Zemřel Grant Hart z Hüsker Dü. Rakovině podlehl ve věku 56 let

Vydáno 15.09.2017 | autor: redakce

Bubeník Grant Hart, známý z americké hardcore punkové skupiny Hüsker Dü, prohrál svůj boj s rakovinou. Kapela slavila největší úspěchy v 80. letech. 

Zemřel Grant Hart z Hüsker Dü. Rakovině podlehl ve věku 56 let Zemřel Grant Hart z Hüsker Dü. Rakovině podlehl ve věku 56 let

Hüsker Dü vznikli v Minnesotě roku 1979 a kromě hardcore punku se vzhlíželi i v alternativním rocku. Během let 1983 - 1987 vydali hned šest alb, v roce 1988 se však rozpadli. 

SMRT SI ŘÍKÁ ROCK'N'ROLL: PŘÍBĚHY ZESNULÝCH HVĚZD

Na spolupráci s Hartem zavzpomínal Bob Mould, bývalý kytarista a zpěvák skupiny. "Strávili jsme spolu po boku devět let. Udělali jsme společně spoustu úžasné hudby. Téměř na všem jsme se shodli, a když jsme se hádali o detailech, bylo to proto, že nám oběma na kapele tolik záleželo. Byl to náš život. Bylo to úžasné desetiletí," uvedl. 

S Hartem prý byl v kontaktu po celých 29 let následujícíh po rozpadu kapely. "Někdy byl náš vztah klidný, někdy obtížný, a někdy něco mezi tím," upřesnil. Smrt kolegy ho prý bohužel nepřekvapila. "Šťastnou cestu, Grante. Chybíš mi. Buď s anděli," dodal. 

Témata: Grant Hart, Hüsker Dü

zavřít