Glastonbury v roce 2021? Nejsem si tím úplně jistý, přiznal zakladatel festivalu

Vydáno 05.08.2020 | autor: Andrea Štipčáková

Letošní ročník festivalu Glastonbury byl zrušený a přesunutý na příští červen. Jak však v nedávném rozhovoru pro ITV West Country přiznal jeho zakladatel Michael Eavis, není si zcela jistý tím, zda se festival bude moci opravdu uskutečnit.

Glastonbury v roce 2021? Nejsem si tím úplně jistý, přiznal zakladatel festivalu Glastonbury v roce 2021? Nejsem si tím úplně jistý, přiznal zakladatel festivalu

 „Momentálně je možné, aby se na jednom místě shromáždilo maximálně 500 osob. My jich ale míváme 250 tisíc. Stále doufám, že se v roce 2021 festival uskuteční. Klidně kvůli němu pohnu nebem i zemí,“ uvedl Michael Eavis.

LIVE: Glastonbury, den první: Jaké je to být na nejlepším festivalu na světě?

Zároveň však dodal, že to neznamená, že se Glastonbury příští rok opravdu bude konat. „Nejsem si tím úplně jistý. Neobávám se ale o budoucnost celého festivalu. Myslím, že přežijeme. S jistotou, nebo v to alespoň doufám, můžu říci, že se uskuteční napřesrok, tedy v roce 2022,“ tvrdí organizátor jedné z nejslavnějších hudebních akcí na světě.

Glastonbury měl letos oslavit svůj jubilejní padesátý ročník. Vystoupit na něm měli například Taylor Swift, Paul McCartney, Lana Del Ray, Haim nebo Kendrick Lamar.

Text: Andrea Štipčáková, foto: Andrew Allcock/Glastonbury Festival, Anna Barclay/Glastonbury Festival

Témata: Glastonbury, Michael Eavis

zavřít