Plaské kulturní léto chystá Folk Night, vystoupí Cop i Nezmaři

Vydáno 01.07.2018 | autor: redakce

Modrá tráva vyroste v areálu Knížecího pivovaru Plasy ve čtvrtek 5. července. Pokračování Plaského kulturního léta totiž bude patřit tuzemským legendám bluegrassu, folku a country. Zahrají kapely jako Cop, Nezmaři nebo Jakub Kořínek a jeho band.

Plaské kulturní léto chystá Folk Night, vystoupí Cop i Nezmaři Plaské kulturní léto chystá Folk Night, vystoupí Cop i Nezmaři

Posluchači folku si přijdou na své. V Plasích se představí české folkové legendy. Michael Leicht přiveze svou kapelu Cop, která letos slaví 40 let od svého vzniku. Za sebou má několik cen Porty, cen české hudební akademie a celou řadu studiových nahrávek.

Plaské kulturní léto slibuje rock, punk, ska i folk. Zahrají Trautenberk, Visací zámek nebo Arakain

V roce 1978 vznikla i další hostující kapela, Nezmaři. Její diskografie čítá 13 studiových alb a v současné době koncertuje s průřezem tvorby z celé historie sestavy. Nezmaři jsou na scéně známý fantastickými vícehlasy, čemuž propůjčí vhodnou akustiku kulisa obnoveného Knížecího pivovaru Plasy.


Dvojici kapel doplní ještě folk-rockový Jakub Kořínek a zpěvačka Katka Misíková. Navíc je v okolí řada atrakcí, které potěší i rodiny s dětmi. Ve městě se totiž kromě pivovarského areálu nachází početná ZOO, která chová velké kočkovité šelmy, klokany, desítky dravců a exotických ptáků a další drobné šelmy.

tz, jm

Témata: Folk Night, Plaské kulturní léto, Michael Lecht, Cop, Nezmaři, Jakub Kořínek, Katka Misíková

zavřít