Květen se živou hudbou: Larkin Poe zahrají na Bluefestu, streamované koncerty chystají i Hentai Corporation, Vypsaná fiXa, Dara Rolins nebo Mňága a Žďorp

Vydáno 03.05.2021 | autor: Andrea Štipčáková

Online koncerty pomalu ubývají. Hudebníci a fanoušci už netrpělivě vyhlíží léto a možné uvolnění restrikcí, ke kterému by v následujících týdnech mohlo dojít. Mezitím se lidi baví alespoň na autokoncertech a muzikanti si užívají místo potlesku zvuk klaksonů. Několik streamovaných vystoupení však v květnu proběhne. Těšit se můžete na BlueFest, Hentai Corporation, Vypsanou fiXu, Daru Rolins a Mňágu a Žďorp. Ze všech akcí přineseme report.

Květen se živou hudbou: Larkin Poe zahrají na Bluefestu, streamované koncerty chystají i Hentai Corporation, Vypsaná fiXa, Dara Rolins nebo Mňága a Žďorp Květen se živou hudbou: Larkin Poe zahrají na Bluefestu, streamované koncerty chystají i Hentai Corporation, Vypsaná fiXa, Dara Rolins nebo Mňága a Žďorp


BlueFest Online, 6. 5.

Organizátoři Prague International Bluenights a Bluefestu se rozhodli spojit a uspořádat festival, který bude přenášený skrze sociální sítě. Fanoušci hudby se v rámci něj mohou těšit na Larkin Poe, Radka Bangu, Jamese Harriese, Waltera Trouta, Dana Bártu nebo Tonyu Graves. Akce je naplánovaná na 6. května a odstartuje v sedm hodin odpoledne.

Hentai Corporation, 7. 5.

„Očkovací plán je nedostatečný, vše probíhá pomalu, a proto i my jsme se, coby odborníci na slovo vzatí, rozhodli přidat ruku k dílu! Vakcína je zcela bezpečná a bez vedlejších účinků, pokud tedy nepočítáme sklony k alkoholismu, kvalitní hudbě a primitivnímu, nevkusnému až fekálnímu humoru. Ale to jste stejně měli už před tím,“ uvádí Hentai Corporation svůj streamovaný koncert, skrze který se s fanoušky spojí už 7. května. Vybrané peníze za vstupenky půjdou na pokrytí nákladů a natočení nového videoklipu.

Vypsaná fiXa, 13. 5.

Vypsaná fiXa se v dubnu rozloučila s basákem Mejnem, který se s kapelou rozloučil z osobních důvodů. Jeho náhradníka představí na chystaném online vystoupení nazvaném Koncert pro rozkvětlé aleje, na kterém zahraje formace i několik „zapadlých“ písní. S fixím lidem se spojí 13. května v osm hodin večer, zkoušet na koncert pak bude kapela už 6. května.

Vypsaná fiXa na Artparkingu rozhoupala auta a přivezla skvělou atmosféru

Dara Rolins, 16. 5.

Se svými fanoušky se virtuálně spojí také zpěvačka Dara Rolins. Ta svůj online koncert nazvala Nablízko. Zahraje na něm starší i úplně nové skladby v tak trochu unplugged aranžmá, tentokrát bez tanečnic a v doprovodu kapely, smyčců i skvělých vokalistek.

Mňága a Žďorp

Mňága a Žďorp jsou zaručeně jedinou českou kapelou, která aktuálně pravidelně koncertuje. Se svými příznivci se spojují každý víkend a spolu se svými hosty přehrávají i dávno zapomenuté písně. Jeden ze svých SPEŠL! koncertů mají přichystaný také na 22. května, kdy budou vysílat z Hradce nad Svitavou spolu s Vypsanou fiXou.

LIVE: Mňága a Žďorp zavítala do Brna, odehrála SPEŠL koncert ze střechy

Text: Andrea Štipčáková, foto: archiv iREPORT, Barča Matějková, Lukáš Knoll
Témata: Bluefest, Hentai Corporation, Vypsaná fiXa, Dara Rolins, Mňága a Žďorp

zavřít