Kam v roce 2018 na festivaly (II.): Na Rock for People dorazí Prodigy, Metronome přivítá Chemical Brothers

Vydáno 09.02.2018 | autor: Andrea Štipčáková

Letošní léto bude opět nabité živou hudbou. Předprodeje vstupenek na několikadenní festivaly už jsou v plném proudu a my vám přinášíme několik tipů, kam si zajít poslechnout dobrou muziku a pobavit se s přáteli. Z domácích interpretů se představí například Kabát, Chinaski, Kryštof, Sebastian, Lenny či Ewa Farna. Ze zahraničí pak dorazí Helloween, The Chemical Brothers nebo Tom Odell

Kam v roce 2018 na festivaly (II.): Na Rock for People dorazí Prodigy, Metronome přivítá Chemical Brothers Kam v roce 2018 na festivaly (II.): Na Rock for People dorazí Prodigy, Metronome přivítá Chemical Brothers


Metronome Festival Prague

Kde a kdy: Praha, 22. - 23. 6. 2018
Vstupenky: stání - 1990 Kč/ sezení - 2990 Kč

Návštěvníci letošního Metronome festivalu se mohou těšit na kultovní dvojici The Chemical Brothers, Davida Byrneho nebo domácí Midi Lidi. Svou show předvede také Tom Odell, anglický zpěvák a držitel Brit Award v kategorii Critics Choice. Speciální narozeninový program chystají Tata Bojs, kteří letos slaví dvacet let od založení.

TOP 10 vystoupení Metronome festivalu mimo headlinerů: Young Fathers, Ester Rada nebo jazzová Ewa Farna

Topfest

Kde a kdy: Letisko Piešťany, 29. - 30. 6. 2018
Vstupenky: 45 eur

Slovenský Topfest letos slaví patnácté narozeniny a pořadatelé se jej rozhodli pojmout ve velkém stylu. Již tradičně se fanoušci mohou těšit na kapelu Kabát, která opět nabídne průřez všemi svými alby, či Tublatanku a Horkýže Slíže. Příznivce rap-metalu potěší skupina Clawfinger, která na Slovensko přicestuje až ze Švédska. Zbylá jména účinkujících si organizátoři nechávají zatím pro sebe, slibují ale, že "žúrka" to letos bude pořádná.

 

Festival v ulicích

Kde a kdy: Ostrava, 29. - 30. 6. 2018
Vstupenky: zdarma

Ostrava znovu ožije Festivalem v ulicích, tentokrát 29. až 30. června. Program a jména interpretů zatím drží pořadatelé v tajnosti. Už teď je ale jasné, že stejně jako v minulých letech se návštěvníci mohou těšit na obrovskou porci zábavy, desítky jamujících muzikantů v ulicích, bubeníky, pouliční divadla či workshopy. A také na spoustu dobrého jídla a pití.

 

Rock For People

Kde a kdy: Hradec Králové, 4. - 6. 7. 2018
Vstupenky: od 1750 Kč

Rock For People patří dlouhodobě mezi největší festivaly v České republice. Festivalpark v oblasti bývalého vojenského letiště svou rozlohou umožňuje pojmout nejen obrovské množství diváků, ale také nabízí prostor pro vystoupení mnoha kapel. Letos v Hradci Králové vystoupí The Prodigy, Skillet, Sick Puppies nebo Rodriguez. Z domácí scény se představí například Vypsaná Fixa či Tři sestry. Připraven opět bude bohatý doprovodný program s autogramiádami, after party a soutěžemi.

LIVE: Evanescence byli největším překvapením Rock for People, Amy Lee dokázala své kvality

 

Pohoda festival

Kde a kdy: Letisko Trenčín, 5. - 7. 7. 2018
Vstupenky: 89 eur

Na největší slovenský festival Pohoda, jehož návštěvnost se každoročně drží okolo 25 000 lidí denně, se hudební příznivci sjedou ve dnech 5. až 7. července. První červencový víkend se v Trenčíně představí anglické duo The Chemical Brothers, které bylo za svou tvorbu několikrát oceněno cenou Grammy. Se svou show přijedou také Confidence Man z Austrálie, Danny Brown z USA, Aurora z Norska nebo polští Mitch & Mitch.

Vysočina fest

Kde a kdy: Jihlava, 5. - 7. 7. 2018
Vstupenky: 1 500 Kč

Šestý ročník multižánrového Vysočina festu bude jednoznačně patřit kapelám Kabát a Chinaski. Druhá jmenovaná formace se návštěvníkům představí v nové sestavě, frontman Michal Malátný však hlásí, že o staré hity fanoušci rozhodně nepřijdou. Svou show odbouchnou na Vysočina festu také Monkey BusinessSkyline či Arakain, kteří vystoupí společně s Lucií Bílou. Ukážou se i Lenny, Mandrage či Mirai.

 


Masters Of Rock

Kde a kdy: Vizovice, 12. - 15. 7. 2018
Vstupenky: od 1750 Kč

Ani letos nebudeme ochuzeni o největší mezinárodní rockový open-air v České republice, který se koná ve Vizovicích u Zlína. Fanoušci tvrdé muziky se mohou těšit na desítky především zahraničních interpretů, autogramiády a prvních 15 000 příchozích si s sebou odnese také kompilační CD s hity hvězd, které na festivalu vystoupí. Velkým lákadlem je především koncert Helloween. Na pódiu se sejdou současní i zásadní bývalí členové německé speed metalové kapely a společně zahrají ty největší hity.

Kam v roce 2018 na festivaly (I.): Beats For Love láká na Alana Walkera, Colours na Jessie J

 

Létofest

Kde a kdy: Pardubice (13. - 14. 7.), České Budějovice (20. - 21. 7.), Brno (3. - 4. 8.), Ostrava (10. - 11. 8.), Olomouc (17. - 18. 8.), Karlovy Vary (24. - 25. 8.), Plzeň (31. 8. - 1. 9.), Liberec (7. - 8. 9.)
Vstupenky: pátek – 450 Kč/sobota – 550 Kč/permanentka – 950 Kč (v předprodeji je možné zakoupit cenově výhodnější vstupenky)

Druhý ročník Létofestu opět nabídne spoustu zajímavých jmen. Pořadatelé lákají především na skupinu Kabát, která se zúčastní všech osmi zastávek a vždy bude platit za hlavní hvězdu sobotního večera. Dále budou k vidění koncerty Chinaski, Sebastiana, Marka Ztraceného či Anny K. V Pardubicích se pak představí David Koller, v Českých Budějovicích Mňága a Žďorp, v Ostravě, Olomouci a Liberci zase No Name.

 

Sázavafest

Kde a kdy: Světlá nad Sázavou, 26. - 28. 7. 2018
Vstupenky: od 990 Kč (s průkazy ISIC, ITIC, IYTC a ALIVE od 792 Kč)

To nejlepší z domácí scény opět nabídne Sázavafest, který v loňském roce získal ocenění Čistý festival. Organizátoři lákají především na koncert skupiny Kryštof, která si do areálu zámku ve Světlé nad Sázavou odskočí ze svých kempů. Vystoupí ale také Jelen, Mirai, Slza, Ewa Farna, Emma Smetana, Anna K. nebo Vojta Dyk. Ze slovenské hudební scény se představí Rytmus, Miro Žbirka nebo No Name.

 

text: Andrea Štipčáková

Témata: Masters Of Rock, Metronome festival, Sázava fest, Festival v ulicích, Vysočina fest, Léto fest, Rock for People, Topfest 

zavřít