Světlo pro Světlušku pomůže nevidomým, zazpívají Anna K., Ewa Farna nebo Marek Ztracený

Vydáno 15.10.2017 | autor: redakce

I letos se jako každým rokem uskuteční charitativní večer Světlo pro světlušku, který láká do Pražské křižovatky i na řadu hudebních vystoupení. Již v sobotu 21. října od 21:15 můžete být svědky duetů známých muzikantů a nevidomých.

Světlo pro Světlušku pomůže nevidomým, zazpívají Anna K., Ewa Farna nebo Marek Ztracený Světlo pro Světlušku pomůže nevidomým, zazpívají Anna K., Ewa Farna nebo Marek Ztracený

Podobné akce vždycky přinášejí řadu velice emotivních okamžiků a naštěstí i vlnu solidarity. Aby se Světlušce podařilo vybrat dostatečně velký obnos pro nevidomé, přenáší celou akci v živém přenosu televize i rozhlas. Navíc se může několik stovek z vás dostavit i na místo konání a užít si tento večer na vlastní kůži. 

Marek Ztracený interview: Zažil jsem velký boom, šílený rock'n'roll i pomyslné dno. Život mi zachránil můj syn

A na koho se tentokrát můžete těšit? Podpořit nevidomé přijdou Anna K, Ewa Farna, Lenny, Marek Ztracený, David Stypka, Petr Malásek, kapela Mirai, Tokhi, Kvintet Martiny Bačové a další. Moderátory v pořadí již 13. ročníku se stanou Lucie Výborná a Zdeněk Piškula.

Aranže jednotlivých skladeb připravil Petr Malásek. O doprovod hlavních účinkujících se postará světluščí sbor dětí vidících i nevidomých z Kühnova dětského sboru, školy Jaroslava Ježka, ZŠ pro zrakově postižené na náměstí Míru, Gymnázia pro zrakově postižené a SOŠ pro zrakově postižené v Praze.

V call centru budou telefony přijímat herečky Nela Boudová a Veronika Khek Kubařová, herec Petr Stach, sportovní moderátor Jan Smetana, kouzelník Richard Nedvěd a další. Medailonek Komu svítí Světluška představí osmiletého Tadeáška ze Vsetína, který je jedním z mnoha nevidomých, jimž Světluška pomáhá. Světluška za patnáct let svého působení rozdělila na zlepšení života lidí s těžkým zrakovým postižením přes 130 milionů korun. Koncert Světlo pro Světlušku je proto také poděkováním všem drobným i velkým dárcům, kteří jí to umožňují.

Do sbírky přispějí i všichni ti, kteří si pořídí lístek přímo na koncert v Pražské křižovatce. Minimální cena vstupného činí 300 Kč, výše je však dobrovolná. Vstupenky k stání jsou v předprodeji v síti Ticketpro a Ticketstream.

text: Lukáš Loužecký

Témata: Světlo pro Světlušku, Ewa Farna, Anna K., Marek Ztracený, Lenny, David Stypka, Mirai

zavřít