O tom, jak akce probíhala, se rozepsal basák Ondřej Polák ve svém Rock blogu.

ROCK BLOG | O5 a Radeček: Festondu vyhraje kapela, která se opije nejpozději ROCK BLOG | O5 a Radeček: Festondu vyhraje kapela, která se opije nejpozději

Vyhráli jsme slovutný republikový turnaj kapel Festonda. Třikrát sláva! Ale hned na začátku je potřeba nezasvěceným vysvětlit jednu věc. Festondu nevyhraje kapela, která umí hrát nejlíp nohejbal, ale ta, která se nejpozději opije. To znamená, že vítězný tým při finálovém boji ještě pořád tuší, kde jsou lajny a přitom se je nesnaží nasát.

ROZHOVOR | Festonda Cup: Taková koncentrace bohémů se jen tak nevidí

Kdysi před lety, když jsme na Festondě hráli poprvé, jsme byli nadšení z toho, jak jsou k nám všechny kapely přátelské. Tehdy jsme ještě neznali onu lest. Muzikanti z družstva, se kterým jsme měli sehrát následující zápas, nás zvali na panáky, a pak ještě na další... "Jsou tak milí," říkali jsme si. Nakonec jsme při naší první účasti na turnaji nedohráli, protože zápasů - a tedy i panáků - bylo fakt hodně. A to jsme se tenkrát na Festondu tak těšili a byli hrdí, že nás Wohnouti pozvali.

Další roky už jsme věděli! A tak občas turnaj vyhrajeme. Jindy zase někdo jiný. Vítězství není zas tak důležité. Někteří muzikanti, kteří nohejbal umí na profi úrovni, nás ostatní šetří. To mně je hodně sympatické. Hrají týmově a klidně prohrají, i když by mohli individuálně střílet jednu smrtonosnou smeč za druhou.

I letos byla Festonda totálně pohodovým setkáním uprostřed léta. Sešli se super lidi. Konec turnaje zkropil liják, ale dohrálo se. Bylo to moc fajn a mrzelo nás, že nám hned po "ceremoniálu" jel poslední vlak na Moravu, a tak jsme museli opustit rozjetou after party. Mokří od potu i deště, špinaví od antuky a rozveselení jsme zvládli dojet do Šumperka.

Vítězný pohár má na poličce ve svém domácím studiu Radeček, protože si ho nejvíc zaslouží. Na Festondu se urval z rodinné dovolené a navíc, ačkoli nohejbal vůbec nehraje, na základní čáře naprosto spolehlivě sbíral míče. Za O5 a Radeček děkuji všem, kdo Festondu připravují a kdo tam s námi byli. Speciální díky patří Korábům a Jirkovi Zemánkovi. Ať žije Festonda, ať žije nohejbal, ať žije muzika!

Text: Ondřej Polák, foto: Festonda Cup
Témata: O5 a Radeček, Ondřej Polák, Festonda Cup

zavřít