Do Rock Café dorazí Nothing But Thieves, kteří předskakovali Muse i Arcade Fire

Vydáno 18.08.2017 | autor: redakce

Britská alternativně rocková kapela Nothing But Thieves přijede na podzim do Prahy na svůj první samostatný koncert. V klubu Rock Café vystoupí 30. listopadu s chystaným albem Broken Machine. Na turné je doprovodí krajané The Xcerts a Airways. 

Do Rock Café dorazí Nothing But Thieves, kteří předskakovali Muse i Arcade Fire Do Rock Café dorazí Nothing But Thieves, kteří předskakovali Muse i Arcade Fire

Debutové album vydali teprve dva roky zpátky a od té doby už stihli předskakovat Gerardu Wayovi, Arcade Fire nebo Muse. Právě k posledním jmenovaným bývají zejména kvůli zpěvu frontmana Conora Masona přirovnáváni. V září vydávají druhou dlouho očekávanou desku Broken Machine, kterou produkoval Mike Crossey, známý pro spolupráci s Arctic Monkeys či The 1975.

S Nothing But Thieves v tourbusu: Muse jsou nejmilejší nerdi. Je nám ctí s nimi hrát

Inspiraci našli v japonském umění kintsugi, jehož podstatou je spojovat rozbité kusy keramiky zpátky k sobě a tvořit tak krásnější díla, než byla ta předešlá. Vzniklo jedenáct skladeb, které mají být o něco experimentálnější než jejich prvotina.

A co pětice mladíků chystá dál? "Snažíme se být v popředí. Hrajeme na kytary, ale nejsme ta klasická rocková kapela, snažíme se zvuk modernizovat a posouvat hranice toho, jak by taková kapela měla znít," říká Conor.

Vstupenky bude možné zakoupit od pátku 25. srpna na webu fource.cz, GoOut.cz a Ticketpro za 490 Kč.

tz, jm

Témata: Nothing But Thieves, Rock Café, Muse, Arcade Fire

zavřít