Na Prahu se řítí postpunková senzace. Uhrančiví Fontaines D. C. přivezou své druhé album 

Vydáno 29.06.2020 | autor: redakce

Deziluze mladé generace a smrt starých hrdinů, to byla témata debutové desky Dogrel, díky níž se irští Fontaines D. C. stali jednou z nezajímavějších kytarových kapel současnosti. Své druhé a očekávané album představí v pražském klubu Roxy 18. března 2021.

Na Prahu se řítí postpunková senzace. Uhrančiví Fontaines D. C. přivezou své druhé album  Na Prahu se řítí postpunková senzace. Uhrančiví Fontaines D. C. přivezou své druhé album 

Dublinský kvintet Fontaines D.C. je důkazem toho, že současná irská kytarová scéna tepe. Jejich loňská debutová deska Dogrel tematizující deziluzi mladé generace vyvolala zasloužený rozruch.

LIVE: Glastonbury, den třetí: Překvapivě skvělá Miley Cyrus, překvapivě nudná Billie Eilish a standardně dobří The Cure

Nahrávka stejně syrová jako melancholická dostala nominaci na prestižní Mercury Prize, magazín NME ji udělil pět hvězd z pěti a The Fader o Fontaines D. C. psal jako o jedné z nejpozoruhodnějších nových kapel. Irové svůj debut loni představili také na slavném festivalu Glastonbury, kde zahráli hned několik spalujících koncertů.

O ambicích skupiny vypovídá mnohé také eponymní singl z chystané nahrávky, který doprovází klip s Aidanem Gillenem v hlavní roli. Irského herce fanoušci znají z populárních seriálů, jako jsou Hra o trůny, Peaky Blinders nebo The Wire. Jeho herecký výkon dodává hypnoticky monotónní skladbě zlověstné vrstvy.

„Píseň přináší seznam pravidel, dvojsečné principy lepšího života, které se nad námi vznáší jako výhrůžka. Na první pohled se jedná o pozitivní zprávy, jejich hypnotické opakování už ale tak pozitivně nevyznívá," přibližuje singl zpěvák a textař Grian Chatten.

Rok po nadšeně přijatém debutu se Fontaines D. C. vrací s druhou deskou A Hero's Death, jež vyjde už letos, konkrétně 31. července. Novinka nabídne podobně syrové a ostré texty plné deziluze mladé generace, která čelí osobním i globálním problémům dospělého světa.

Ambiciózní Fontaines D. C. představí album A Hero's Death v rámci české koncertní premiéry 18. března 2021 v pražském klubu Roxy. Vstupenky budou v prodeji od 3. července na stránkách fource.cz, roxy.cz a u prodejců GoOut.cz a Ticketmaster.

TZ, red
Témata: Fontaines D. C., Glastonbury, Roxy, Praha

 

zavřít