Na co se těšit v srpnu: Brutal Assault, Arctic Monkeys, Jason Derulo i Keltská noc

Vydáno 28.07.2022 | autor: Barbora Kubalová

Prázdniny se přehouply do své druhé poloviny a určitě už za sebou máte spoustu hudebních zážitků. Organizátoři ale nepolevují a servírují nám i v srpnu ty největší hvězdy české i světové scény. Vyrazíte na Anne-Marie, Guano Apes, Palaye Royale nebo raději na Cradle of Filth? Či dáte přednost Hradům CZ?

Na co se těšit v srpnu: Brutal Assault, Arctic Monkeys, Jason Derulo i Keltská noc Na co se těšit v srpnu: Brutal Assault, Arctic Monkeys, Jason Derulo i Keltská noc

Keltská noc
4. - 6. 8. 2022, Harrachov

Už 27. ročník Keltské noci proběhne o prvním srpnovém víkendu pod harrachovskou sjezdovkou. Festival bude zahájen už ve čtvrtek 4. srpna večírkem pro nedočkavé, od pátku už pak budou obě stage okupovat třeba Mňága a Žďorp, Wohnout, Tři Sestry, Vypsaná Fixa, YoYo Band nebo Dymytry. Vstupenky ještě stihnete pořídit na webu festivalu.

Hrady CZ

I v srpnu nás každý víkend čeká dvoudenní hudební program na jednom z našich hradů. První srpnový víkend festival zamíří na Rožmberk nad Vltavou, potom už se přesune na Moravu, kde postupně navštíví Bouzov, Hradec nad Moravicí a Veveří. Jak už jste mohli i v našich fotoreportech, mezi účinkujícími letos po sedmi letech opět figurují Chinaski, Anna K, David Koller, Mig 21, Tomáš Klus, Vypsaná Fixa, Pokáč a mnoho dalších. Pokud se chystáte na výlet, přikupte vstupenky zde.

King Gizzard and the Lizard Wizard
5. 8. 2022, Praha, Divadlo Archa

Australské psychedelické uskupení s poněkud krkolomným názvem dorazí do Divadla Archa v rámci svého světového turné. Kapela funguje od roku 2010, na svém kontě už má ale neuvěřitelných 20 desek (z toho 5 vyšlo během roku 2017). Letos vydali alba s pořadovými čísly 19 a 20: Made in Timeland a Omnium Gatherum, která představí i na pražském koncertě. Jako support si přivezou svou krajanku Grace Cummings. Koncert je už dlouho beznadějně vyprodán.

Svatovavřinecké slavnosti
5. - 6. 8. 2022, Hodonín

Organizátoři hodonínských Svatovavřineckých slavností si pro fanoušky letos nachystali hotové hudební žně. Hlavními taháky jsou bezesporu Ewa Farna, Ben Cristovao a Jaroslav Uhlíř, vystoupí ale i skvělá Kateřina Marie Tichá s Bandjeez, MYDY v čele s Žofií Dařbujánovou, Marcell nebo rapper 7krát3.

Brutal Assault
9. - 13. 8. 2022, Josefov

Metalový svátek se po loňském náhradním zmenšeném ročníku letos vrací v plné síle. Pevnost v Josefově bude okupovat celých 5 dní. Mezi účinkujícími nebudou chybět třeba Cradle of Filth, Cannibal Corpse, Sólstafir nebo As I Lay Dying. To je ale opravdu jen malý zlomek z celkových 150 kapel, které se představí na 5 pódiích. Poslední lístky jsou ještě v prodeji na webu festivalu, tak s koupí příliš neotálejte.

Anne-Marie + JC Stewart
12. 8. 2022, Praha, Power Station Holešovice

Anne-Marie měla být původně jednou z hvězd nového festivalu SodaPop, který se měl konat během druhého srpnového víkendu v královehradeckém Parku 360. Vzhledem ke světové i ekonomické situaci byli pořadatelé nuceni letošní ročník zrušit, ale podařilo se jim alespoň některé hvězdy do Česka dostat i tak. Už 12. 8. se tak Anne-Marie představí v novém open air areálu Power Station v Holešovicích. Kromě svých největších hitů s sebou přiveze také severoirskou vycházející hvězdu JC Stewarta. Vstupenky kupujte u GoOut.

Palaye Royale
12. 8. 2022, Praha, Malá sportovní hala - Holešovice

Rocková kapela vytvořena třemi bratry Kroppovými Palaye Royale zavítá do Prahy už 12. srpna. Původně se formace jmenovala Cropp Circle a dala se dohromady v Torontu, odkud se následně přestěhovala do Las Vegas. V Česku má letos již jeden koncert za sebou. Hrála na stejném místě, kam zavítá i nyní a byla to hotová rocková smršť. A od nadcházejícího koncert nelze čekat nic jiného. Těšíme se!

Jason Derulo
13. 8. 2022, Praha, Power Station Holešovice

Hned následující večer bude v Holešovicích koncert další hvězdy zrušeného SodaPopu. Tentokrát nepůjde o nikoho jiného než Jasona Derula. Když byl v Praze před čtyřmi lety poprvé, ještě před začátkem koncertu se v Tipsport areně zřítilo pódium a Derulo byl tak nucen koncert improvizovaně odzpívat z balkonu areny. Tentokrát už si snad fanoušci budou moci užít opravdu plnohodnotný koncertní zážitek. Pokud si to ani vy nechcete nechat ujít, kupujte vstupenky zde.

No Name
14. 8. 2022, Nová Lhota

Nejvýše položená horňácká obec Nová Lhota přivítá 14. srpna stálici česko-slovenské scény No Name. Kapela zahraje od 19 hodin na místním fotbalovém hřišti, předskakovat jí budou talentovaný uherskobrodský písničkář Honza Grebík a JaGr Band. Připravený je také bohatý doprovodný program pro děti, které se mohou těšit na zábavné atrakce a soutěže za odměny.

Arctic Monkeys18. 8. 2022, Praha, Výstaviště Holešovice

Arctic Monkeys čeká první samostatný koncert u nás a není divu, že je vyprodaný. Dosud se totiž v Česku představili jen v rámci Rock for People, a to už před 13 lety. Od té doby se mnoho změnilo - kromě prvních vrásek jim přibyla na konto další tři alba a podstatně se proměnil i jejich hudební styl. S sebou přivezou jako předskokana irskou kapelu Inhaler, která se letos už předvedla na Colours of Ostrava, a to v tom nejlepším světle. 

Rock Castle
18. - 20. 8. 2022, Moravský Krumlov

Třetí srpnový víkend bude alespoň v Moravském Krumlově patřit fanouškům rockové a metalové hudby. Festival Rock Castle se chystá na svůj druhý ročník a je rozhodně na co se těšit. Do krásného prostředí zámeckého parku dorazí dorazí třeba legendární Guano Apes, Avantasia, Pain nebo Kissin’ Dynamite a mnozí další. Vstupenky ještě stihnete koupit na webu festivalu.

Glorchestra Tour
17. a 24. 8. 2022, Kuks a Švihov

Pokud chcete zažít něco úplně nového, určitě nevynechejte koncerty v rámci Glorchestra Tour. Glorchestra spojuje umělce mnoha žánrů jako je hip hop, alternativní elektronika, písničkářství, pop nebo taneční hudba se symfonickým orchestrem. Letos se na těchto výjimečných koncertech představí známí inovátoři Tata Bojs, Vladimir 518, Katarzia, Bratři, a trio MC Gey, Idea a DJ Aka za label Ty Nikdy Records. Tento multižánrový výběr představí své songy v novém kabátě za doprovodu Unique Orchestra. V srpnu můžete vyrazit do Hospitálu Kuks (17. 8.) nebo na hrad Švihov (24. 8.). Vstupenky za velmi sympatické ceny seženete na webu.

Pixies25. 8. 2022, Praha, Forum Karlín

Legendární Pixies se vrací do Prahy a zdá se, že jsou v lepší formě než kdykoli předtím. V poslední letech se jim podařilo ustálit sestavou s basistkou Paz Lenchantin a pustili se do nahrávání nových alb. Letos v březnu vyšel singl Human Crime, který láká na chystanou desku Doggerel. Ta vyjde až v září, ale určitě se můžeme těšit, že ukázky z ní zazní i ve Foru Karlín. Jako support dorazí nizozemská indie kapela Klangstof, kteří se představili žu na letošním ročníku Rock for People. Vstupenky jsou ještě k dostání zde.

Text: Barbora Kubalová, foto: Petr Tibi
Témata: Keltská noc, Hrady CZ, King Gizzard and the Lizard Wizard, Brutal Assault, Arctic Monkeys, Pixies, Glorchestra Tour, Jason Derulo, Anne-Marie, No Name, Ewa Farna, Kateřina Marie Tichá, Ben Cristovao, Svatovavřinecké slavnosti

zavřít