&Me interview: Když začínáte jako DJ, je to vždycky jednoduché

Vydáno 05.04.2018 | autor: redakce

Producent, který svým unikátním deep housem oslovil tisíce fanoušků po celém světě, vystoupil koncem března v Roxy. Co nám na sebe &Me před koncertem prozradil?

&Me interview: Když začínáte jako DJ, je to vždycky jednoduché &Me interview: Než jsem zjistil, že elektronická hudba je to pravé ořechové, tak jsem se věnoval hip hopu a trochu i popové muzice

Jaké byly tvoje začátky s elektronickou hudbou? Měl jsi už dříve nějaké zkušenosti s tvořením muziky?
Ano. Před tím, než jsem zjistil, že elektronická hudba je to pravé ořechové, jsem se věnoval hip hopu a trochu i popové muzice. Trochu jsem experimentoval s technem, když jsem ještě žil v Hannoveru. Ale poté, co jsem se přestěhoval do Berlína a poznal jsem místní klubovou scénu, bylo vše rozhodnuto.

Daniel Bacho (Roxy) interview: Lidé musí mít v klubu pocit, že jste zde pro ně, a ne oni pro vás

Jaké byly tvoje začátky jako DJe? Bylo těžké se dostat na profesionální úroveň DJování?
Když začínáte jako DJ, je to vždycky jednoduché. Jednoduše totiž trávíte veškerý čas zavřený doma a snažíte se trénovat mixování a scratchování. Tak nějak se tohle celé přehouplo do full-time práce samovolně, nedá se říct, že by byl nějaký konkrétní bod, kdy bych si řekl "Teď jsem profesionální DJ". Celé se to stalo přirozeně.

Dnes by se dalo říct, že máš za sebou dlouholetou bohatou historii sólo producenta. Na druhou stranu víme, že jsi spolupracoval s mnoha jinými producenty. Baví tě víc sólová tvorba, nebo spíše kolaborace na jednotlivých projektech?
Vždycky, když pracuji na projektech s více umělci, věci rychleji dokončuji. Na druhou stranu spíše preferuji vytváření svých vlastních věcí, na kterých strávím vždy neuvěřitelné množství času ve studiu.

MILUJI POCIT, ŽE MÁM PŘED SEBOU PÁR POHODOVÝCH HODIN ŽIVOTA

Co plánuješ do budoucna? Můžeme se těšit v brzké době na něco nového?
Poté, co dokončíme album Keinemusic, plánuji pracovat na několika nových singlech pro rozdílná vydavatelství. Je ale stále příliš brzy na to říct, kdy vyjdou ven.

Máš nějaký oblíbený netradiční zvuk?
Miluju jinge, který vždycky hraje na Netflixu. Je to takový spolehlivý indikátor, který ve mně vzbuzuje pocit, že mám před sebou pár pohodových hodin života.

Jedná se o tvoje první vystoupení v ČR, jaké jsou tvoje očekávání?
V České republice jsem byl už párkrát na snowboardu, takže jsem pochopitelně musel ochutnat místní pivo a jídlo. Teď jsem vážně zvědavý a těším se na to, jaká tu bude místní klubová party scéna.

Jaký je tvůj nejoblíbenější hudební festival? Máš nějaký, kterého by ses ve svém životě rozhodně chtěl zúčastnit?
Na světě je tolik skvělých festiválů, že je pro mě dost těžké vybrat jeden. Vždycky to pro mě záleží na lidech a na tom, jaká je na konkrétním festivalu nálada. Pokud bych měl vybrat jen jeden můj snový festival, bude to určitě Burning Man. To je místo, kam se rozhodně někdy musím ve svém životě podívat!

text: Max Záruba

Témata: &Me, Roxy, deep house

zavřít