Plaské kulturní léto ovládne metal. Zahrají Arakain, Krucipüsk i Desert Island

Vydáno 31.07.2018 | autor: redakce

Plaské kulturní léto pokračuje metalovou smrští. V areálu Knížecího pivovaru se 4. srpna představí hned devět metalových skupin. Line-up slibuje celých 13 hodin "točení řepou" na hudbu kapel, jako jsou Arakain, Krucipüsk nebo Desert Island.

Plaské kulturní léto ovládne metal. Zahrají Arakain, Krucipüsk i Desert Island Plaské kulturní léto ovládne metal. Zahrají Arakain, Krucipüsk i Desert Island

Až do soboty 4. srpna se rozhodně nestříhejte a vyrazte brzy dopoledne do Plas u Plzně. Našlapaný line-up plný tvrdé muziky startuje už v pravé poledne, kdy podium v areálu plaského Knížecího pivovaru ovládne plzeňská parta Hi-fly. Během dne se pak představí ještě dalších osm kapel včetně jednoho zahraničního hosta - amerických Desert Island.

FOTOREPORT: Plaské kulturní léto slibuje rock, punk, ska i folk. Zahrají Trautenberk, Visací zámek nebo Arakain

Domácí "máničky" ale nejspíš nejvíc potěší dvě stálice české metalové scény: Krucipüsk a Arakain. První jmenovaná byla letos uvedena do České beatové síně slávy Radia Beat, což se stalo už během květnových koncertů, ale v Plasích se chystá potvrdit ocenění se stejnou energií, jakou u ní byli fanoušci zvyklí vídat v minulých letech.


Arakain letos slaví už 36 let na scéně a jejich fanouškovská základna přesto stále roste. Dá se proto očekávat početná účast a pořádný "kotel". Rozhodně tedy nenechejte nic náhodě a opatřete si lístky s dostatečným předstihem. Line-up dále nabídne kapely Search & Destroy, Coward, Stroy, Fata Morgana nebo Thortharry. Poslední z nich dohraje svůj set hodinu po půlnoci.


Metal fest je součástí Plaského kulturního léta, které na ploše letních měsíců přiveze celou řadu tuzemských kapel a klubových stálic v celé paletě hudebních žánrů. Navíc je v okolí řada atrakcí, které potěší i rodiny s dětmi. Ve městě je totiž kromě pivovarského areálu také početná ZOO, která chová velké kočkovité šelmy, klokany, desítky dravců a exotických ptáků a další drobné šelmy.

Celý program najdete na Facebooku a webu.

tz, jm

Témata: Metal fest, Plaské kulturní léto, ArakainKrucipüsk, Desert Island

zavřít