Kam v roce 2019 na festivaly (I.): Rock for People přiveze Bring Me The Horizon, Metronome láká na Liama Gallaghera

Vydáno 16.01.2019 | autor: Hana Bukáčková

I když je festivalová sezóna ještě poměrně daleko, už nyní není radno s nákupem vstupenek na letní open airy otálet. Většina z nich nabízí fanouškům, kteří si lístky pořídí včas, příznivější ceny. Už nyní víme, že se kromě českých stálic můžeme těšit na hvězdy, jako jsou Liam Gallagher, Within Temptation, Bring Me The Horizon nebo Franz Ferdinand. Druhou část našeho velkého přehledu najdete na iREPORTu 17. ledna. 

Kam v roce 2019 na festivaly (I.): Rock for People přiveze Bring Me The Horizon, Metronome láká na Liama Gallaghera Kam v roce 2019 na festivaly (I.): Rock for People přiveze Bring Me The Horizon, Metronome láká na Liama Gallaghera


MEZI PLOTY

Kdy a kde: 25. - 26. 5., areál Psychiatrické léčebny Bohnice, Praha
Vstupenky: 280 - 500 Kč

Multižánrový festival v pražských Bohnicích opět zboří ploty mezi zdravými a léčícími se v psychiatrické léčebně, a to poslední květnový víkend. Program se bude odehrávat na čtrnácti scénách, k vidění a slyšení bude hudba, divadlo a také diskuze. Ze seznamu čítajícího 160 účinkujících jsou zatím známi Divokej Bill, Tomáš Klus, Wohnout, Rybičky 48, Xindl X, Barbora Poláková, N.O.H.A., Mňága a Žďorp, Vypsaná fiXa, PSH, Sto zvířat, Mucha, Zrní, Pokáč, Jablkoň, Katarzia, Kašpárek v rohlíku, Krucipüsk, Lake Malawi nebo Květy. Těšit se můžete i na stand-up komedie, které obstarají Vosto5, Na stojáka, Richard Nedvěd, Miloš Knor, Čermák & Staněk Comedy.

LIVE: Pokáč, Mucha nebo Květy - TOP 5 vystoupení Alternativní scény na Mezi ploty a jedna velká hvězda k tomu




UNITED ISLANDS OF PRAGUE


Kdy a kde: 31. 5. - 2. 6., Praha
Vstupenky: zdarma

Praha se již po šestnácté v řadě stane dějištěm největšího svátku nové muziky. Uskuteční se zde další ročník multižánrového festivalu United Islands of Prague, kde opět vystoupí nespočet talentovaných hudebníků z celého světa. Akce proběhne stejně jako v předchozích dvou letech v ulicích Karlína - jen o tři týdny dříve, než tomu bylo v minulosti. Poprvé se tak nebude překrývat se sesterským festivalem Metronome. Organizátoři si svoje hudební trumfy nechávají ještě v rukávu. Slibují, že je brzy odtajní.


OKOŘ SE ŠŤÁVOU

Kdy a kde: 1. 6., Okoř
Vstupenky: od 455 Kč

Na romantickém místě v podhradí hradu Okoř proběhne již jednadvacátý ročník festivalu Okoř se šťávou, který letos připadne na první červnovou sobotu. Mezi prvními oznámenými hvězdami nechybí Škwor, Mirai, Michal Hrůza, České srdce a Rybičky 48. Jako každoročně bude na místo jezdit kyvadlová doprava z Prahy a Kladna. 

Dvacátou Okoř se šťávou zahájil Pokáč, hlavními hvězdami byli Hana Zagorová nebo Rybičky 48


VOTVÍRÁK

Kdy a kde: 14. - 16. 6., Milovice
Vstupenky: 299 - 1 500 Kč

Tradiční zahajovací akce letní sezóny se honosí podtitulem největší český festival. Ani letos tomu nebude jinak. Na plochu letiště ve středočeských Milovicích se vejde několik desítek tisíc milovníků hudby. Mezi prvními odtajněnými kapelami jsou Kryštof, Horkýže Slíže, Rybičky 48, Wohnout, Těžkej Pokondr, Doga. Půjde i o jednu z posledních zastávek skupiny Imodium před avizovanou pauzou. 

Votvírák hostil v první den Chinaski, Dymytry i BSP v čele s Kamilem Střihavkou


METRONOME FESTIVAL

Kdy a kde: 21. - 23. 6., Výstaviště Praha Holešovice
Vstupenky: 1 290 - 4 990 Kč

Čtvrtý ročník Metronome Festivalu Prague bude opět nabitý světovými i tuzemskými hvězdami a doprovodným programem. Prvním oznámeným jménem byla britská kapela Morcheeba, která do Prahy zavítá po dlouhých šesti letech, navíc s čerstvým albem Blaze Away. Audiovizuální podívanou přiveze ikonická německá parta Kraftwerk, která je považována za průkopníka elektronické scény. Horkou novinkou je česká premiéra koncertu Liama Gallaghera z britských Oasis. Domácí scénu bude reprezentovat vracející se Khoiba, která právě po deseti letech pauzy dokončuje album a vyjede s ním na turné. 

LIVE: Top 5 druhého dne Metronome festivalu - Chemical Brothers, David Byrne i domácí Mydy Rabycad


BEATS FOR LOVE

Kdy a kde: 3. - 6. 7., Dolní Vítkovice, Ostrava
Vstupenky: 938 - 2 600 Kč

Prostředí Dolních Vítkovic plné železných kulis se začátkem července na čtyři dny zaplní spoustou vynikající hudby a bohatého doprovodného programu. Festival navštíví hvězda první ligy - německý DJský mág Robin Schulz. Sekundovat mu budou Nor Orjan Nilsen, nizozemští Chocolate PUma či britští Loadstar.

Finálový den Beats for Love: Sigala, Dirtyphonics i Tom Staar završili čtyřdenní party v Ostravě


VYSOČINA FEST

Kdy a kde: 4. - 6. 7., Jihlava
Vstupenky: 1 190 - 3 700 Kč 

Sedmý ročník multižánrového Vysočina Festu se uskuteční na začátku července tradičně v areálu jihlavského amfiteátru. Jako každý rok bude nabitý tím nejlepším z československé scény. Těšit se můžete na Chinaski, Tomáše Kluse, Mig 21, Pražský Výběr, Mira Žbirku, IMT SMile, Monkey Business, Harlej či Dogu. 


ROCK FOR PEOPLE

Kdy a kde: 4. - 6. 7., letiště Hradec Králové
Vstupenky: 770 - 4 500 Kč

Rock for People slaví 25 let! Za ty roky se v line-upu prostřídalo mnoho významných kapel, festival uvedl poprvé do České republiky spoustu interpretů nebo podpořil začínající talenty. Prostřednictvím originálního adventního kalendáře představili organizátoři fanouškům řadu letošních účinkujících. Štědrovečerní políčko přineslo unikátní spojení - Vypsaná Fixa zahraje s orchestrem PKF - Prague Philharmonia. Ze zahraničních hvězd vystoupí Franz Ferdinand, Bring Me The Horizon nebo Rudimental.

TOP 6 Rock for People: Originální kostýmy, přátelské kapely nebo skvělí The Prodigy či Skillet


MASTERS OF ROCK

Kdy a kde: 11. - 14. 7., Vizovice
Vstupenky: 1 800 Kč

Už sedmnáctý ročník jedné z největších hudebních přehlídek v republice, mezinárodního open air festivalu Masters of Rock, proběhne od čtvrtka 11. do neděle 14. července v důvěrně známém a oblíbeném prostředí likérky Rudolf Jelínek ve Vizovicích. Mezi doposud potvrzené účinkující patří Avantasia, Within Temptation, Dream Theater, Steel Panther, Tarja, Soufly, Eluvetie a desítky dalších špiček tohoto žánru.

TOP 10 momentů Masters Of Rock: Pomalovaní Avatar, metalisté tančící na hit od Shakiry i hvězdná sestava Helloween


HRADY CZ

Kdy a kde: Točník (12. – 13. 7.), Kunětická Hora (19. – 20. 7.), Švihov (26.– 27. 7.), Rožmberk nad Vltavou (2. – 3. 8.), Veveří (9. – 10. 8.), Hradec nad Moravicí (16. – 17. 8.), Bouzov (23.– 24.8.), Bezděz (30. – 31. 8.)
Vstupenky: 390 - 780 Kč

Po šesti letech se na Hrady CZ vrací skupina Kryštof, kterou můžete vidět na všech osmi zastávkách hradního turné 2019. Sekundovat jí budou neméně úspěšné kapely. Vystoupí například Marpo s TroubleGangem, Rybičky 48Arakain s Lucií Bílou, Harlej nebo Kamil Střihavka. Premiérově na festivalu vystoupí Mirai, kteří momentálně pracují na své druhé desce.

Hrady CZ: Atmosféru v Hradci nad Moravicí si pochvalovaly Anna K. i Lucie Bílá, hráli také Wohnout nebo Richard Müller


MIGHTY SOUNDS

Kdy a kde: 12. - 14. 7., Čápův Dvůr, Tábor
Vstupenky: 1 500 - 3 300 Kč

Třídenní festival se soustředí především na punk a punkrock, rock’n’roll, hardcore, reggae, ska, rockabilly, indie rock a hudební styly a scény, které se od nich odvíjejí anebo s nimi úzce souvisejí. Jeho specialitou je fakt, že každoročně představuje hlavně zahraniční jména, která tvoří přes 80 % line-upu. Jsou doplněna tím nejlepším z především žánrové scény v ČR. Prozatím oznámené hvězdy jsou například Dog Eat Dog, Dubioza Kolektiv, The Casualties či N.O.H.A. Z českých pankáčů se objeví Houba, SPS, Gutalax a další. 

Závěr Mighty Sounds se nesl ve znamení The Mahones, Pipes And Pints nebo jamajských The Hepnotes

Text: Hana Bukáčková

Témata: Votvírák, Metronome, Beats For Love, Mezi ploty, Hrady CZ, Mighty Sounds, Masters of Rock, Vysočina Fest, Rock for People

zavřít