TOP 6 hvězd Rock for People: The Prodigy, "Sugar Man" Rodriguez i Enter Shikari

Vydáno 15.06.2018 | autor: Dominik Pavliš

Festival Rock for People se uskuteční od 4. do 6. července na letišti v Hradci Králové. I na 25. ročník však mohou fanoušci přijet už o den dříve, tedy v úterý 3. července - tradičně je připraven Večírek pro nedočkavé. V hlavním programu budou k největším hvězdám patřit The Prodigy, Rodriguez, The Kooks nebo Enter Shikari. Mimo náš výběr doporučujeme ještě Volbeat, Skillet, Marmozets nebo Beatsteaks

TOP 6 hvězd Rock for People: The Prodigy, TOP 6 hvězd Rock for People: The Prodigy, "Sugar Man" Rodriguez i Enter Shikari


The Prodigy

Po šesti letech se na hradecké letiště jako jedni z headlinerů vrátí The Prodigy. Dalo by se říci, že tato kapela je sázka na jistotu. I když u nás koncertovali již mnohokrát, publikum stále přitahují, a to zejména díky své multižánrovosti a energičnosti. V jejich hudbě najdeme prvky ravu, techna, punku, alternativního rocku či breakbeatu - to vše zabalené do působivé pódiové show. "Když jsem před nedávnem potkal v Londýně jejich manažera, s nadšením vzpomínal na oba koncerty The Prodigy na Rock for People," říká šéf festivalu Michal Thomes a dodává: "Samozřejmě nás potěšilo, že si kapela, která vydá příští rok kompilaci Best Of a pro turné si pečlivě vybírala jen ta místa, kde se cítila dobře, vybrala i náš festival."

Hvězdy letních festivalů: V Česku se představí Lana Del Rey, The Prodigy, Chemical Brothers i Guano Apes

The Kooks

Fanoušky indie rocku jistě potěší vystoupení britských The Kooks, kteří se stejně jako The Prodigy vrátí na Rock for People po šesti letech. Právě v roce 2012 jim vystoupení na královéhradeckém letišti přerušil mocný déšť. Doufejme tedy, že teď si to pánové vynahradí se vším všudy. Za dobu jejich působení, tedy od roku 2004, stihli vydat již čtyři studiová alba a jednu výběrovku. Zajímavostí je, že název The Kooks je inspirován Bowieho skladbou Kooks z alba Huky Dory.

SOUTĚŽ o 3 x 2 vstupenky na Rock for People

Enter Shikari

Další anglická kapela a zároveň pro české fanoušky dobře známá klubová stálice. Skupina, která se pojmenovala podle lodi Shikari, vlastněné příbuzným jednoho člena skupiny, se na Rock for People objeví po dvou letech. Letos navíc dorazí s novou deskou The Spark, která je umírněnější, tanečnější a popovější. V kombinaci s předchozí tvorbou a již tradičně skvělou audiovizuální show se jistě bude jednat o neobyčejný zážitek.

Rodriguez

Celým jménem Sixto Rodriguez se stal mezinárodně známým díky dokumentu Pátrání po Suger Manovi, který vyšel v roce 2012. Jeho kariéra odstartovala v detroitských klubech. Svůj první singl vydal u společnosti Impact Records již v roce 1967. O tři roky později následovala u Sussex Records deska Cold Fact a poté Coming from Reality. Rozdělané třetí album kvůli odstoupení společnosti vzhledem ke komerčnímu neúspěchu nedokončil. Pak se odmlčel a až poté, co dostal zprávu o své popularitě, znovu začal po dlouhé době koncertovat.

"Sixto Rodriguez pro mě jednoznačně patří do kategorie ʼmust seeʼ. Jeho životní osud zná díky oscarovému snímku Pátrání po Sugar Manovi celý svět, ale vidět tohoto charismatického umělce naživo, navíc téměř v den jeho šestasedmdesátých narozenin, patří k zážitkům, které si budete pamatovat," popisuje Michal Thomes. "Rodriguez bude nejstarším umělcem, který kdy na Rock for People vystoupil," dodává.

The Vaccines

Tito londýnští rockeři fungují teprve od roku 2010. Ovšem i za pouhých osm let si stihli vybudovat slušnou fanouškovskou základnu a dnes se řadí mezi nejvýraznější indie rockové kapely své generace. Po experimentálnější desce English Graffiti z roku 2015 přichází The Vaccines s novinkou, která vyšla v březnu tohoto roku - deskou Combat Sports, na které se pánové vrací ke starým dobrým rockovým kytarám.

Ho99o9

Nepochybně jedna z nejdivočejších kapel, která na Rock for People letos vystoupí. Skupina kombinuje experimentální hip hop, hardcore punk či horrorcore a ostré texty plné drog a sexu rozhodně nejsou pro slabé povahy. Rappeři Eaddy a theOMG svou inspiraci čerpají v gore filmech, strachu a temnotě. Před dvěma lety si svou premiéru odbyli na Rock for People, minulý rok se premiérově představili na Glastonbury a letos do Hradce Králové zavítají s novou deskou United States of Horror.

text: Dominik Pavliš

Témata: Rock for People, The Prodigy, The Kooks, Enter Shikari, Rodriguez, The Vaccines, Ho99o9

zavřít