Vladimír 518

Vydáno 07.01.2012 | autor: Dominik Pavliš

Vladimír 518 Vladimír 518

 


Vlastním jménem Vladimír Brož se narodil 8. srpna 1978 v Hostivicích. Znám je především jako rapper z PSH. Mimo jiné také vydává sólové desky a též se věnuje tvorbě komiksů, ilustrací, architektuře a v neposlední řadě je vůdčí osobností labelu BiggBoss.

Zároveň je také jedním z nejdéle působících rapperů na české hip hopové scéně. V dřívější době se také věnoval graffiti a je autorem scénografií pro experimentální divadelní skupinu TOW. S ní vytvořil představení Noční můra, Turing Machine a Teorie. Je také spoluautorem audiovizuálního projektu SPAM, na kterém společně pracuje s Ondřejem Anděrou a Davidem Vrbíkem ze skupiny WWW. Jako spoluautor je též podepsán pod knihami 2666: Praha Odyssey, Kmeny, Město=Médium a Kmeny 0. V letech 2014 a 2015 vyšel šestnáctidílný dokumentární seriál České televize -Kmeny. V roce 2016 se čtenáři dočkali třetí publikace knihy Kmeny, která mapuje subkultury v 90. letech 20. století.

Vladimir 518 za své dvě první sólové desky obdržel ceny Anděl v kategorii Hip hop a r’n’b. Za svou hudební i mimohudební kariéru spolupracoval s mnoho osobnostmi. Mezi ně například patřili DJ Wich, Michael Kocáb, Monkey Business, Rytmus, Tata Bojs, Jiří Korn a spousta dalších.

 

Diskografie

Gorila vs. Architekt (2008)
Flashback (mixtape CD) (2012)
Idiot (2013)
!! (mixpape CD) (2017)
ULTRA! ULTRA! (2017)

zavřít