VIDEOROZHOVOR | Vilém Čok: Michal Pavlíček je nejlepším kytaristou v této zemi

Vydáno 11.05.2023 | autor: iREPORT

Vilém Čok - už dobré čtyři dekády nepřehlédnutelná postava tuzemských rockových pódií. Neodmyslitelná součást Pražského výběru, stálý host Stromboli, leader tria ByPass. Na Žebříku si vystřihl legendární Ó hory, ó hory, i se stylovou "sopkou" na hlavě. Následně byl jedním z kmotrů čtyřalba Faces svého dlouholetého souputníka Michala Pavlíčka.

VIDEOROZHOVOR | Vilém Čok: Michal Pavlíček je nejlepším kytaristou v této zemi VIDEOROZHOVOR | Vilém Čok: Michal Pavlíček je nejlepším kytaristou v této zemi

„Považuji Michala za nejlepšího kytaristu v této zemi. Má jedinečný styl a je mnohostranný. Zahraje úplně všechno. Jeho obrovská univerzálnost a zároveň znalost hudební harmonie ho předurčuje k velkému skladateli. Je to jedinečná kytarová osobnost. Jiná tady není a nebude,“ složil Pavlíčkovi poklonu Vilém Čok.

Příběh českého hitu: Vilém Čok – Zachraňte Ježíška

Jak se nechal slyšet, ačkoliv album Faces křtil, doposud si ho poslechnout nestačil. „Ani nevím, jaké jsou na něm písničky. Když ho dostanu, tak si ho bedlivě prostuduju a když ne, tak si ho poslechnu na internetu,“ smál se.

A padla také otázka na Stromboli, a zda existuje alespoň minimální šance, že tohle legendární seskupení ještě jednou uslyšíme hrát naživo. „Dotaz musíš vznést na Michala Pavlíčka, který je lídrem skupiny. On musí říct, že ještě doufá, že si někdy zahrajeme.“

Rozhovor: Aleš Materna, video: Jaroslav Noska, foto: Iveta Valentová, Lukáš Zima, Vít Bláha, Lukáš Knoll
Témata: Vilém Čok, Michal Pavlíček, Faces, Žebřík, Plzeň, DEPO2015

zavřít