LIVE: Harlej v Plzni potvrdil příslušnost k české rockové špičce

Vydáno 10.12.2017 | autor: redakce

Po říjnové velkolepé oslavě narozenin v Lucerně se Harlej vydal na další část svého turné k nové desce Hodný holky zlý kluky chtěj. V Plzni při jejich koncertě fanoušci doslova šíleli nadšením. 

LIVE: Harlej v Plzni potvrdil příslušnost k české rockové špičce LIVE: Harlej v Plzni potvrdil příslušnost k české rockové špičce


HARLEJ
ŠEŘÍKOVKA, PLZEŇ
8. 12. 2017

Dvě hodně dlouhé fronty ke vchodu, které se stáčely až ven, dávaly tušit, že v Šeříkovce bude narváno. Naštěstí tu zimu venku zpříjemňoval stánek s míchanými nápoji a klobásou. Každopádně fanoušci se valili jako mraky při bouřce.

FOTOREPORT: Harlej v Plzni uvítala vyprodaná Šeříkovka

Podzimní turné Hodný holky zlý kluky chtěj zahájili hosté - skupina Dilated. Jak brnkli do strun, pomalu se začal plnit sál. Barmani se měli co otáčet, u baru totiž bylo plno. Pražská rocková kapela zaujala hodně silným dívčím vokálem, který je určitě jejím hlavním tahounem. Lucie Kadeřábková je zkrátka pěkný živel s parádním hlasem. Zpěvačka při úvodní zdravici pochválila Šeříkovku, jak je zrekonstruovaná. Zpívala tam před čtyřmi lety a líbil se jí její nový kabát. Další člen zavzpomínal na plzeňská studentská léta.

I když se snažili rozhýbat publikum, bylo vidět, že fanoušci se nemůžou dočkat skupiny Harlej. Spíše se pohupovali v rytmu a poslouchali. Posluchače pořádně zaujala až akustická kytara v úvodu písně Než dohoří. Běhal u ní mráz po zádech. Svým hitem Desperado vystoupení ukončili. Společná fotka do kamer a do foťáků a teď už se fanoušci těší na hlavní hvězdu večera.

RECENZE: Harlej stále baví sebe i své posluchače

FANOUŠCI JÁSALI, SKÁKALI I HROZILI RUKAMA


Než došlo k přestavbě póda, bylo v sále našlapáno. Všichni se tlačili dopředu, aby viděli co nejlépe, ale bylo narváno úplně všude. Ochoz plný, parket nadupaný. Nebylo, kam se hnout. Harlej se rozhodně neváleli na gauči, turné jedou na podporu nového, již výše zmíněného alba. To nabízí několik povedených překvapení a rozhodně nenudí. Harlej neztrácí dech, jedou stále tu svou a nemůže být pochyb, že vyprodaná Šeříkovka jim opět ležela u nohou. To dokázalo necelých 900 fanoušků mačkajících se na sebe s rukama nad hlavou.



Když začínala znít fanfára z opery Libuše a přicházeli členové skupiny, strhnul se obrovský potlesk, křik, pískot a dav šílel. Kouřový efekt, kytara za hlavou Tondy Rauera a ten jeho "naštvaný výraz" mě fakt baví. Frontman kapely Tomáš Hrbáček nemusel nic říkat, jeho skvěle posazený hlas mluví za vše. Fanoušci jásali, skákali, hrozili s rukami nad hlavou. Beze slov hned vypálili první pecku Než to s náma půjde ke dnu. Celé publikum zpívalo s nimi.

Kapela v žádném případě nikdy nejede na půl plynu. Rockeři hráli jednu vypalovačku za druhou. Starší skladby nemuseli ani zpívat. Fanoušci znali texty a zpívali spolu s Tomášem Hrbáčkem. Malá nevěrná holka, Tak tady máš, bože, co si chtěl, Pověste ho vejš, Zrzavá holka, Královna noci, Zfetovanej, Z kuby kiwi..... při hitu Přirození kluci jen tak zvedli prsty a ukázali do davu kosočtverec... Dav zpíval, vznikalo jedno velké davové šílenství.

ZÁVIDĚT BY MOHLA I PLZEŇSKÁ VIKTORKA


Výborná nálada, zpocení fanoušci a celková pohoda se stávali tím pověstným rájem libovolného místa na zemi, tedy Šeříkovky. Návštěvníci koncertu se mohli těšit i na nové písničky. Kromě již známých hitů zazněly na tomto turné i písně z aktuálního alba. Nový hit Hodný holky zlý kluky chtěj se určitě fanouškům zadře pod kůži stejně jako Strážní andělé.

Po "harlejářské" vypalovačce Proč pocit mám by mohla i plzeňská Viktorka závidět. Chorály od diváků nebraly konce, fanoušci pořád přidávali a nechtěli skončit. Harlej se loučil s rukama nahoře, ukláněli se, ale skončit ještě nemohli. Dav šílel čím dál tím víc a vytleskal si přídavek. Romantickou Proměnu od poloviny zpívali jen diváci. Nádhera! Přidanou romantikou to neskončilo, ukončení se blížilo až se Svařákem.



Harlej v Plzni dokázali, že stále hrají čistě z lásky k muzice. A fanoušci na ně zase chodí, protože ani po letech nepřestávají milovat jejich hitovky. Není pochyb, že se Harlej právem řadí k české rockové špičce.

text: Jitka Šárová, foto a video: Martin Hanáček

Témata: Harlej, Šeříkovka, Hodný holky zlý kluky chtěj

4,50

čtenáři

hlasuj
zavřít