Kdo by už měl skončit: Marilyn Manson, Rolling Stones i Katy Perry

Vydáno 25.12.2021 | autor: redakce

Málokde platí pravidlo, že v nejlepším se má přestat, tolik, jako v šoubyznysu. Řada hudebníků, která byla v minulosti na vrcholu, dnes produkuje jedno zklamání za druhým a těží pouze z nahrávek, jež jsou mnohdy desítky let staré. Náš redaktor Matyáš Janíček zabrousil ve vodách rockové a popové muziky a vytvořil seznam těch interpretů, kteří by už měli skončit.

Kdo by už měl skončit: Marilyn Manson, Rolling Stones i Katy Perry Kdo by už měl skončit: Marilyn Manson, Rolling Stones i Katy Perry

Rolling Stones

Téměř šedesát let stará britská rocková skupina doposud předvádí na jevišti skvělou show. Jejím členům je ale více než sedmdesát. Letos přišli o Charlieho Wattse, který patřil mezi nejlepší bubeníky své generace. Podílel se spolu s Mickem Jaggerem na všech albech Rolling Stones. Mnozí si myslí, že po jeho smrti měla kapela skončit. „Věřím, že by Charlie chtěl, abychom pokračovali, a myslím, že publikum chce, abychom pokračovali,“ nesouhlasí s nimi ale Mick Jagger.

Rolling Stones už nebudou hrát hit Brown Sugar, bojí se nařčení z rasismu

Katy Perry

Psal se rok 2015. Katy přijela na stadion NFL na obřím zlatém tygrovi, aby tak zahájila svou halftime show při Super Bowlu. Tehdy ji sledovalo 118,5 milionů diváků a zapsala se do Guinnessovy knihy rekordů. Ale jak šel čas, Perry jakoby docházel dech. Její deska Witness se dočkala smíšených reakcí a její poslední album Smile probublalo téměř bez povšimnutí. Čeká ji ještě velký comeback? Posledních pár let tomu nenasvědčuje.

RECENZE: Novinka Smile zpěvačky Katy Perry vám úsměv rozhodně nevykouzlí

U2

Tato irská rocková skupina patří mezi nejúspěšnější kapely na světě. Za svou dlouholetou kariéru získala dvaadvacet cen Grammy a časopis Rolling Stone ji zařadil mezi sto nejlepších umělců všech dob. Skladba Beautiful Day z roku 2000 byla sice obřím hitem, ale působila, jako by skupina usnula na vavřínech a bála se experimentovat tak jako dřív. Stále častěji zaznívají hlasy, že kapela dosáhla svého hudebního vrcholu v začátcích osmdesátých let a její nová alba už stěží dosahují dřívějších kvalit.

RECENZE: U2 agitují, ale nedaří se jim chytit za srdce

Marilyn Manson

Výstřední, ale i milovaný umělec vydal své první album v roce 1994. V poslední době se ale o zpěvákovi mluví jako o násilníkovi, který měl dlouhá léta psychicky i fyzicky týrat několik žen. Z toho ho obvinila i jeho bývalá partnerka, herečka Evan Rachel Wood. I když Manson všechna obvinění z násilí popírá, mnohá rádia stáhla jeho hudbu a ruce od něj dávají pryč i nahrávací společnosti. Co se týče hudby, jeho poslední alba nejsou přijímána s nadšením ani mezi jeho příznivci.

Marilyn Manson čelí dalšímu obvinění ze znásilnění, kvůli napadení je na něj vydaný zatykač

Demi Lovato

Nebinární zpěvačka s velikým talentem, kteří mají za sebou několik skutečných hitů jako Heart Attack, Confident nebo Stone Cold. V poslední době se ale jejich jméno skloňuje více než s hudbou s podivnými výroky, ve kterých obhajují práva mimozemšťanů, kteří je prý berou do vesmíru a svěřují se, že je uráží pojmenování „aliens“. Podle Lovato preferují oslovení ET.

TOP 5 videoklipů týdne: Nečekaná spolupráce Bena Cristovaa a John Wolfhooker, Fiedlerski bez masky a emotivní novinka Demi Lovato

Justin Bieber

I Justin Bieber má několik zápisů v Guinessově knize rekordů. Nejsledovanější YouTube kanál, nejoblíbenější skladba na Spotify nebo nejvyšší počet disliků u klipu k písni Baby. I když je jeho dosavadní kariéra obdivuhodná, jeho poslední projekty jsou jeden fail za druhým. V loňském roce vydal album Changes, které většina kritiků i fanoušků považuje za velké zklamání. Hlavní singl Yummy zní, jako by Justin zastydl v roce 2010. I zde platí, že skončit se má v nejlepším.

Justin Bieber vyrazí na celosvětové turné, zahraje i v České republice

Maroon 5

S dříve velmi úspěšnou kapelou v čele s charismatickým Adamem Levinem to jde z kopce. Její vystoupení během poločasové show na Super Bowlu v roce 2019 mnozí hodnotili jako to nejhorší v dějinách. Bylo bez energie a zapomenutelné. Vypadalo to, že se nebaví ani sám zpěvák, který působil až znuděně. Poslední větší úspěch zaznamenali Maroon 5 s písní Girls Like You. Videoklip, ve kterém vystupuje řada slavných a úspěšných žen, má na YouTube více než tři miliardy zhlédnutí. Podobné nadšení ale nepanuje z jejich letošního alba Jordi, které patří spíše k propadákům.

LIVE: Maroon 5 přivezli do Prahy hlavně hudbu. Žádná velká show se nekonala

Bon Jovi

Americká skupina založená začátkem 80. let si prošla několika vlnami. Dlouho platila za špičku hard rocku a její album New Jersey z roku 1988 lámalo rekordy. Po úspěšném konci osmdesátek se ale kapela pomalu přetavila v country popovou skupinu, jejíž hudba nedosahovala vysokých kvalit a mnoha jejím fanouškům chybí její hardrockový zvuk, který ji proslavil.

RECENZE: Bon Jovi na svém nejlepším albu dekády koketují s laciností a občas zní jako kapela Bruce Springsteena

Rod Stewart

Britský poprockový zpěvák slavil své první velké úspěchy s kapelou The Faces, která však existovala jen krátce. Poté se Stewart vydal na sólovou dráhu, na níž se mu také dařilo. Nahrál více než třicet studiových alb a v roce 2016 mu byl udělen Řád britského impéria. Rod Stewart ještě stále produkuje novou hudbu. Jeho poslední album vyšlo letos v listopadu. Zpěvákův hlas se ale výrazně změnil. Dá se říct, že už je bohužel pěvecky za zenitem.

LIVE: Rod Stewart proměnil hokejovou arénu ve fotbalový stadionLIVE: Rod Stewart proměnil hokejovou arénu ve fotbalový stadion

Text: Matyáš Janíček, foto: archiv iREPORT
Témata: Rolling Stones, Katy Perry, U2, Marilyn Manson, Demi Lovato, Justin Bieber, Maroon 5, Bon Jovi, Rod Stewart

zavřít