Na co se těšit v květnu: Dorazí Iron Maiden, Depeche Mode či Måneskin a zavzpomínáme i na devadesátky

Vydáno 01.05.2023 | autor: Barbora Kubalová

Květnová nabídka koncertů je pestrá. Do O2 areny se chystají Kapitán Demo, Måneskin a hned dvakrát po sobě Iron Maiden. S menšími prostory si vystačí Joe Bonamassa, Skillet, Ice Nine Kills nebo Ska-P. Hlavně se ale s oteplujícím se počasím můžeme těšit i na velké open-air akce, jako jsou Majáles a 90s Explosion, které jsou předzvěstí blížící se festivalové sezóny. Tři sestry pak oslaví už osmatřicáté narozeniny.

Na co se těšit v květnu: Dorazí Iron Maiden, Depeche Mode či Måneskin a zavzpomínáme i na devadesátky Na co se těšit v květnu: Dorazí Iron Maiden, Depeche Mode či Måneskin a zavzpomínáme i na devadesátky

Joe Bonamassa
Praha, Forum Karlín
3. 5. 2023

Joe Bonamassa je označován za jednoho z nejlepších blues rockových kytaristů na světě. Svou kariéru začal už ve dvanácti letech, kdy předskakoval B. B. Kingovi. Od té doby stihl vydat 16 sólových alb, 4 desky se zpěvačkou Beth Hart a desítku dalších se svými ostatními projekty. Stejně megalomanské jako jeho diskografie je i jeho letošní turné, v rámci něhož dorazí i do Prahy. Vstupenky už jsou skoro vyprodány, poslední kousky seženete zde.

The Agony
Praha, Rock Café
4. 5. 2023

Ještě než vyrazí na české i evropské festivaly, mají The Agony hned dva důvody k oslavě. Kromě kulatého výročí deseti let na scéně mají totiž hotovou svou třetí studiovku s názvem Rising, kterou právě v Rock Café pokřtí. Sekundovat jim k tomu bude spřátelená parta Anteater. Předprodej vstupenek probíhá v síti GoOut.

Cocotte Minute
Praha, Rock Café
5. 5. 2023

V pátek to bude v Rock Café pořádná jízda! Dorazí tam totiž Cocotte Minute! Z výtěžku natočí kapela videoklip k písni Černý šaty, která se objeví na chystaném triptychu Zllá láska, jež vyjde na podzim. Kapela slibuje, že zahraje kromě jiného i písničky, se kterými dlouho nevystupovala. Tak dorazte!

Skillet
Praha, Forum Karlín
6. 5. 2023

Čtveřici okolo manželů Cooperových není třeba dlouze představovat. Čeští fanoušci je milují a kapela jim to oplácí častými koncertními zastávkami v našich končinách. Naposledy předvedli nezapomenutelnou show na hlavní stagi loňského ročníku Rock for People. Do Fora Karlín dorazí v rámci turné Days of Destiny hned se dvěma speciálními hosty: Like a Storm, nejlépe hodnocenou novozélandskou hardrockovou kapelou v historii amerických rádií, a vycházející hardrockové hvězdy z Detroitu Eva Under Fire. Vstupenky kupujte v síti Ticketmaster.

Majálesy
Brno, Výstaviště (6. 5. 2023)
Ostrava, Dolní Vítkovice (7. 5. 2023)

Hradecký a Pražský Majáles už máme za sebou, teď je na řadě Brno a Ostrava. Stejně jako na předchozích zastávkách, i nyní bude program naplněn rapovými hvězdami, jako je Yzomandias a Nik Tendo, Sergei Barracuda, Calin, Kontrafakt nebo Viktor Sheen. Ani fanoušci jiných žánrů nepřijdou zkrátka, pro ty vystoupí Kryštof, Rybičky 48, Ewa Farna, Wohnout, Iné Kafé, Vypsaná Fixa a další. Vstupenky kupujte na oficiálním webu.

Ska-P
Praha, Malá sportovní hala
11. 5. 2023

Legendární madridská ska-punková parta Ska-P se vrací do Prahy po dlouhých deseti letech. Na scéně se pohybují už skoro třicet let, stále ale mají světu co říct. Zaměřují se především na témata antifašismu, sociální nerovnosti, problémů v církvi nebo práv zvířat. Jestli si nechcete nechat jejich energickou show ujít, kupujte vstupenky zde.

Rock in Plzeň

Plzeň zažije v květnu pořádný rokenrol! Město čekají hned tři dny plné skvělé hudby. Už 12. května tam odehrají své koncerty Harlej, Traktor, Arakain a Argema. O den později tamní fanoušci přivítají Rybičky 48, Wohnout a Horkýže Slíže. Poslední květnový víkend pak do Plzně dorazí Škwor, Walda Gang a Arakain. Více zjistíte zde.

LIVE: Parto, zatím dobrý? Rybičky 48 oslavily v O2 areně 20 let

Kapitán Demo
Praha, O2 arena
13. 5. 2023

Kdo v českém hudebním rybníčku nemá svou O2 Arenu, jako by nebyl. Není se čemu divit, že ani Kapitán Demo nezůstává pozadu a svůj chystaný křest loňské desky Mistr světa všeho přesunul z menších prostor O2 Universa právě sem. „Po dlouhém pátrání a několika inspekcích jsem zjistil, že v O2 universu není kostka, skyboxy ani ledová hrací plocha, a že se tam vejde jen 150 koní. Na tom jsme se nedomluvili a tím pádem celou show přesouvám do O2 areny,“ vysvětlil sám Demo. Máme tedy opravdu na co se těšit. Některé fanoušky ale děsí název koncertu, kterým je jediné slovo - “Naposled”. Jestli je opravdu konec, nebo si jen Demo bere za vzor Kiss a další světové kapely, nevíme. Raději neriskujte, že to propásnete, a kupte si svůj lístek zde.

Måneskin
Praha, O2 arena
14. 5. 2023

O2 Arena si v květnu moc neodpočine. Sotva ukončí svou party Kapitán Demo, dorazí zde italští Maneskin. Název jejich turné Loud Kids on Tour mluví za vše. Aktuálně válcují hitparády se singlem Gossip z novinkové desky Rush! Naposledy k nám se svou energickou show dorazili v rámci Rock for People Hope v roce 2021 a o tom, že české fanoušky nadchli svědčí i to, že je koncert už dlouho vyprodaný. 

RECENZE: Måneskin přináší na albu Rush! mix hravosti, moderního zvuku a provokace

90s Explosion
Praha, Výstaviště Holešovice
20. 5. 2023

Z úplně jiného soudku je velká open-air party, která proběhne 20. května na Výstavišti v Holešovicích. Během jednoho večera můžete zažít živá vystoupení legend taneční scény 90. let. Aqua, Dr. Alban, Snap!, Eiffel 65, Mr. President a mnoho dalších se vystřídá na jednom pódiu. Pokud se vám po devadesátkách stýská, kupujte vstupenky na webu akce.

Pentatonix
Praha, O2 arena
23. 5. 2023

Trojnásobní držitelé ceny Grammy a několikanásobně platinoví Pentatonix si fanoušky získali hlavně díky youtube, kde a cappella skupinu odebírá více než sedmnáct milionů uživatelů a celkový počet zhlédnutí všech videí přesahuje hranice čtyř miliard. Do Prahy dorazí Pentatonix 23. května. Předskakovat jim bude Ellie Dixon.

Ice Nine Kills
Praha, SaSaZu
24. 5. 2023

Chytlavé riffy, monstrózní produkce i vyklenuté melodie – a hlavně estetika osmdesátkových hororů, na které se v dětství díval na VHSkách frontman Spencer Charnas. Do Prahy přijíždí postmetalcorová kapela Ice Nine Kills a slibuje velkolepý zážitek i hity jako hymnickou Take Your Pick anebo A Grave Mistake. Koncert se uskuteční už 24. 5. v pražském SaSaZu. Jako support se představí SKYND, Lansdowne a Defying Decay.

Roger Waters
Praha, O2 arena
24. a 25. 5. 2023

Roger Waters z legendárních Pink Floyd se vrací do Prahy se svým prvním rozlučkovým tour This Is Not A Drill. Nejznámější písně a úchvatná audiovizuální show je zárukou nevšedního zážitku. V pořadu zazní 20 klasických písní Pink Floyd a Rogera Waterse, mj: Us & Them, Comfortably Numb, Wish You Were Here a Is This The Life We Really Want?. Kromě toho Waters debutuje novou písní The Bar.

Tři sestry Open Air
Praha, Ledárny Braník
26. - 27. 5. 2023

Tři sestry slaví už osmatřicet let, a jak už u nich bývá zvykem, opět se svými fanoušky. Pogratulovat sestavě do Ledáren Braník tentokrát dorazí Vypsaná fiXa, E!E!, SPS, Staré pušky nebo legendární britští The Toys Doll, kteří uzavřou páteční program. V sobotu už se na pódiu objeví oslavenci spolu se svými hosty. Příznivci se mohou těšit na dvouhodinový set plný nejznámějších hitů Tří sester.

Rybičky 48
Kutná Hora
27. a 28. 5. 2023

Rybičky 48 čeká po O2 areně další megakoncert. Respektive rovnou dva! Tentokrát je odehrají v domácím prostředí Kutné Hory, kam dorazí o víkendu 27. a 28. května. V rámci jejich festivalu se na dvou pódiích představí souputníci Rybiček a kamarádi z hudební branže.

Depeche Mode
Bratislava, Národný futbalový štadión
28. 5. 2023

Jestli jste příliš netrpěliví na to, abyste si počkali do července, až Depeche Mode dorazí do Prahy, můžete si udělat výlet do Bratislavy. Už bohužel pouze v duu Martin Gore - Dave Gahan přivezou Depeche Mode představit svou čerstvou (už patnáctou) desku Memento Mori, na které začali pracovat ještě ve třech s Andym Fletcherem, dokončit ji ale museli už sami po jeho smrti, což, dle vyjádření Martina Gorea, dalo dílu ještě větší rozměr. Kromě nových songů se ale samozřejmě můžeme těšit i na nesmrtelné hity. 

Iron Maiden
Praha, O2 arena
30. a 31. 5. 2023

Na samém konci měsíce dorazí do Prahy hned na dva večery britská heavymetalová legenda Iron Maiden. V rámci The Future Past Tour budou až do srpna neúnavně cestovat po Evropě. Toto turné je tak trochu rodinný podnik - spolu s Iron Maiden totiž jako předskokan dorazí kapela The Raven Age, ve které působí jako kytarista George Harris, což je samozřejmě syn basáka Steva Harrise. 

Iron Maiden vyrazí na turné The Future Past, zastaví se i v Praze

Text: Barbora Kubalová, foto: Jarda Noska, Ilaria Ieie, Live Nation
Témata: Joe Bonamassa, The Agony, Skillet, Majáles, Ska-P, Tři sestry, Rock in Plzeň, Kapitán Demo, Måneskin, 90s Explosion, Pentatonix, Ice Nine Kills, Roger Waters, Depeche Mode, Iron Maiden

zavřít