LIVE: Kateřina Marie Tichá a Bandjeez nepotřebují efekty, aby udělali velkou show. V Malostranské besedě pokřtili zpěvaččin debut

Vydáno 22.10.2021 | autor: Andrea Štipčáková

Malostranská beseda ve čtvrtek večer patřila Kateřině Marii Tiché a skupině Bandjeez. Mladá zpěvačka v ní pokřtila své debutové album Sami, které vydala už minulý rok. Během koncertu z prvotiny zahrála všechny písně a došlo také na jednu zbrusu novou skladbu. Předskokankou byla Tereza Balonová.

LIVE: Kateřina Marie Tichá a Bandjeez nepotřebují efekty, aby udělali velkou show. V Malostranské besedě pokřtili zpěvaččin debut LIVE: Kateřina Marie Tichá a Bandjeez nepotřebují efekty, aby udělali velkou show. V Malostranské besedě pokřtili zpěvaččin debut

Kateřina Marie Tichá a Bandjeez
Malostranská beseda, Praha
21. 10. 2021

Kateřina Marie Tichá patří mezi současné nejtalentovanější české zpěvačky. To potvrdila také ve čtvrtek v Malostranské besedě, kde pokřtila desku Sami. S sebou si přivezla Bandjeez, s nimiž hrával zesnulý David Stypka i předskokanku Terezu Balonovou, jejíž styl písní je s tím Tiché tak podobný, že přítomné prostě nemohla nudit. Vedle hudby jistě zaujala také svým charakteristickým, na poslech velmi příjemným hlasem a sympatickým projevem.

ROZHOVOR | Kateřina Marie Tichá: S Bandjeez je nám dobře. Baví nás spolu nejen být a hrát, ale i tvořit

Spojení Kateřiny Marie Tiché a Bandjeez už je dnes sázkou na jistotu. Jejich koncertu opět nechyběly vtip, radost, ale ani dojetí. Zahráli všechny písně ze zpěvaččina debutového alba a navrch přidali jednu zbrusu novou. Do nebe pak poslali pozdrav skrze skladbu Čaruj jejímu autorovi a interpretovi Davidu Stypkovi, který letos zemřel.

Zpěvačka prozradila, že si přála, aby právě on byl jedním ze tří lidí, kteří její debutové album Sami pokřtí. Jak uvedla v rozhovoru pro iREPORT a na koncertě svá slova znovu potvrdila, cenila si na něm to, že jí nikdy nezasahoval do textů. Naopak jí jen ukázal místa, která podle něj nedávala smysl a nechal ji, ať své myšlenky sama přenese na papír lépe. Kmotry desky se tak stali „pouze“ Ondřej Turták alias ODD, který album produkoval, a Dany Stejskal.

Už od samotného začátku večera bylo znát, že na koncert dorazili zejména lidé, kteří písně zpěvačky velmi dobře znají. Každou skladbu si s ní zpívali slovo od slovo a Tichá jen těžko skrývala dojetí. Na pódiu nechala sebe samu, za což ji posluchači odměnili potleskem a závěrečné vyvolávání „ještě jednu“ změnili na „ještě dvě“. A kdyby se formace rozhodla hrát až do rána, mnozí by bezesporu zůstali.

RECENZE: Kateřina Marie Tichá si na svém debutu odskočila pro inspiraci do Francie. Za otřepané fráze se neschovává

Vypíchnutí si zaslouží také to, že se Kateřina Marie Tichá a Bandjeez nesnaží opakovat na koncertech stejné vtipy a fráze. Ano, samozřejmě jsou věci, které během vystoupení chtějí říct a pokaždé zazní. Dokážou je však vždy podat tak originálním a humorným způsobem, že mračícího se posluchače byste na koncertě stěží hledali. Jen řekněte, jaká česká kapela vám začne pro pobavení jen tak z placu hrát znělku Pata a Mata nebo vám její členové začnou vyjmenovávat, kolik kusů daných velikostí triček mají ještě k dispozici!

Kateřina Marie Tichá s Bandjeez ukázali, že nepotřebují speciální efekty, aby dokázali udělat opravdovou show. Naopak si vystačí zcela sami – jen se svými písněmi a humorem. A to je také přesně to, proč lidé na koncerty chodí. Aby na chvíli zapomněli na své starosti a jednoduše vypli. A právě toho se hudebníkům na pódiu v Malostranské besedě povedlo docílit. Na dvě hodiny návštěvníci koncertu přestali vnímat okolní svět a byli spolu. Jen oni, Kateřina Marie Tichá a Bandjeez.

Text: Andrea Štipčáková, foto: Barbara Matějková
Témata: Kateřina Marie Tichá, Bandjeez, Malostranská beseda, Dany Stejskal, Ondřej Turták, Sami, křest

5,00

čtenáři

hlasuj
zavřít