Daniel Bacho (Roxy) interview: Lidé musí mít v klubu pocit, že jste zde pro ně, a ne oni pro vás

Vydáno 16.03.2018 | autor: Lucie Šimůnková

Pražský klub Roxy se pyšní nejedním oceněním. Ve svých prostorách hostí desítky až stovky světově významných interpretů ročně a lidem z jeho týmu nechybí inovativní myšlení, kterým posouvají hranice klubového servisu. O nové sezóně 2018 mluvil PR manager Daniel Bacho.

Daniel Bacho (Roxy) interview: Lidé musí mít v klubu pocit, že jste zde pro ně, a ne oni pro vás Daniel Bacho (Roxy) interview: Lidé musí mít v klubu pocit, že jste zde pro ně, a ne oni pro vás

S jakými novinkami jste vstoupili do roku 2018?
Do roku jsme vkročili s odhodláním ještě překonat našlapaný klubový rok 2017. Už od prosince postupně zveřejňujeme program a jsme s ním extrémně spokojeni. Lenka Senová (dramaturgyně, pozn. red) namíchala zejména na březen a duben hodně nadupaný a hlavně různorodý hudební koktejl. Některá jména u nás uvidíme úplně poprvé - jako Bicep, Disciples nebo Jackmaster. Některé legendy už jsou prověřené a minule klub beznadějně vyprodaly - jako Kölsch nebo Claptone. Na toho se těším osobně nejvíce, minule jsem ho prošvihl.

Do Roxy poprvé přijede francouzský techno inovátor Agoria

Asi nejdůležitější novinkou, která u nás zatím nemá obdoby, je věrnostní program. Co to pro návštěvníky klubu znamená?
Máš pravdu, MY ROXY je tak trochu unikát. Žádný klub ani festival na světě něco podobného nenabízí. Fanoušci Roxy kteří jsou součástí, využívají řadu výhod, jako přednostní a levnější nákup vstupenek, soutěže o vstupenky a merchandise. Navíc mohou za každou návštěvu (tzv. check-in) sbírat odměny. Na jaře jsme spustili pro uživatele i velkou soutěž o permici do Roxy na celou podzimní sezónu. Lidi to baví, máme na appku skvělé odezvy a tisíce registrovaných uživatelů. Věříme že to znamená i tisíce spokojených a loajálních fanoušků.

Jaké další plány byste rádi realizovali? Inspirujete se v zahraničí?
Určitě se koukáme všude kolem a pokud to jde, tak vyrážíme na výzvědy. Vše, co funguje venku, nemusí platit u nás, ale pokud je nějaký trend, který ostatní následují, je to aktivní práce s fanouškovskou základnou a jejich loajalitou. Lidé se v klubu musí cítit opečovávaní a musí mít pocit, že jste zde pro ně, a ne oni pro vás. Na tom makáme a snad v tomto ohledu patříme mezi českou i evropskou špičku. To musí ale posoudit hlavně oni. 

Znáte již nějaká stěžejní jména, které se objeví v programu?
Pokud po mě chceš headlinery jarní sezóny, zmíním maskovaný deep house Claptone nebo britské zjevení posledního roku Bicep, kteří se svým prvním albem posbírali na elektronické scéně, co mohli. V dubnu si nenech ujít brilantního DJe Jackmastera a hlavně dánského kouzelníka Kölsche, který po minulém vyprodání přislíbil Roxy čtyřhodinnový set. Už teď mám husinu.

V minulém roce jste se prý jako klub objevili v žebříčcích zahraničních médií. Jakých konkrétně?
Je to tak, v roce 2017 jsme se poprvé umístili v první osmdesátce nejlepších světových klubů Nightlife Association. Vážíme si toho i z toho důvodu, že zde hlasují jak fanoušci, tak také porota složená z celosvětové hudební branže.

Na co se můžeme těšit u vás v galerii?
Rok 2018 jsme v Galerii NoD začali výstavou Anny Hulačové a Jany Vojnárové Paralní pozdravy, pokračujeme výstavou Martiny Smutné Spoločeně pokosíme, vymlátíme a odevzdáme, na které zkoumáme vizuální reprezentaci "nového typu ženy" v období vznikání nám známého "reálného socialismu". Mystickou výstavu pak připravujeme na duben s dvojící Filip Dvořák & Martin Kolarov, v níž se budeme zaobírat tématem "vznešena". Poslední výstavou před letními měsíci bude červnová exhibice Petra Duba, který po dlouhých letech realizací spíše konceptuáně laděných projektů představí svou ryzí malířskou formu. Určitě se přijďte podívat.

text: Lucie Šimůnková foto: archiv

Témata: Roxy, Daniel Bacho, kluby, My Roxy

zavřít