PŘEHLED | Koncerty, na které se v roce 2023 těšit. Léto bude patřit Depeche Mode, The Weekndovi, KISS nebo Maroon 5

Vydáno 14.01.2023 | autor: Andrea Štipčáková

Léto bude velkými koncerty opět nabité. A pozor, to nemluvíme o festivalech, o kterých chystáme speciální článek. Především v pražských Letňanech to bude opravdu žít. V červnu tam dorazí Mötley Crüe s Def Leppard a Maroon 5, o měsíc později se tam podívají Depeche Mode a v srpnu ještě The Weeknd. Nezastaví se ale ani v O2 areně. KISS v ní odehrají pravděpodobně svůj poslední český koncert a po dvaadvaceti letech se fanouškům představí Pantera. Zkrátka, je na co se těšit.

PŘEHLED | Koncerty, na které se v roce 2023 těšit. Léto bude patřit Depeche Mode, The Weekndovi, KISS nebo Maroon 5 PŘEHLED | Koncerty, na které se v roce 2023 těšit. Léto bude patřit Depeche Mode, The Weekndovi, KISS nebo Maroon 5

Mötley Crüe + Def Leppard
Praha, Letiště Letňany
2. 6. 2023

Po svém největším americkém turné míří Mötley Crüe a Def Leppard do Evropy. V červnu se zastaví na pražském Letišti Letňany, jako speciální host vystoupí Kabáti. „Opravdu se nemůžeme dočkat, až v roce 2023 s The World Tour vyrazíme na cestu kolem světa. Crüeheads v Latinské Americe a Evropě: Připravte se! Přijdeme si pro vás a nemůžeme se dočkat, až vás všechny příští rok konečně zase uvidíme venku!" uvedli Mötley Crüe.

The Lumineers
Praha, Sportovní hala Fortuna
7. 6. 2023

Folkrockoví The Lumineers dorazí do Prahy 7. června. Existují od roku 2002, debutové album ale vydali až o deset let později. Za to byli okamžitě nominovaní hned na dvě ceny Grammy. Od té doby vydali další tři desky, Cleopatru, III a Brightside. Právě s ním dorazí i do Sportovní haly Fortuna. Fanoušci se ale nemusí bát, zazní i klasické hitovky!

Scorpions
Brno, Winning Group Arena
7. 6. 2023

Scorpions pokračují ve svém Rock Believer Tour. Po loňském koncertě v Praze se chystají do Brna, kam si přivezou předskokany Thundermother. Scorpions do dnešního dne prodali více než 120 milionů desek a odehráli přes pět tisíc koncertů. Na brněnské show zazní hity jako Wind Of Change, Still Loving You nebo Send Me An Angel.

Scorpions představili v O2 areně novou desku Rock Believer, zazněly i největší hity kapely

KISS
Praha, O2 arena
10. 6. 2023

Už loni, kdy KISS navštívili Prahu, se diskutovalo, zda jejich koncert nebyl poslední. Fanoušci se ale na tuhle sestavu mohou těšit znovu. A tentokrát pravděpodobně opravdu naposled. Napovídá tomu i turné s příznačným názvem The End Of the Road. "Všechno, co jsme vybudovali a co jsme za poslední více než čtyři desetiletí dobyli, by se nikdy nestalo bez milionů lidí po celém světě, kteří během těch let zaplnili kluby, arény a stadiony. Tohle bude vrcholná oslava pro ty, kteří nás viděli, a poslední šance pro ty, kteří nás neviděli. KISS Army, na našem posledním turné se loučíme naší dosud největší show a odejdeme stejným způsobem, jakým jsme přišli... Nekompromisní a nezastavitelní,“ uvedli KISS.

Kiss se loučili s českými fanoušky svými největšími hity

Pantera
Praha, O2 arena
12. 6. 2023

Jen o dva dny později do Prahy zavítá také jedna z největších metalových kapel všech dob Pantera. V 90. letech minulého století dosáhla obrovského celosvětového úspěchu díky několika zlatým a platinovým albům, vyprodaným turné, divokým živým vystoupením a čtyřem nominacím na Grammy. V roce 2003 sestava přerušila činnost, následně v ní z původní sestavy zůstali jen zpěvák Philip Anselmo a basák Rex Brown. Ti po dvaadvaceti letech jako Pantera spolu s kytaristou Zakkem Wyldeou a bubeníkem Charliem Benantehem opět vyráží na cesty. A bude to opravdu jízda!

Maroon 5
Praha, Letiště Letňany
21. 6. 2023

Maroon 5 patří k nejvýraznějším umělcům současné pop music. Není tak divu, že po koncertě v O2 areně před čtyřmi lety se rozhodli udělat show mnohem větší, a to hned na Letišti Letňany v Praze. Fanouškům představí aktuální album Jordi, které vyšlo v létě 2021 a obsahuje například hit Beautiful Mistakes. Bezesporu ale zazní také písně Girls Like You, Sugar nebo Moves Like Jagger, které sestavu proslavily.

LIVE: Maroon 5 přivezli do Prahy hlavně hudbu. Žádná velká show se nekonala

Hollywood Vampires
Slavkov u Brna
16. 7. 2023

Pořádné hvězdy dorazí i do Slavkova u Brna. Superskupina Hollywood Vampires čítající Alice Coopera, Johnnyho Deppa, Tommyho Henriksena a Joea Perryho zavítá na zámek už 16. července. Na dvou studiových albech, které zatím sestava vydala, se nachází spolupráce s Paulem McCartneyem,Davem Grohlem nnebo Joem Walshem.

Depeche Mode
Praha, Letiště Letňany
30. 7. 2023

Po pěti letech se na turné vydávají velikáni Depeche Mode, které loni opustil Andy Fletcher. Ve věku šedesáti let zemřel na disekci aorty. V Praze se sestava představí na doposud největší show v Letňanech. Zahraje jak novinky z desky Memento Mori, tak osvědčené hity. „Na tomto projektu jsme začali pracovat na počátku pandemie a jeho témata byla přímo inspirována touto dobou. Po Fletchově smrti jsme se rozhodli pokračovat, protože jsme si jisti, že by si to přál, a to projektu skutečně dodalo další význam,“ uvedl Martin Gore. Dave Gahan dodal: „Fletchovi by se toto album líbilo. Opravdu se těšíme, až se o něj s vámi budeme moci brzy podělit, a nemůžeme se dočkat, až vám ho příští rok představíme na koncertech."

Depeche Mode chystají album a turné, zahrají i v České republice

The Weeknd
Praha, Letiště Letňany
6. 8. 2023

Po zrušeném loňském turné oznámil The Weeknd mnohem větší. S deskami After Hours a Dawn FM vystoupí v Česku ne v O2 areně, jak bylo původně plánováno, ale hned v Letňanech. Připojí se k němu Kaytranada a Mike Dean. Z každé prodané vstupenky pošle zpěvák jedno euro do Humanitárního fondu XO, kterého je ambasadorem. Zpěvák má na svém kontě skladbu Earned It k filmu Padesát odstínů šedi nebo spolupráci s Daft Punk na tracku Starboy. Největší slávu mu však přinesla právě deska After Hours, kerá obsahuje například hit Blinding Lights. I toho se dozajista čeští fanoušci v Praze dočkají.

 

Text: Andrea Štipčáková, foto: Lukáš Zima, David Webr
Témata: Mötley Crüe, Def Leppard, Lumineers, Scorpions, KISS, Pantera, Maroon 5, Hollywood Vampires, Depeche Mode, The Weeknd

zavřít